۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۳۱
کد خبر: 82402571
T T
۰ نفر
داوطلبان سكونت در روستاها تسهیلات مسكن می گیرند

شیراز - ایرنا- معاون بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن با بیان اینكه شهروندان داوطلب سكونت در روستاها هم می توانند تسهیلات مسكن دریافت كنند گفت: این تسهیلات درقالب وام های 18 و 20 میلیون تومانی برای درجا سازی و نوسازی واحدهای مسكونی با بهره پنج درصد پرداخت می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عزیزالله مهدیان روز پنجشنبه در نشست مدیران بنیاد مسكن استان فارس اظهار داشت: سقف این تسهیلات 18 تا 20 میلیون تومان است و برای بهسازی مسكن های قدیمی 18میلیون تومان و برای ساخت زمین 20میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد:‌ اعطای تسهیلات به شهروندان داوطلب سكونت در روستاها با هدف تقویت مهاجرت های معكوس و حفظ جمعیت روستایی است .
مهدیان با بیان اینكه بنیاد مسكن متولی احداث سرپناه برای محرومان است افزود: افراد بسیاری هستند كه اكنون در شهرها زندگی می كنند و خانه ندارند این افراد اگر برای بازگشت به روستا و سكونت در روستاها داوطلب شوند، بنیاد مسكن تسهیلات كم بهره دراختیار آنان قرار می دهد .
مهدیان با اشاره به لزوم بازسازی بافت های فرسوده روستایی اضافه كرد:بسیاری از واحد های ساخته شده در روستاها به دلیل عدم بضاعت روستاییان برای تكمیل آن به صورت نیمه تمام رها شده، بنیاد مسكن برای اتمام این واحدها نیز نظر كارشناسی و مشاوره ای ارائه می دهد و درصورت مشاركت خیرین امكان پرداخت مبالغی به صورت بلاعوض تشویقی یا تسهیلات دراختیار دارد تا این واحد ها تكمیل شود، سكونت روستاییان در واحد های نا تمام چندان شایسته نیست و لازم است خیرین نیز دراین زمینه كمك كنند تا واحدهای نیمه تمام روستایی تكمیل شود .
معاون بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن كشور با بیان اینكه بازپرداخت تسهیلات بازسازی و مقاوم سازی خانه های روستایی تنها پنج درصد سود خواهد داشت گفت: روستاییان می توانند از فرصت مناسبی كه برای بهسازی مسكن های روستایی به خصوص مقاوم سازی در این حوزه فراهم آمده استفاده بیشتری كنند.
مهدیان ابراز داشت: هفت بانك عامل، در زمینه پرداخت تسهیلات بهسازی مسكن روستایی فعالیت دارند كه خوشبختانه در تمام استان های كشور ارائه این تسهیلات در دست پیگیری است.
وی افزود: ارائه این تسهیلات می تواند یكی از راه های پیگیری اهداف برنامه توسعه باشد، در زمینه ارائه خدمات مسكن روستاییان احساس می شود كارهای بسیاری را می بایست صورت داد كه البته اقدامات خوبی نیز در این راه صورت گرفته كه قطعا باید افزایش یابد.
این مقام مسئول گفت: از سال84 كه بهسازی خانه های روستایی در دستور كار بنیاد مسكن انقلاب اسلامی قرار گرفت تا كنون دو میلیون واحد مسكونی بهسازی شده اند و تلاش می كنیم كه این میزان افزایش یابد ، هدف گذاری بنیادمسكن شناسایی خانوارهای واقعا نیازمند است، خانوارهایی كه تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند و نیازمندان واقعی جامعه هستند در اعطای تسهیلات دراولویت قرار دارند .
مهدیان بیان كرد: دولت نیز در كنار بنیاد مسكن امسال اعتبارات خوبی برای تكمیل واحد های مسكونی و ایجاد سرپناه برای نیازمندان تخصیص داده است ، 55 میلیارد تومان اعتبار موجود و 180 میلیارد تومان اعتباری كه برای سال جاری وعده داده شده می تواند زمینه مناسبی برای پرداخت تسهیلات اعطایی به روستاییان به وجود آورد .
معاون بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن كشور با بیان اینكه نیازمندان واقعی در روستاها همچنان چشم انتظار مساعدت و كمك خیرین هستند گفت : بسیاری از خانواده ها در شرایط سختی زندگی می كنند و هیچ درآمدی ندارند ، برخی از این خانواده ها بیمار لاعلاج در خانه دارند و در كنار همه این مشكلات مشكل مسكن هم دارند ، رسالت بنیاد مسكن ، خیرین و سازمان های حمایتی شناسایی این خانواده ها و رفع مشكلات آنان است .
این مقام بنیاد مسكن انقلاب اسلامی همچنین بهسازی منازل روستایی را یكی از اقدامات صورت گرفته در قالب اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: یكی از عوامل عدم مهاجرت و ماندگاری در روستاها داشتن مسكن مناسب و مقاوم است ، بنیاد مسكن سعی دارد تا با بهسازی مسكن روستایی موجبات ماندگاری آنان را افزایش داده تا اقتصاد روستا و ویژگی بارز آن یعنی تولید محور بودن، از رونق نیفتد.
مهدیان افزود: امروز خروج یك روستایی از روستای خود می تواند مشكلات عدیده به وجود آورد و به افزایش حاشیه نشینی بیانجامد ، باید سعی كنیم تا پایان برنامه ششم توسعه شاهد افزایش چند برابری ماندگاری روستائیان در منازل خود باشیم.
این مقام مسئول با بیان اینكه در چارچوب سیاست‌های توسعه متوازن 200 هزار واحد مسكونی آسیب‌پذیر روستایی كشور تا پایان سال بهسازی می شوند گفت : دو میلیون و 400 هزار واحد مسكونی آسیب پذیر در روستاهای كشور وجود دارد و با برنامه ریزی های انجام شده همه واحدهای مسكن روستایی كشور تا پایان برنامه هفتم توسعه و تا پایان سال 1405 نوسازی و بهسازی می شوند.
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
۰ نفر