به گزارش ایرنا، «حسین میرشجاعیان حسینی» امروز (سه شنبه) در نشست خبری به مناسبت آغاز دهه مبارك فجر افزود: نرخ رشد اقتصادی كشور پس از هشت فصل رشد منفی در سال های 1391 و 1392، در سال 1393 به سه درصد و در سال 94 به هفت دهم درصد رسید.
به گفته این مقام مسئول، براساس محاسبات بانك مركزی، رشد اقتصادی كشور در نیمه نخست امسال به 7.4 درصد رسید كه در آن بخش نفت رشد 20.1 درصدی، كشاورزی 5.7 درصدی، صنعت 2.9 درصدی و خدمات 10.8 درصدی در همسنجی با پارسال ثبت كرد.
وی ادامه داد: در 6 ماهه نخست امسال صادرات كالاها و خدمات با رشد 42.2 درصدی، واردات با كاهش 1.4 درصدی مواجه شد و طبق آمار 9 ماهه امسال، صادرات غیرنفتی با رشد 32.6 درصدی و واردات با كاهش 3.57 درصدی در همسنجی با پارسال همراه بود.
میرشجاعیان یادآوری كرد: میانگین صادرات نفت خام كه سال گذشته 1.1 میلیون بشكه در روز بود نیز در 9 ماهه امسال با 94 درصد رشد نسبت به پارسال به 2.1 میلیون بشكه در روز رسیده است.
وی خاطرنشان كرد: در حالی كه نرخ تورم در مهرماه 92 بیش از 40 درصد بود، اما با سیاست های دولت پس از 25 سال، خردادماه امسال تك رقمی شد و در 12 ماه منتهی به دی ماه به 8.6 درصد رسید؛ پیش بینی می شود این رقم تا پایان امسال به 8.8 درصد برسد.
معاون وزیر اقتصاد از ثبت رشد 28 درصد نقدینگی، 18 درصدی پایه پولی و 8.7 درصدی ضریب فزاینده نقدینگی در هشت ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.
** نرخ ارز و برقراری آرامش در بازار
وی در ادامه با اشاره به كنترل نوسان هاس نرخ ارز، تصریح كرد: در 9 ماهه امسال قیمت دلار در بازار در همسنجی با پارسال 12 درصد رشد داشت و به بیش از 40 هزار ریال رسید، اما با مدیریت دولت، بار دیگر به كانال 38 هزار ریال بازگشت و آرامش نسبی در بازار برقرار شد.
میرشجاعیان اضافه كرد: در حالی كه كشورهای بسیاری بویژه صادركنندگان نفت از كاهش قیمت نفت آسیب دیدند و ارزش پول ملی آنها كاهش یافت، اما ایران توانست از این شوك سالم خارج شود.
وی برای نمونه به شرایط روسیه اشاره كرد و بیان داشت: ارزش روبل این كشور از سال 2014 میلادی تا اواخر 2015 بطور تقریبی نصف شد.
وی با اشاره به برنامه دولت برای یكسان سازی نرخ ارز، با بیان اینكه تلاش دولت برای تحقق این هم تا پایان سال بوده، تصریح كرد: به دلیل تقویت دلار در برابر همه ارزهای جهانی، این موضوع به تاخیر افتاد.
این مقام مسوول یادآوری كرد: هم اینك شكاف بین نرخ ارز مبادله ای و آزاد آنچنان بزرگ نیست و در صورتی كه آرامش نسبی در اقتصاد داخلی و بین الملل حاكم باشد، یكسان سازی نرخ ارز دور از دسترس نخواهد بود.
** بهبود محیط كسب و كار
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با اشاره به شاخص بهبود محیط كسب و كار، به متوسط این شاخص در طول 37 سال پس از انقلاب اشاره كرد كه 2.2 درصد بود، اما با انجام اصلاحات اقتصادی اینك بهبود یافته است.
وی تصریح كرد: هرچند شاهد كاهش سه پله ای این شاخص در سال جاری بودیم، اما ایران در دولت یازدهم توانست با 32 پله رشد از رتبه 152 جهان به جایگاه 120 در میان 189 كشور جهان برسد.
میرشجاعیان تاكید كرد: رشد اقتصادی پایدار و بلندمدت جز با انجام اصلاحات ساختاری میسر نمی شود، اما اقدام های دولت در این زمینه باید مداوم و پیگیرانه باشد.
** طراحی شاخص اقتصاد مقاومتی
وی از نهایی شدن شاخص اقتصاد مقاومتی با همكاری سازمان برنامه و بودجه كشور، مركز آمار ایران و معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد در ماههای آینده خبر داد و خاطرنشان كرد: این شاخص با نظرسنجی از یكصد نخبه دانشگاهی و اقتصادی تهیه شد و شامل 155 نماگر اقتصادی، اجتماعی، نهادی و زیست محیطی است.
به گفته میرشجاعیان، این شاخص از دو بخش مولفه های سازنده رشد و مولفه های تاب آوری اقتصادی تشكیل شده است.
این مقام مسوول گفت: این شاخص كه مشابه آن پیشتر در برخی دیگر از كشورها ایجاد شده، برای نخستین بار در كشور عرضه و بومی سازی شده است و به صورت سالیانه منتشر خواهد شد.
