به گزارش ایرنا، مقامات افغان می گویند كه حملات راكتی پاكستان به شهرستان «لعل پور» استان «ننگرهار» از شامگاه پنجشنبه گذشته آغاز شده و تا صبح امروز (شنبه) 200 راكت به این شهرستان اصابت كرده كه 2 زخمی برجای گذاشته و بیش از 200 خانواده را بی خانمان كرده است.
مسئولان محلی در استان های ننگرهار و قندهار می گویند كه پس از حمله انتحاری در ایالت سند پاكستان، مرزهای دو كشور از روز جمعه مسدود شده و حملات راكتی آن كشور به شهرستان «لعل پور» ننگرهار امروز از سرگرفته شده است.
مرز «تورخم» در استان ننگرهار همچنیان به روی مسافران و بازرگانان مسدود است و گزارش های رسیده حاكی است كه 2 بیمار نیز در این مرز جان خود را از دست داده و صدها مسافر دیگر در پشت دروازه های بسته پاكستان بسر می برند.
مرز جنوبی «اسپین بولدك» در استان قندهار نیز برای دومین روز مسدود است و«صمیم خپلواك» سخنگوی استاندار قندهار افغانستان نیز در گفت وگوی تلفنی به خبرنگار ایرنا در كابل گفت كه مرز «اسپین بولدك» با پاكستان از روز گذشته تاكنون مسدود است.
وی گفت: از طریق وزارت امور خارجه افغانستان با كنسولگری پاكستان در قندهار تماس هائی برقرار شده، اما پاكستان تاكنون در باره مسدود شدن مرز با افغانستان ابراز نظری نكرده است.
رسانه های اجتماعی افغانستان، حمله تروریستی در ایالت سند پاكستان را دلیل مسدود شدن مرز دو كشور دانسته اند و گفته می شود كه ده ها شهروند افغان نیز در روزهای گذشته در پاكستان بازداشت شده اند.
مسئولیت حمله انتحاری در ایالت سند را گروه «جماعت الاحرار»، از شاخه های تحریك طالبان پاكستان، به عهده گرفته است، اما اسلام آباد اعلام كرده است كه رهبران این گروه در افغانستان بسر می برند و دولت وحدت ملی باید آنان را تحویل دولت پاكستان بدهد و یا اقدام موثری برای نابودی آنان صورت دهد.
از سوئی دیگر مقامات افغان نیز می گویند بارها فهرست شماری از اعضای گروه های تروریستی را به دولت پاكستان ارائه داده اند و خواستار تحویل آنان و یا سركوب آنان شده اند، اما هنوز در انتظار اقدام عملی اسلام آباد هستند.
ریاست جمهوری افغانستان نیز با انتشار بیانیه ای در واكنش به این ادعای پاكستان، اعلام كرده است كه رئیس جمهوری افغانستان صداقت خود را در مبارزه با تروریسیم، به اثبات رسانده و اكنون پاكستان باید به جای مسدود كردن مرزها، لانه های امن تروریسم را در خاك خود مسدود كند.
رابطه كابل - اسلام آباد در 15 سال گذشته، با فرازو نشیب های زیادی مواجه بوده است و دو طرف پس از هر حمله مرگبار تروریستی در كشورهای خود، طرف مقابل را به حمایت از تروریسم و پناه دادن به آنان متهم كرده اند، اما هنوز مشخص نیست تروریست ها در خاك كدام كشور پناه گرفته اند.
آساق*291*1610
كابل - ایرنا - یك روز پس از نشست سه جانبه كابل - اسلام آباد و توافق طرفین برای تمدید مهلت حضور مهاجران افغان در پاكستان و به دنبال حمله تروریستی در ایالت «سند» پاكستان كه بیش از 150 كشته و زخمی برجای گذاشت، یكبار دیگر تنش های مرزی میان این دو كشور افزایش یافت.