حجت الاسلام احمد مازني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا درمورد روند نظارت بر فعاليت هاي سازمان صدا و سيما و تلاش براي استفاده مفيدتر از ظرفيت هاي اين سازمان در توسعه فرهنگي و هنري اظهار كرد: سازمان صدا و سيما براساس قانون اساسي نياز به اصلاحات و تغييراتي در قانون دارد.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي افزود: سازمان صداوسيما قبل از بازنگري قانون اساسي در سال 1368 بر اساس قانون به صورت شوراي سرپرستي اداره مي شد؛ يعني نمايندگان سه قوه شوراي سرپرستي صدا و سيما بودند.
وي ادامه داد: اما در بازنگري قانون اساسي به جاي شوراي سرپرستي رياست صداوسيما مطرح شد كه توسط مقام معظم رهبري تعيين و منصوب مي شود؛ از آن زمان اداره و نظارت بر صداوسيما قانون نداشت و ندارد.
مازني تاكيد كرد: رييس وقت صداوسيما (علي لاريجاني) از مقام معظم رهبري اجازه خواست اختيارات شوراي سرپرستي به رييس صداوسيما واگذار شود و مقام معظم رهبري هم اجازه داده اند تا وقتي قانون صداوسيما وضع شود.
وي يادآور شد: قانون خط مشي صداوسيما كه مربوط به قبل از بازنگري قانون اساسي است؛ مشكلي ندارد، اما قانون اداره و نظارت بر صداوسيما يعني اصل 175 است سه بخش دارد: اداره، نظارت و خط مشي كه خط مشي مشكل ندارد اما اداره و نظارت صداوسيما قانون ندارد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: در كميته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس شوراي اسلامي اولويت اول ما در قانونگذاري تهيه قانون اداره صداوسيما بود.
مازني اظهار كرد: (تهيه پيش نويس) اين قانون پيشرفت هايي كرده است، با نمايندگان صدا و سيما جلسات مفصلي داشته ايم و كميته ويژه اي براي كار با صداوسيما در مجلس تشكيل داده ايم.
وي گفت: پيش نويس هايي تهيه شده است و اعضاي كميته فرهنگ و هنر و رسانه با رييس مجلس شوراي اسلامي جلساتي داشته اند و تصميماتي گرفته شده كه ريل گذاري تصويب قانون اداره صداوسيما بر اساس اين جلسات به زودي انجام مي شود.
نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در مورد اينكه چرا تدوين اين قانون زمان زيادي به طول انجاميده است؟ گفت: از مجلس ششم تا دهم طرح هايي بين مجلس و صداوسيما براي تهيه قانون اداره صداوسيما مبادله شده است ولي هرگز به صورت جدي در مجلس طرح نشده است، ولي در اين دوره مجلس عزم خود را جزم كرده ايم كه اين قانون را در كوتاه ترين زمان تصويب كنيم.
مازني تاكيد كرد: قطعا اگر وظايف مسئولان صداوسيما در شيوه اداره و وظايف شوراي نظارت بر صداوسيما و نقش نظارتي سه قوه به صورت قانوني تصويب شود؛ در استفاده از ظرفيت صداوسيما در توسعه فرهنگ و هنر و ديگر زمينه ها تاثير بسيار مثبتي دارد.
به گزارش ايرنا بر اساس اصل 175 فصل دوازدهم قانون اساسي «در صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، آزادي بيان و نشر افكار با رعايت موازين اسلامي و مصالح كشور بايد تأمين گردد. نصب و عزل رييس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران با مقام رهبري است و شورايي مركب از نمايندگان رييس جمهوري و رييس قوه قضاييه و مجلس شوراي اسلامي (هر كدام دو نفر) نظارت بر اين سازمان خواهند داشت. خط مشي و ترتيب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معين ميكند».
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به برگزاري سي و پنجمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر هفته گذشته در مورد كمبود بودجه و سالن هاي نمايش براي گروه هاي تئاتري شهرستاني گفت: يكي از اولويت هاي ما در كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، تقويت تئاتر به طور كلي و از جمله سالن هاي نمايش است.
وي افزود: بر اساس اطلاعات من (با توجه به اينكه مدت زيادي نيست در مجلس هستيم) از جهت سالن در كشور كمبود نداريم؛ ولي ممكن است اين سالن ها در اختيار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نباشد.
مازني ادامه داد: در درجه اول بايد اطلاعات خود را تكميل كنيم و از دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي خواهم اطلاعات در مورد سالن هاي مختلف را در مورد سالن هاي متعلق به وزارت ارشاد و ديگر نهادها در اختيار ما قرار دهند؛ تا بتوانيم با هم افزايي مساله را مديريت كنيم. از ظرفيت هاي موجود استفاده شود و اگر نياز به افزايش سالن ها هست دولت لايحه اي به مجلس ارائه دهد، آمادگي حمايت از آن را داريم.
فراهنگ**9157**1027**خبرنگار: منصوره شوشتري**انتشار دهنده: جواد دهقاني
عضو كميسيون فرهنگي مجلس:
قانون اداره و نظارت بر صدا و سيما به زودي ارائه مي شود
۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲
کد خبر:
82416346
تهران- ايرنا- عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: قانون اداره و نظارت بر صدا و سيما را به زودي به مجلس ارائه مي دهيم تا از ظرفيت هاي اين سازمان در توسعه فرهنگ و هنر مفيدتر استفاده شود.