۲۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۳۰
کد خبر: 82432609
T T
۰ نفر
جزئیات مناظره نامزدهای انتخابات 96

تهران- ایرنا- «جزئیات مناظره نامزدهای انتخابات96»، «دولت لایحه نظام انتخابات را به مجلس نداد»، «شرایط برای روحانی سخت و پیچیده است»، «دستاوردهای برجام با مخالفت محو نمی‌‌شود»، «محسن رضایی: یك فرد انقلابی باید در انتخابات آینده در راس كار قرار گیرد»، «كنار گذاشتن محوریت جامعتین تبعات منفی دارد» و «با هر اقدام خلاف قانون در انتخابات 96 مقابله می كنیم» محورهای اصلی تحولات انتخاباتی در روزنامه های امروز پنجشنبه 28 بهمن بود.

**جزئیات مناظره نامزدهای انتخابات 96
روزنامه «همدلی» در مطلبی با عنوان «جزئیات مناظره نامزدها انتخابات 96»، به جزییات برنامه‌های انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در تلویزیون پرداخت و آورد: رئیس مركز تولید و فنی سیما جزییات برنامه‌های انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در تلویزیون را اعلام كرد. مجید شعبانپور گفت: در انتخابات پیش‌رو علاوه بر تولید برنامه‌های تحلیلی، تبیینی و تهییجی بخشی از برنامه‌ها همچون انتخابات‌های گذشته به تبلیغات كاندیداهای ریاست جمهوری اختصاص خواهد داشت. بر اساس مصوبه ستاد انتخابات رسانه ملی هر یك از نامزدهای این دوره در چهار برنامه گفت‌وگو محور حضور پیدا می‌كنند. این برنامه‌ها شامل 30 دقیقه گفت‌وگو با دوربین، و سه برنامه 60 دقیقه‌ای گفت‌وگو با جوانان، پاسخ به سوالات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و گفت و گو با ایرانیان خارج از كشور هستند.

در ادامه این مطلب می خوانیم: رئیس مركز تولید و فنی سیما پخش مناظره انتخاباتی میان نامزدها را از جذاب‌ترین برنامه‌های مخاطبان در طول انتخابات‌های گذشته دانست و اضافه كرد: پخش سه مناظره 180 دقیقه‌ای در این دوره از انتخابات پیش‌بینی شده است. پیش بینی می‌شود در طول انتخابات مناظره‌ها از مهم‌ترین و پربیننده‌ترین برنامه‌ها تلویزیونی باشند.

** دولت لایحه نظام انتخابات را به مجلس نداد
روزنامه «جوان» با عنوان «دولت لایحه نظام انتخابات را به مجلس نداد»، به شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی نامزدها اشاره كرد و به نقل از محمد عزیزی نماینده مردم ابهر و خرم دره در مجلس شورای اسلامی نوشت: ایجاد شفافیت در هزینه‌های انتخاباتی نتایج بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت زیرا دیده شده است كه بعضی از كاندیداها هزینه‌های بسیار زیادی را انجام می‌دهند.

در ادامه می خوانیم: عضو كمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه دولت لایحه جامع نظام انتخابات كه موضوع شفافیت هزینه‌های انتخاباتی در آن وجود داشته باشد را تقدیم مجلس نكرده است، ادامه داد: لازم است كه مجلس شورای اسلامی با تهیه طرحی به موضوع شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی ورود پیدا كند. اگر 15 نفر از نمایندگان این طرح را امضا كنند و به كمیسیون مربوطه برود می‌توان قانون خوبی را در این زمینه وضع كرد.

** شرایط برای روحانی سخت و پیچیده است
روزنامه «آرمان» با انتخاب عنوان «شرایط برای روحانی سخت و پیچیده است» در گفت و گو با پرویز كاظمی وزیر رفاه دولت اول احمدی نژاد به بررسی شرایط در انتخابات ریاست جمهوری 96 پرداخت و به نقل از وی نوشت: بدون شك شرایط برای آقای روحانی سخت و پیچیده شده است و آقای روحانی حق دارند نسبت به برخی مسائل نگران باشند. كار آقای روحانی از ابتدای روی كار آمدن سخت و دشوار بود و این دشواری روز به روز وضعیت پیچیده تری پیدا كرد. دولت آقای روحانی در ابتدای روی كار آمدن خود با مسائلی مانند بیكاری، انزوای ایران در سطح بین‌المللی، فساد اقتصادی و البته مشكلات اقتصادی مردم روبه رو بود. به همین دلیل دولت با كوهی از مشكلات كوچك و بزرگ مواجه بود. با این وجود دولت آقای روحانی تلاش زیادی انجام داد كه وضعیت كشور را بهبود ببخشد.

در ادامه این گفت و گو می خوانیم: اصولگرایان نمی‌توانند به راحتی ماهیت خود را تغییر بدهند و گروه‌های جدید اصولگرایی نیز نمی‌توانند در كوتاه مدت و میان مدت تغییرات جدی در گفتمان اصولگرایی به وجود بیاورند. بدون شك ظهور گروه‌های جدید اصولگرایی بیشتر برای تاثیرگذاری كوتاه مدت و انتخاباتی است و این گروه‌ها به دنبال بازنگری در گفتمان اصولگرایی نیستند.

** دستاوردهای برجام با مخالفت محو نمی‌‌شود
روزنامه «آرمان» در مطلبی با عنوان «دستاوردهای برجام با مخالفت محو نمی‌‌شود»، به تلاش مخالفان برای ناامید كردن مردم از روحانی و پیروزی خود در انتخابات 96 پرداخت و در این پیوند نوشت: اغراق نیست اگر بگوییم مخالفان با تریبون‌هایی كه در اختیار دارند هر روز بر طبل هیچ بودن برجام می‌كوبند. تلاش برای نا‌امید كردن مردم از روحانی، پروژه‌ای است كه برخی در طیف مقابل آن را تنها راه پیروزی خود در انتخابات اردیبهشت 96 می‌دانند.

