۲۶ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۲۷
کد خبر: 82430276
T T
۰ نفر
بازگشت 600 واحد صنعتی گلستان به چرخه تولید با تدبیر دولت در رفع موانع

گرگان - ایرنا- دولت تدبیر و امید با فعال كردن ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید در استان ها ازجمله گلستان و چاره اندیشی برای رونق تولید توانست در مدتی كوتاه 600 واحد صنعتی نیمه فعال و راكد استان را با پیش بینی بسته حمایتی در قالب وام به چرخه فعالیت هدایت كند.

به گزارش ایرنا در قالب این طرح تاثیر گذار كه امسال اجرایی شد و طبق گزارش مسئولان صنعت، معدن و تجارت گلستان، دراستان 1100 واحد در بخش صنعت و 1022 واحد در بخش كشاورزی واجد دریافت این تسهیلات بودند.
در این خصوص برای حمایت و بازگشت واحدهای راكد و نیمه فعال به رونق دوباره و بهره برداری از طرح های بالای 60 درصد پیشرفت فیزیكی بخش صنعت گلستان 11 هزار میلیارد ریال و در بخش كشاورزی 14 هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات برآورد شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان توانسته به 600 واحد نیمه فعال و راكد یا طرح تولیدی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیكی با همراهی بانك ها، تسهیلات پرداخت كند.
حسینقلی قوانلو افزود: از این میزان، چهار هزار و 260 میلیارد ریال به 351 واحد یا طرح در قالب بسته حمایتی پرداخت شد كه گلستان در این بخش جایگاه ششم كشور را كسب كرد.
به گفته وی، سهم گلستان در دریافت این وام در سال جاری چهار هزار و 220 میلیارد ریال تعیین شده بود، اما بیش از این پرداخت شد.
وی گفت: جدای از تسهیلات رونق تولید، بانك ها به صورت مستقیم نیز 2 هزار و 470 میلیارد ریال وام به 249 واحد تولیدی استان پرداخت كرده اند كه این میزان از منابع داخلی آنها تامین شده است.
قوانلو اظهار داشت: پرداخت این میزان تسهیلات به واحدهای تولیدی راكد و نیمه فعال در استان، تولید و اشتغال را رونق داده و در مجموع به رشد بخش صنعت گلستان كمك شایانی كرده است.
به گفته وی؛ طبق بازرسی از 108 واحد زیر پوشش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، این واحدها ضمن افزایش تولید، 827 اشتغال جدید ایجاد كرده اند.
وی افزود: تاكنون در مجموع 198 واحد یا طرح تولیدی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیكی زیر پوشش سازمان صنعت، معدن و تجارت از بسته حمایتی دولت تدبیر و امید استفاده كرده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان همچنین گفت: از 1100 واحد واجد شرایط دریافت تسهیلات رونق تولید، مشخصات 941 واحد در سامانه بهینه یاب ثبت شده است.
وی همراهی بانك های استان در حمایت از رونق تولید را خوب دانست و از آنها خواست كه با توجه به قرار گرفتن در ماه های پایانی سال، ارائه تسهیلات به واحدهای معرفی شده را موكول به سال آتی نكنند.

*تثبیت 3763 شغل با بسته حمایتی رونق تولید
عضو ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در گلستان نیز در گزارشی از بازرسی و نظارت بر وام های ارائه شده به واحدهای مستقر در شهرك های صنعتی استان، گفت: در 171 واحد صنعتی بهره مند از تسهیلات رونق تولید در شهرك های صنعتی، سه هزار و 763 شغل تثبیت شده است.
وی با بیان اینكه 564 فرصت شغلی موقت نیز ایجاد شده است، افزود: تسهیلات بانكی تزریق شده به این طرح ها در راستای افزایش تولید، خرید تجهیزات و خروج از ركود بوده است.
او همچنین از بازرسی صنایع تبدیلی بخش كشاورزی دریافت كننده تسهیلات ، خبر داد.
حجت الله خلیل زاده مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی گلستان نیز گفت كه دو هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید به 179 واحد نیمه فعال و راكد مستقر در 23 شهرك صنعتی استان اختصاص یافته است.
در استان گلستان 650 واحد بهره بردار در شهرك ها و نواحی صنعتی با ظرفیت اسمی اشتغال 12 هزار نفر فعالیت دارند.