وی یادآور شد: وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشتر به تعریف هشت مگاپروژه پرداخته بود كه پس از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی در قالب 12 پروژه اولویت دار به عنوان برنامه های اقتصاد مقاومتی تعریف شد.
میرشجاعیان حسینی افزود: طرح های اقتصاد مقاومتی این وزارتخانه در قالب 6 پروژه در زمینه انضباط مالی، 2 پروژه پیشبرد برون گرایی، 2 پروژه مردمی كردن اقتصاد و 2 پروژه برای ارتقای توان تولید ملی پیش بینی شده است.
** بانك آماری كشور رونمایی می شود
میرشجاعیان حسینی همچنین از رونمایی بانك آماری كشور در هفته های آینده خبر داد كه دو زبانه بوده و اطلاعات اختصاصی وزارت اقتصاد، اطلاعات كشوری و بین المللی و اطلاعات استان ها در آن گنجانده شده است.
به گفته وی، سهولت كار با این بانك آماری و گردآوری داده های آن در دو قالب محرمانه (برای مقام های ارشد كشور) و غیرمحرمانه از دیگر ویژگی های این بانك آماری به شمار می رود.
** طراحی نقشه ملی استعلامات كشوری
وی با اشاره به رونمایی از نخستین نقشه ملی استعلامات كشوری در هفته های گذشته، خاطرنشان كرد: بررسی ها نشان داد پنج دستگاه اصلی استعلام گیرنده كشور شامل قوه قضاییه، نیروی انتظامی، وزارت اقتصاد، وزارت كشور و شبكه بهداشت و درمان هستند كه اگر استعلام های آنها الكترونیكی شود، دستكم 70 درصد استعلامات كشور الكترونیكی خواهد شد.
این مقام مسوول وزارت اقتصاد یادآور شد: در هیات مقررات زدایی با تغییر رویكرد سعی در رعایت قاعده 20- 80 داشتیم؛ یعنی تمركز بر 20 درصد مقرراتی كه 80 درصد مشكلات كشور را ایجاد كرده اند و تاكنون بیش از هزار و 200 مجوز بررسی شده است.
** اهداف و چشم انداز برنامه ششم توسعه
وی با اشاره به پیش بینی های انجام شده برای اقتصاد كشور در برنامه ششم توسعه، تصریح كرد: مطابق نقشه راه موجود، دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی و تورم 9.8 درصدی در این برنامه پیش بینی شده است.
میرشجاعیان اضافه كرد: الزامات دستیابی به این دو شاخص مهم، نیازمند متوسط رشد سالیانه سرمایه گذاری 15.4 درصدی، رشد بهره وری عوامل تولید 2.8 درصدی و رشد صادرات غیرنفتی و خدمات 21.8 درصدی است تا نرخ بیكاری در سال پایانی برنامه به هفت درصد كاهش یابد.
وی گفت: در تامین مالی این رشد نیز سهم تسهیلات بانكی 24.8 درصد، منابع مالی خارجی 22.2 درصد، بازار سرمایه 13.1 درصد، صندوق توسعه ملی هشت درصد و سایر روش ها بیش از 30 درصد طراحی شده است.
** تداوم رشد مثبت اقتصاد كشور در سال های پیش رو
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان كرد: بر اساس پیش بینی بانك جهانی، ایران در سال 2017 میلادی رشد 5.2 درصدی و در سال 2018 رشد 4.8 درصدی خواهد داشت.
میرشجاعیان حسینی افزود: البته نشریه معتبر اقتصادی اكونومیست رشد اقتصاد ایران را در سال 2017 میلادی برابر 5.4 درصد و با سرانه تولید ناخالص داخلی 6 هزار و 144 دلار پیش بینی كرده است؛ در این پیش بینی نرخ تورم ایران 9 درصد و جمعیت ایران 81 میلیون نفر است.
** اولویت های اقتصادی دولت
وی همچنین اولویت های اقتصادی دولت را شامل تقویت مبانی بنیان های رشد اقتصادی كشور، اصلاح نظام بانكی، بهبود نسبت كفایت سرمایه، مدیریت بازار بین بانكی و جذب سرمایه گذاری خارجی برشمرد.
به گفته میرشجاعیان حسینی، یكصد هزار شغل از 700 هزار شغل ایجاد شده در 6 ماهه نخست امسال مربوط به بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) و بطور عمده مربوط به كسب و كارهای نوپا (استارتآپ ها) بوده است كه نشان از پتانسیل بالای این بخش در ایجاد اشتغال دارد.
اقتصام**3065 **1070**1561** خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مژگان توانا
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
Telegram
معاون وزیراموراقتصادی و دارایی:
كاهش نرخ تورم و شاخص كسب و كار دو دستاورد بزرگ اقتصادی دولت یازدهم
۱۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۵۶
کد خبر:
82409352
تهران - ایرنا - معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی، از تك رقمی شدن تورم و رسیدن آن به 8.6 درصد در 12 ماهه منتهی به دیماه و كاهش 32 پله ای شاخص كسب و كار به عنوان دو دستاورد بزرگ اقتصادی دولت یازدهم یاد كرد.