به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین علی اكبرناطق نوری روز سه شنبه در همایش «چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار» در مركز همایش های صدا و سیما افزود: بررسی ها نشان می دهد كه سیاست های ما به گونه ای بوده كه كشورهای اطراف خود را سرمایه دار كرده و رشد داده ایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاكید كرد: پول ایرانی ها به جای آنكه در كشور رونق تولید و اشتغال را فراهم سازد، بر اثر غفلت خارج شد و ما عقب ماندیم.
ناطق نوری خاطرنشان كرد: فرمان رهبر معظم انقلاب در زمینه اجرای سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی برای تقویت خصوصی سازی و بخش خصوصی صادر شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: امروز دولت ها باید به گونه ای برنامه ریزی كنند تا با مالیات به جای پول نفت كشور را اداره كنند و كار را به دست بخش خصوصی بسپارند.
ناطق نوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اكنون برای سال 1404 خورشیدی دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام برنامه ریزی شده كه از این رقم حدود 20 میلیون تن باید راهی بازارهای صادراتی شود كه تحقق آن نیاز به تولید كیفی دارد.
وی تاكید كرد: باید ابزار و شرایط لازم را فراهم ساخت تا تولید كیفی در بازارهای جهانی جایگاه خود را پیدا كند در غیر این صورت از بازارهای بین المللی حذف خواهیم شد.
**سهم بالای صنعت فولاد در ایجاد اشتغال
ناطق نوری پیرامون صنعت فولاد اضافه كرد: صنایع فولاد در جهان از اشتغالزایی بالایی برخوردارند و كشورهای توسعه یافته بخش قابل توجهی از صنعت فولاد را در اختیار دارند و علاوه براین یكی از شاخص های توسعه یافتگی در دنیا، میزان سرانه مصرفی این فلز است.
وی افزود: مطالعات و بررسی های كارشناسی وجود 68 نوع ماده معدنی را در كشور اثبات كرده و برخی معادن ایران از لحاظ مشخصه های مربوطه در اندازه های جهانی است كه این امر در زمینه سرب و روی، سنگ آهن، مس و ... اعلام شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آمارهای اعلام شده حاكی است كه نزدیك به 60 میلیارد تن ذخیره شناسایی شده معدنی در كشور وجود دارد و چنانچه با توجه به میزان استخراج بتوان در كشور این مواد را فرآوری كرد، ارزش افزوده بالایی نصیب ایران خواهد ساخت.
وی افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی را كه مقام معظم رهبری فرمودند، ضامن رشد اقتصادی، تولید ملی، ایجاد اشتغال و كاهش وابستگی است.
به گفته وی، چنانچه قرار است اهداف پیش بینی در سند چشم انداز 1404 محقق شود و برنامه ششم توسعه را نیز به مورد اجرا گذاریم، باید پایه اقتصاد كشور را محكم كنیم و آن را از تك محصولی (تك محوری) نجات بخشیم.
ناطق نوری افزود: براساس اطلاعات دریافت شده، وزارت نیرو معتقد است، در بخش آب سهم چند نسل بعد از خود را مصرف كرده ایم؛ امروز مشكل بحران آب كه فقط به ایران اختصاص ندارد و ناشی از شرایط اقلیمی است، به دلیل بهره برداری بی رویه و حفر چاه های غیر مجاز بروز كرده است.
وی اقتصاد تك محصولی را آسیب پذیر توصیف و تاكید كرد: تكیه بر درآمدهای نفتی، در سال های گذشته نشان داد كه اقتصاد كشورهای وابسته به نفت، چه مقدار شكننده است.
ناطق نوری یادآور شد: صاحبان قدرت در یك بازی سیاسی بین المللی، قیمت نفت را پایین می آورند و ایران اسلامی هم با این مشكل رو به رو شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاكید كرد: صنایع معدنی و زنجیره آن باید در كنار نفت و حلقه های متصل به آن باشد تا از اقتصاد تك محصولی نجات پیدا كنیم.
وی یادآور شد: فرصت پساتحریم این امكان را فراهم كرده است كه با تعامل با كشورهای مختلف بتوانیم همكاری و تبادل نظر برای اجرای كارها داشته باشیم و در نشست های تخصصی بیشترین بهره برداری را به عمل آوریم.
ناطق نوری اضافه كرد: دهكده جهانی امروز، حضور در بازارهای صادراتی را برای همه كشورها از جمله ایران ضروری می سازد.
**اگر برای صادرات تولید نكنیم، ورشكست می شویم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تولید مازاد و كیفی كارخانه های كشور باید راهی بازارهای صادراتی شود و چنانچه با این رویه تولید نداشته باشیم، ورشكست خواهیم شد.
وی گفت: تولیدات كشور ضمن پاسخگویی به نیاز داخل، باید قابلیت صادراتی داشته باشد؛ تولید مازاد نباید انبارها را اشباع سازد زیرا اصل رقابت در بازار اهمیت جدی دارد و بدون توجه به آن نمی توان به بازار های بین المللی راه یافت.
ناطق نوری تغییر مداوم قوانین و مقررات دست و پاگیر را یكی از مشكلات كشور دانست و افزود: تغییر مقررات صادرات، دگرگونی تعرفه ها به شكل بی حساب كه نوسان دارد و تغییر آیین نامه ها كه تمام مبادلات را برهم می زند و نیز تصمیم های سلیقه ای از آفت های این بخش است.
**غفلت از پژوهش زیانبار است
حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: انسان ها در هر كجای كره خاكی باید بدنبال كسب علم باشند و از تحقیق و پژوهش برای شناخت نعمت های خداوندی بهره گیرند زیرا غفلت از این مهم، موجب زیان است.
وی افزود: در خلقت زمین و آسمان، شب و روز و همه موجودات، خداوند امكان تفكر و اندیشه را فراهم ساخته و زمین شناسی در كنار این مسایل معنا پیدا می كند و انسان ها باید تكاپو داشته باشند، تا همه علوم را فراگیرند و به دنبال رفع نیازها روند.
به گزارش ایرنا، ایران چهاردهمین فولادساز جهان محسوب می شود كه در افق 1404 خورشیدی، دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن را هدف گذاری كرده كه تاكنون نزدیك به 50 درصد این رقم تحقق یافته است.
سال گذشته میزان صادرات فولاد ایران برای نخستین بار به 4.1 میلیون تن رسید و انتظار می رود امسال به حدود 6 میلیون تن برسد .
اقتصام **1559**2078**2025**خبرنگار:حسین عضدی فسا**انتشار: لیلا جودی
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
تهران- ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر نتوانیم امنیت را برای سرمایه گذار فراهم كنیم، سرمایه ها از كشور خارج می شود و خارجی ها هم از حضور در ایران استقبالی نخواهند داشت.