به گزارش ایرنا، ساخت این بناهای عظیم در شهرهای مختلف این كشور آنچنان با سرعت سرسام آور در حال انجام است و بر ارتفاع و طبقات آنها افزوده می شود كه مشخصا هیچ اهرمی نمی تواند چین را از اجرای چنین برنامه ای بازدارد و البته نشانه های نیز برای توقف این روند به چشم نمی خورد.
این روزها اخبار بسیار متعدد و متنوعی از قدرت و سرعت ساختمان سازی مهندسان چینی به گوش می رسد. آنها كه با تولید كالاهای مختلف و قیمت های باور نكردنی صنایع كشورهای مختلف دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده اند، اكنون در بخش صنعت ساختمان سازی هم تحول جدیدی را ایجاد كرده اند.
نزدیك به 15 سال پیش تقریبا كمتر ساختمان بلندی در چین به چشم می خورد اما هم اكنون از 20 آسمانخراش دنیا هفت بنا در چین قرار دارد و بناهای مرتفعی كه به مراكز مالی و تجاری معروف می شود در هر گوشه و كنار این كشور پهناور به چشم می خورد.
بدون آنكه نشانه ای دال بر اینكه در این راه توقفی یا آهستگی باشد، شركت های چینی هر روز در موضوع ساختمان، سرعت ساخت و ساز و تحویل، ابعاد ساختمان، نوآوری و خلاقیت، تاثیر گذاری، تجاری سازی و فرهنگ سازی و ... ركوردهای جدیدی را به ثبت می رسانند.
شاید بتوان دو دلیل اساسی را برای این منظور مطرح كرد كه البته یكی از آنها به طور مشخص به رشد اقتصادی و تسریع در برنامه شهری شدن مرتبط می شود و دیگر اینكه چین مایل است چهره یك كشور مدرن را از خود برای جهانیان به نمایش بگذارد.
برای نهمین سال متوالی گزارشی از سوی موسسه «سی تی بی یو اچ» آمریكا منتشر شده است كه تایید می كند چین در ساخت بناهای جدید و مرتفع تر از 200 متر در رده نخست دنیا قرار دارد.
در سال گذشته میلادی (2016) اعلام شد كه در سراسر دنیا 128 ساختمان بلند در حال ساخت است كه از این تعداد 70 درصد یعنی معادل 84 بنا در چین احداث شده است.
نرخ شهری شدن هم بر اساس گزارش دولت چین از سال 1999 تا 2016 میلادی از 21 درصد به 57 درصد رسیده است و شورای دولتی چین اعلام كرده است كه بر اساس هدفگذاری صورت گرفته تا سال 2020 میلادی 60 درصد جمعیت كشور شهرنشین خواهند بود.
چنانچه این برنامه همچنان به پیش برود انتظار می رود كه دولت دستكم به 100 میلیون كارگر مهاجر شهرها اجازه اسكان دایمی در مناطق شهری بدهد.
چین هر سال میلیاردها دلار برای توسعه شهری شدن هزینه می كند و بر اساس گزارش آماری روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ كنگ دستكم 30 شهر چین دارای یك یا چند ساختمان مرتفع تر از 200 متر هستند و قرار است 200 بنای مرتفع دیگر هم در شهرها ساخته شود.
شاید خیلی از مردم دنیا تا مدتی قبل آشنایی و شناخت زیادی از شهرهای چین نداشتند اما به دلیل ساخت و ساز همین آسمانخراش ها امروز آنها را خیلی خوب می شناسند.
به همین دلیل است كه چین می كوشد چهره مدرن را از خود نشان دهند زیرا از دیدگاه افكار عمومی ساختمان های مرتفع و بلند می تواند به نوعی تداعی كننده موفقیت های اقتصادی یك كشور در مقابل دیدگان باشد.
آنچه در اذهان و چشمان مردم چین و دنیا با دیدن این بناهای بلند و عظیم نقش می بندد اینكه چین كشوری ثروتمند است، اقتصاد موفق دارد، در حال حاضر در رده دوم اقتصادی دنیا قرار گرفته و البته برای آینده خود نیز نقشه های راه فراوانی تنظیم كرده است.
تازه ترین دستاورد این كشور در زمینه ساخت ساختمان های بلند مرتبه مربوط به یك بنای بیش از 600 متر با 115 طبقه به نام مركز مالی و تجاری «پینگ آن» در شهر «شن جن» در جنوب كشور است كه از مركز تجاری نیویورك مرتفع تر می باشد و در رده چهارم بلندترین ساختمان های دنیا قرار دارد.
در سال گذشته میلادی در همین شهر گرانقیمت، مهندسان چینی مبادرت به ساخت 11 ساختمان بلندتر از 200 متر كردند كه بیشتر از كل ساختمان های مرتفعی است كه در سراسر آمریكا احداث شد.
با این وصف یكی از اصلی ترین مشكلاتی كه هم اكنون ساختمان های بلندمرتبه در چین ایجاد كرده اند این است كه آنها عمدتا برای مصارف اداری و تجاری ساخته می شوند و كمتر دیده می شود بناهایی از این دست به عنوان برج های مسكونی مورد استفاده قرار گیرد.
همین معضل اكنون در میان شهروندان و مسئولان این كشور مورد بحث است زیرا فضایی كه برج های تجاری و اداری اشغال می كنند زیاد است و همین مساله باعث كمبود زمین های مناسب برای ساخت بناهای مسكونی می شود.
با این حال هنوز هم این موضوع، مانعی برای كار ساخت بناهای بزرگ نشده است و در سال جاری میلادی پیش بینی می شود كه دستكم 300 برج و آسمانخراش دیگر در بیش از 10 شهر چین ساخته شود.
به هر صورت در حال حاضر نیز چین به دلیل ساختمان 632 متری موسوم به برج شانگهای كه دومین بنای بلند دنیاست، مورد توجه است. هر چند كه بسیاری از طبقات آن هنوز خالی است و به دلیل بروز برخی مشكلات فنی هنوز خیلی از ادارات و موسسات حاضر به ورود به آن نشده اند.
آساق**231**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - چین تقریبا بیشتر از هر كشور دیگری در جهان در سال های اخیر همگام با رشد اقتصادی سریع خود دست به ساخت آسمانخراش های گوناگون زده و روند كار به گونهای در حال انجام است كه گویی برای این اشتهای سیری ناپذیر، پایانی وجود ندارد.