در ادامه این مطلب می خوانیم: دستاوردی كه حسن روحانی بعد از 11سال مناقشه هسته‌ای ایران و غرب برای ایران به ارمغان آورد، تا امروز چندان به مذاق مخالفان خوش نیامده، تا جایی كه واژه‌ای به نام دلواپسان را به ادبیات سیاسی كشور وارد كرد. دلواپسان در مخالفت با توافق هسته‌ای خستگی‌ناپذیر ادامه می‌دهند. البته پیش نیاز این مسیر بستن چشم‌ها بر دستاوردهایی است كه این توافق با خود به همراه آورده است.

همین دیروز فدریكا موگرینی درباره افزایش فاصله میان اروپا و آمریكا هشدار داده بود. بدون تردید چالش بر سر ادامه برجام یكی از مواردی است كه اروپا را به آمریكا بدبین كرده است. با تمام تفاسیر دولت روحانی تلاش كرده هر شبهه‌ای را كه در داخل درباره این توافق وجود دارد شفاف پاسخ دهد. مسیر كمیسیون امنیت ملی یكی از راه‌هایی است كه دولت گزارش‌های خود از روند اجرای برجام را ارائه می‌دهد.

** محسن رضایی: یك فرد انقلابی باید در انتخابات آینده در راس كار قرار گیرد
روزنامه «رسالت» با درج عنوان «یك فرد انقلابی باید در انتخابات آینده در راس كار قرار گیرد»، به نقل از محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: در انتخابات پیش رو هم باید جبهه مردمی شكل گرفته، هم دولت انقلابی سركار بیاید و هم یك فرد انقلابی در راس كار قرار گیرد تا بتوانیم به اهداف مدنظر برسیم.

** كنار گذاشتن محوریت جامعتین تبعات منفی دارد
روزنامه «اعتماد» با انتخاب عنوان «كنار گذاشتن محوریت جامعتین تبعات منفی دارد»، در گفت و گو با امیر محبیان كارشناس و تحلیلگر اصولگرا به واكاوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در انتخابات 96 پرداخت و نوشت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب كه با هیاهوی بسیار و تبلیغات رسانه‌ای شدید خود را به عرصه سیاسی كشور معرفی كرد و حالا می‌كوشد یگانه محور اصولگرایان در جریان انتخابات ٩٦ باشد.

محبیان به اعتماد گفت: انتظار همگان آن بود كه بعد از تضعیف جامعتین در هنگامه دوم خرداد ٧٦ و پس از آن جوشش جریان‌های نوپدید اصولگرا كه برای خود شأن بیشتری در سیاستگذاری جناح قایل بودند و البته نتایج مطلوبی هم به دنبال نداشتند؛ جامعتین یعنی جامعه روحانیت و جامعه مدرسین به بازسازی و احیای محوریت خود بپردازند؛ اما ظاهرا این كار مهم به انجام نرسید و با وجود تلاش‌های اولیه مكانیسم جامعتین خود را به جایگزینی به نام جبهه مردمی داده است.

در ادامه این گفت و گو می خوانیم: جبهه مردمی در آستانه انتخابات قدم به عرصه سیاست گذاشت؛ طبعا هدفی انتخاباتی دارد ولو موسسانش منكر این امر باشند؛ این اشكالی هم ندارد زیرا یكی از مهم‌ترین كاركردهای حزب در انتخابات خود را نشان می‌دهد. پس قرار است از بطن جبهه مردمی ما یك كاندیدای نهایی برای ریاست‌جمهوری داشته باشیم. این هم اشكالی ندارد اما طبیعی است كه ظهور این سازوكار به مثابه سازوكار آلترناتیو و جایگزین، یك معنای مقدماتی را به ذهن متبادر می‌كند و مفروض گمشده ما است و آن اینكه در نتیجه باید بپذیریم كه سازوكار اولیه برای تعیین كاندیدای نهایی درون اصولگرایان از دور خارج شده است.

** با هر اقدام خلاف قانون در انتخابات 96 مقابله می كنیم
روزنامه «ابتكار» با اشاره به عنوان «با هر اقدام خلاف قانون در انتخابات 96 مقابله می كنیم»، به بررسی وظایف هیات‌های بازرسی انتخابات در انتخابات 96 پرداخت و به نقل از وجه الله خدمتگذار رییس هیات بازرسی انتخابات كشور در همایش سراسری مدیران استانی برای آموزش هیات‌های بازرسی انتخابات 96 كه در محل فرمانداری مشهد برگزار شد، نوشت: این همایش سراسری برای 31 استانداری در كشور به خاطر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و انتخابات میان دوره‌ای مجلس در بعضی از منطقه‌ها در سال 96 انجام شد تا انجام امور بازرسی به درستی اعمال شود.

در ادامه به نقل از رییس هیات بازرسی انتخابات كشور آمده است: در این همایش آموزش‌هایی برای هیات‌های بازرسی انتخابات ارائه شد تا بتوانند به موقع و به درستی وظایف خود را كه در چارچوب قانون و مقررات بوده و یادآور حقوق شهروندی است، عمل كنند. انتخابات با اجرای كامل قانون انجام شده و تمام اعضای هیات‌های بازرسی از آرای مردم حفاظت می‌كنند.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مهدی احمدی** انتشار دهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9370**9131
*ایرنا مقاله كانالی برای انعكاس مقاله های اندیشكده ها- پژوهشكده ها- دانشكده ها- مراكز تحقیقاتی و رسانه های ایران وجهان*
Irnaarticle@
۰ نفر