۲۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۲۱
کد خبر: 82432814
T T
۰ نفر

منتقد ادبي: كتاب نرگس اثري واقع گرايانه است

۲۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۲۱
کد خبر: 82432814
منتقد ادبي: كتاب نرگس اثري واقع گرايانه است

تهران - ايرنا - نويسنده و منتقد ادبي گفت: كتاب «نرگس» اثري واقع‌گرايانه و جستجوگرانه است و وجود قهرمان نوجوان در داستان از امتيازات ديگر اين كتاب است.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از مجموعه فرهنگي شهداي سرچشمه محمدرضا شرفي در نشست نقد و رونمايي از كتاب نرگس نوشته رحيم مخدومي در يادمان شهداي هفتم تير اظهارداشت: شخصيتي كه در اين كتاب وجود دارد به گونه اي است كه مخاطب با وي همزادپنداري مي‌كند و براي او باورپذير است.
وي از ظرافت و هوشمندي قلم رحيم مخدومي سخن گفت و افزود: وجود دو شخصيت اصلي از ويژگي‌هاي تمايز و برتري اين اثر با ساير داستان ها است كه سبب شده نگاه جنسيتي كنار رود و مخاطب دختر و پسر نوجوان، داستان را با جديت پيگيري كند.
اين منتقد ادبي همچنين گفت: نويسنده حرف اصلي كتاب يعني مفهوم انقلاب و دفاع اسلام را به جاي تشريح در پوسته داستان به صورت غيرمستقيم در شخصيت نرگس متبلور مي كند و اسماعيل شخصيت اصلي داستان در مقام دفاع از نرگس كه در حقيقت همان اسلام هست، برمي‌آيد كه سبب ميشود مفهوم ارزشي انقلابي گري و لزوم دفاع از اسلام براي قشر مخاطب قابل درك باشد.
مخدومي در رمان«نرگس» ماجراي اسماعيل را شرح مي‌دهد كه خواهرش نرگس به دليل محجبه بودن از مدرسه اخراج شده است. او به هر دري كه مي‌زند، نمي‌تواند خواهرش را به مدرسه بفرستد؛ حتي به سر كار مي‌رود تا بتواند براي نرگس معلم خصوصي بگيرد. اما اين تنها دغدغه اسماعيل نيست. او از يك سو دايي روحاني‌اي دارد كه مدام در تعقيب و گريز با نيروهاي ساواك است. از سوي ديگر، پدر اسماعيل و خود او به دليل فعاليت‌هاي انقلابي دستگير مي‌شوند؛ وقتي هم كه پدرش به زندان مي‌افتد، تامين معاش خانواده بر دوش اسماعيل مي‌افتد. ولي همه اين اتفاقات، به همراه شهادت دايي و يكي از معلمان مدرسه، او را مصمم‌ مي‌كند كه حتي بيش از گذشته به مبارزه و تلاش براي فرستادن نرگس به مدرسه، بپردازد.
او به جز پخش اعلاميه‌هاي انقلابي، در محيط مدرسه هم براي شوراندن بچه‌ها عليه كادر طاغوتي مدرسه كوتاهي نمي‌كند. چنانچه در پايان داستان، خانم فرحزاد معلم بي‌حجابي كه اعتقادي هم به انقلاب نداشته است با روسري به مدرسه مي‌آيد.
اولين نشست از سلسه نشست هاي نقد و رونمايي كتاب به همت مركز فرهنگي شهداي سرچشمه و مركز رسانه اي شيرازه در يادمان شهداي هفتم تير برگزار شد.
فراهنگ** 1003 ** 1336محمدرضا جعفرملك** انتشار: مهرنوش خانزائي
۰ نفر