۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۴۳
کد خبر: 82420030
T T
۰ نفر
حدود200شركت ایرانی در تاجیكستان در حال فعالیت هستند

تهران- ایرنا- سفیر تاجیكستان در ایران از نشست سه جانبه با ایران و افغانستان در خراسان رضوی خبر داد و درباره همكاری اقتصادی گفت: در حال حاضر 200 شركت ایرانی در بخش های مختلف تاجیكستان فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نعمت الله امام زاده امروز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت پذیرش ابتكار تاجیكستان از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد و قطعنامه این نهاد بین المللی تحت عنوان دهه بین المللی« آب برای رشد استوار» درخصوص همكاری های تهران- دوشنبه در زمینه انتقال آب گفت:موضوع به ابتكار طرف ایرانی بستگی دارد و تاجیكستان در این زمینه آماده است تا شركت های شناخته شده ایرانی آب آشامیدنی را در تاجیكستان استحصال و به ایران منتقل كنند ودر این بخش مشكلی وجود ندارد.
وی با بیان اینكه روابط تجاری ایران و تاجیكستان روند رو به رشدی دارد،گفت: گردش مالی بین دو كشور در سال 2016، 114 میلیون دلار بوده كه این رقم كافی نیست و به نظر می رسد از ظرفیت های دو كشور به طور كامل استفاده نشده است.
سفیر تاجیكستان در تهران نسبت به افزایش همكاری های تجاری دو طرف در سال جاری ابراز امیدواری كرد وگفت:در این زمینه تصمیم جدی داریم و فعالیت هایی هم شروع شده كه برگزاری كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی دو كشور در ماه گذشته نشانگر این امر است.
امام زاده با بیان اینكه از نظر امنیت سرمایه گذاری مشكلی درتاجیكستان وجود ندارد، گفت: د همه قانون و قواعد مشخص درباره این موضوع رسما از ساختارهای مربوطه قبول شده و امروز در حدود 200 شركت ایرانی در بخش های گوناگون در تاجیكستان مشغول فعالیت هستند.
امام زاده همچنین از برگزاری نشست سه جانبه ایران،تاجیكستان و افغانستان در خراسان رضوی خبر داد و گفت در این نشست كه یك هفته دیگر برگزار خواهد شد و كارشناسان اقتصادی ماهم در آن شركت می كنند . نقصان هایی هم هست كه بعضی از آنها حل شده و بقیه هم حل خواهد شد.
وی در پاسخ به ایرنا درباره آخرین وضعیت پروژه های تونل انزاب و نیروگاه سنگ توده گفت:بهره برداری از تونل انزاب باهماهنگی كمیسیون مشترك شروع شده و نیروگاه سنگ توده با تمام توان فعالیت می كند.
وی درباره تامین منابع مالی این پروژه ها اظهار داشت:تامین منابع مالی خوب است طبق نقشه ای كه قبول شده است پرداخت ها هر ماه صورت گرفته است و مشكلی در این زمینه وجود ندارد.
امام زاده در ادامه این نشست رشد استوار و مدیریت یكپارچه منابعه آب جهت رسیدن به اهداف اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی،راه اندازی و پیشبرد برنامه ها و لوایح مربوطه ،توسعه همكاری و حضور در همه سطوح برای مساعدت به اجرای اهداف توافق شده در سطح بین المللی را از اهداف پیش بینی شده در قطعنامه مجمع عمومی و دهه آب برای رشد استوار عنوان كرد.
وی اضافه كرد:علاوه بر این قطعنامه مذكور بر اهمیت رشد استفاده عاقلانه از آب با در نظر داشتن رابطه متقابل منابع آب با مواد غذایی،انرژی و محیط زیست در همه سطوح تاكید كرده است.
سفیر تاجیكستان در تهران در ادامه تكمیل ابزار تشكیل و انتشار دانش،تسهیل دسترسی به دانش و مبادله اطلاعات راجع به تجربه ها ،بهره برداری از اطلاعات جدید درباره اهداف رشد استوار مربوط به منابع آب تاسیس شبكه ها و مساعدت به تشكیل شراكت و فعالیت طرفهای ذینفع در اجرای اهداف و وظایف مربوط به تامین منابع آب را از اهداف الحاقی دهه مذكور عنوان كرد.
به گزارش ایرنا مجمع عمومی سازمان ملل متحد به پیشنهاد تاجیكستان در تاریخ 21 دسامبر 2016 قطعنامه ای با عنوان دهه بین المللی آب سالهای2028-2018 برای رشد استوار را به اتفاق آرا تصویب كرد.دهه بین المللی آب برای رشد استوار در روز جهانی منابع آب 22 مارس 2018 آغاز می شود.
سیام**2021** خبرنگار:داود مرادپور