۱۱ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۵۵
کد خبر: 82408127
T T
۰ نفر
سالانه معادل غذای پنج میلیارد نفر هدر می رود

مشهد- ایرنا- نماینده انجمن اسلوفود در كشور ایتالیا گفت: سالانه معادل غذای پنج میلیارد نفر در جهان هدر می رود و به مصرف افراد گرسنه نمی رسد.

'میكله رومیز' روز دوشنبه در نخستین همایش گردشگری خوراك با رویكرد اسلوفود (غذای آرام) در مشهد افزود: این میزان هدر رفت غذا درحالی است كه سالانه بیش از 800 میلیون نفر در دنیا از گرسنگی رنج می برند.
وی اظهار كرد: هم اكنون در دنیا معادل نیاز 12 میلیارد نفر غذا تولید می شود در حالی كه جمعیت جهان حدود هفت میلیارد نفر است و بقیه غذای تولید شده به هدر می رود.
وی گفت: رنج بیش از 2 میلیارد نفر از چاقی و اضافه وزن در جهان نشان از نبود برنامه غذایی سالم و مطلوب است.
نماینده انجمن اسلوفود در ایتالیا با بیان اینكه صنعت و فرهنگ غذایی موجود در دنیا كه به سوی استفاده از غذاهای سریع (فست فودها) گرایش یافته است به هیچ وجه قابل قبول نیست، افزود: برای مثال در كشور آمریكا سالانه 15.6 میلیارد دلار برای درمان بیماری های مرتبط با مصرف غذا هزینه می شود كه معادل پنج هزار دلار در ثانیه است.
وی با اشاره به تاثیر و نقش غذاها در تغییرات آب و هوایی، اظهار كرد: برای تولید گوشت در دنیا یك چهارم حجم گاز منواكسید كربن تخلیه شده در هوا تولید می شود.
وی گفت: به رغم تاثیرات شگرف و تعیین كننده محصولات غذایی و خوراكی در تغییرات آب و هوایی و جوی این عامل نادیده انگاشته می شود و هنوز به اهمیت آن پی برده نشده است.
نماینده انجمن اسلوفود در ایتالیا افزود: علاوه بر آن تولید غذا در جهان به محیط زیست آسیب هایی وارد می كند كه از آن جمله می توان به از دست رفتن سالانه 27 هزار گونه زیستی اشاره كرد كه معادل سه گونه زیستی در هر ساعت می شود.
وی ادامه داد: هدف از اسلوفود (غذای آرام) دسترسی همه افراد به غذای سالم، تمیز و عادلانه است كه در این زمینه باید تلاش بسیار صورت گیرد.
وی اظهار كرد: اسلوفودها به عنوان غذاهای بومی و محلی هستند كه می توانند در توسعه و جذب گردشگری غذایی تاثیرگذار باشند.
'میكله رومیز' گفت: امروز بسیاری از گردشگران جهان به دنبال شناسایی و استفاده از غذاهای آرام، بومی و سالم هستند كه باید برای تامین سلایق و علایق این افراد كوشید.
وی تاكید كرد: گردشگری غذایی و ارائه غذاهای بومی و محلی كه معرف فرهنگ و تمدن نیز هستند یكی از تاثیرگذارترین عوامل در افزایش مدت ماندگاری گردشگران است.
7496/ 6053 خبرنگار: آرزو جاودانی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
۰ نفر