۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۰۵
کد خبر: 82427364
T T
۰ نفر

پیش نیاز ثبت جهانی قلعه فلك الافلاك

۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۰۵
کد خبر: 82427364
پیش نیاز ثبت جهانی قلعه فلك الافلاك

خرم آباد - ایرنا - معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ثبت جهانی قلعه تاریخی فلك الافلاك خرم آباد نیازمند آزاد سازی فضای اطراف قلعه و تكمیل پرونده مطالعاتی این اثر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد حسن طالبیان روز یكشنبه در حاشیه كنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در سالن اجتماعات بانك صادرات شهرستان خرم آباد در جمع خبرنگاران افزود: قلعه تاریخی فلك الافلاك در فهرست موقت ثبت آثار ملی قرار دارد و اقدامات تبدیل فضای اطراف این قلعه به موزه در حال انجام است.
وی اظهار كرد: آزادسازی بخش های در اختیار سپاه و ارتش به دستور مقام معظم رهبری در حال انجام و بودجه این طرح نیز تامین شده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: جابه جایی سپاه و ارتش از طریق سایر دستگاه های مرتبط و با تلاش استانداری در دست اقدام است و این فضا به مركز فرهنگی و موزه های استان تبدیل خواهد شد.
وی اضافه كرد: آثار و اشیای بسیار مهم از دوره های مختلف پیش از تاریخ تا امروز در قلعه فلك افلاك وجود دارد.
طالبیان گفت: برای ثبت آثار ملی در فهرست جهانی فقط سالی یك امتیاز برای كشور وجود دارد و درصورت ناقص بودن پرونده سهمیه از دست خواهد رفت لذا برای ثبت جهانی قلعه تاریخی فلك الافلاك باید پرونده تكمیل و بدون نقص باشد.

** 6 پل مهم لرستان مستند نگاری شده است
وی اظهار كرد: پل های تاریخی لرستان نشانگر استواری و عظمت لرستان است و توان مهندسی و خلاقیت استان را در دوره های گذشته نشان می دهد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: 6 پل مهم لرستان تاكنون مستند نگاری و پایگاه های پل ها تقویت شده است.
وی گفت: 2 تیم در راستای مطالعات و مدیریت گردشگری پل های تارخی لرستان فعال شده و در فهرست موقت میراث جهانی ایران در یونسكو قرار گرفته است.
طالبیان افزود: استان لرستان ظرفیت های مهم میراث فرهنگی برای كل حوزه فرهنگی ایران دارد.
وی با تاكید بر لزوم ایجاد ظرفیت راه مهم صنعتی و راه آهن در استان لرستان اظهار كرد: راه آهن سپید دشت دارای ظرفیت بسیار مهم فرهنگی راه است و با كمك راه آهن و وزارت راه اقدام لازم برای اجرای این طرح ملی در حال انجام است.
وی افزود: لرستان به دلیل مناظر استثنایی و خاص در این طرح نقش قابل توجهی دارد.

** تاكنون 32 اثر فرهنگی ایران در فهرست جهانی ثبت شده است
وی با بیان اینكه ثبت آثار ملی در فهرست های جدید در كشور پیشرفت بسیار خوبی داشته است، بیان كرد: تاكنون 32 اثر فرهنگی ایران در فهرست جهانی ثبت شده است.
طالبیان افزود: فهرست آثار ناملموس، اموال و اشیای تاریخی نیز در بین سایر فهرست های آثار ملی كشور باز شده است چرا كه تعداد زیادی از اشیا و اموال خارجی میراث فرهنگی به لحاظ فرهنگی مهم هستند و فهرست نویسی آنها در حال انجام است.
وی از آماده شدن فهرست 21 اثر دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خبر داد و گفت: آثار فراوانی به عنوان میراث فرهنگی شناسایی شده كه مطالعات باستان شناسی و كارشناسی آنها انجام نشده است.
وی بیان كرد: 21 اثر جهانی و 11 اثر ناملموس طبیعی و تاریخی ایران در فهرست جهانی قرار گرفته است.
طالبیان با بیان اینكه پرونده های ثبت آثار جهانی ایران بزرگ هستند، افزود: این پرونده ها به صورت زنجیره ای بین استان ها قرار می گیرند لذا باید تحت مطالعات گسترده قرار گیرند.
به گفته وی كویر لوت در فهرست جهانی آثار طبیعی ثبت شده اند و 10 مورد نیز در فهرست قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا كنگره‌ تاریخ معماری و شهرسازی ایران كه سه دوره به همت مرحوم دكتر باقر آیت ‌الله زاده شیرازی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری كشور در ارگ بم برگزار شد از رویدادهای ارزشمند فرهنگی كشورمان بعد از انقلاب اسلامی است كه به دلیل محتوای علمی، هنری، فرهنگی و ... در نوع خود كم‌ نظیر بوده است.
برای نخستین بار در برگزاری چهارمین كنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران تصمیم گرفته شد تمام استان ‌های كشور به‌ صورت ادواری كنگره تاریخ معماری و شهرسازی خودشان را برگزار كنند تا این رویكرد در استان ‌ها به جریانی تبدیل شود كه به ارتقای حفاظت از میراث فرهنگی به‌ صورت مداوم و پایدار كمك كند.
سه دوره كنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران كه در سال ‌های گذشته برگزار شد آغازی بر شناخت موضوع تاریخ معماری و شهرسازی ایران بود.
كنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در لرستان نوزدهمین كنگره استانی است كه قرار است آثار و مقالات برگزیده آن در چهارمین كنگره ملی در بم ارائه شوند.
7274/3022
خبرنگار: مریم نریمانی ** انتشاردهنده: احسان كردی
۰ نفر