* پرداخت وام رونق تولید به 157 طرح بخش كشاورزی
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادكشاورزی گلستان گفت: تاكنون در قالب رونق تولید به 157طرح بخش كشاورزی استان، یكهزار و 900 میلیارد ریال وام پرداخت شده است.
حسین كاویانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 80 درصد طرح ها راكد و نیمه فعال بود كه با همراهی بانك ها تسهیلات سرمایه در گردش دریافت كردند.
به گفته وی؛ با حمایت انجام شده در اعطای وام و رونق تولید در این 125 واحد راكد استان، پیش بینی افزایش سالانه حدود 25هزار تن تولید در بخش های فعالیتی این واحدها دور از انتظار نیست.
كاویانی اضافه كرد: 20 درصد تسهیلات نیز به طرح های بالای 60 درصد پیشرفت فیزیكی پرداخت شد كه با بهره برداری از آنها برای 352نفر اشتغال ایجاد می شود.
معاون جهاد كشاورزی گلستان افزود: برای استفاده از بسته حمایتی دولتی به منظور رونق تولید در بخش كشاورزی استان مشخصات 1022 واحد با نیاز 14 هزار و 300 میلیارد ریال در سامانه بهین یاب ثبت شده است كه در كارگروه رونق تولید 502 طرح با چهار هزارو 340 میلیارد ریال مصوب شد.
گلستان از قطب های مهم تولید كشاورزی و دامپروری در كشور به شمار می رود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی گرگان نیز با قدردانی از تلاش دولت در حمایت از رونق تولید بر لزوم استمرار این اقدام در سال آینده تاكید كرد و گفت: در سایه پرداخت تسهیلات بانكی به واحدهای راكد و نیمه فعال، علاوه بر فعال شدن این واحدها و رونق تولید، این اقدام در حفظ و ایجاد اشتغال نیز موثر بوده است.
رمضان بهرامی اضافه كرد كه در صورت استمرار حمایت های تسهیلاتی دولت از واحدهای تولیدی، رشد اقتصادی 8 درصدی و رشد 11 درصدی بخش صنعت محقق می شود.
وی همچنین معتقد است كه در سال های گذشته به دلیل اجرای سیاست های نادرست در حوزه تولید، این بخش خسارت های زیادی دید و اكنون باید با حمایت بیشتر به رونق مجدد آن كمك كرد.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان با انتقاد از برخی دخالت ها و سختگیری نهادهای غیرمرتبط با تولید در پرداخت وام به واحدها نیز گفت: این اقدامات مانع اجرای درست سیاست های دولت می شود و با روح اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.
به گزارش ایرنا و طبق اعلام مسئولان بخش صنعت، معدن و تجاری گلستان 930 واحد صنعتی در استان وجود دارد كه 770 واحد فعال و نیمه فعال آن با ظرفیت بالای 50 درصد مشغول فعالیت هستند، این در حالی است كه درسال 91 حدود 900 واحد صنعتی وجود داشت كه 600 واحد با ظرفیت 20 تا 30 درصد و برخی با ظرفیت كمتر از 10 درصد مشغول فعالیت بودند.
در استان گلستان 3 درصد واحدهای صنعتی را صنایع بزرگ، 91 درصد را صنایع كوچك و 6 درصد را صنایع متوسط تشكیل می دهد.
استان مرزی گلستان حدود یك میلیون و 900 هزار نفر جمعیت دارد كه افزون بر 51 درصد آنان در شهرها ساكن هستند.
6204/1648
گزارش : علی اصغر تیموریان ** انتشار : پری سالارنیا
۰ نفر