به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری ظهر امروز- شنبه- در جلسه بررسی مسائل و مشكلات استان خوزستان با بیان این مطلب افزود: مردم این استان در برابر مسائل و مشكلات ناشی از ریزگردها صبوری و تحمل همراه با بزرگواری كردند و باید از صبر و متانت این مردم قدردانی شود.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح كرد: ریزگردها و گرد و خاك كه همراه با رطوبت و بارندگی شد، اختلالات و اشكالاتی در شبكه توزیع برق استان خوزستان ایجاد كرد.
جهانگیری همچنین با قدردانی از تلاش ها و پیگیری های مستمر وزرای نیرو و جهاد كشاورزی و نیز مدیران استان خوزستان، افزود: در جریان حوادث اخیر اقداماتی ضربتی و خارج از روال معمول كارها صورت گرفت تا هرچه سریعتر مشكلات مردم استان مرتفع شود.
معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری اینكه بخشی از علت تشكیل ریزگردها داخلی و بخشی منشاء خارجی دارد، خاطرنشان كرد: در دیدارهای مقامات جمهوری اسلامی ایران با مقامات كشور عراق موضوع ریزگردها بارها مطرح شده و یكی از محورهای اصلی مذاكرات بوده است اما متاسفانه دولت عراق با مسائل و مشكلات متعددی روبروست كه البته وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست با طرف مقابل مذاكره و موضوع را تا حل و فصل نهایی پیگیری خواهند كرد.
جهانگیری همچنین با اشاره به منشاء داخلی تشكیل ریزگردها، مهمترین رسالت دستگاه های مسئول در این زمینه را شناسایی و مطالعه مناطق اصلی تشكیل ریزگردها عنوان كرد و گفت: وزارت جهاد كشاورزی مسئول اصلی اجرای طرح مقابله با ریزگردها است كه امیدوارم با برنامه ریزی های انجام شده در كوتاه ترین زمان ممكن اقدامات موثری در این زمینه صورت پذیرد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: اتفاقات اخیر ناشی از شرایط جوی و حوادث طبیعی بوده است و با وجود همه اقدامات صورت گرفته ممكن است مجدداً با این گونه شرایط روبرو شویم به همین دلیل وزارت نیرو باید برنامه ریزی لازم را انجام دهد تا در صورتیكه برق استان با اختلال مواجه شد، از قطع آب پیشگیری شود و فعالیت شبكه آبرسانی و تصفیه خانه ها با وقفه مواجه نشود.
** نگاه دولت به استان خوزستان نگاهی ویژه است
جهانگیری با اعلام اینكه مسائل استان خوزستان اخیراً در دو جلسه هیات دولت مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح كرد: نگاه دولت به استان خوزستان نگاهی ویژه است و رئیس جمهوری در این جلسات تاكید ویژه داشتند كه شخصاً پیگیر مسائل استان خوزستان باشم و دكتر روحانی بر لزوم بكارگیری همه امكانات برای حل مشكلات تاكید كردند.
معاون اول رئیس جمهوری استان خوزستان را از مهمترین استان های كشور برشمرد و گفت: استان خوزستان قلب تپنده توسعه ایران است و اگر خللی در فعالیت این استان ایجاد شود، كل كشور دچار مشكل خواهد شد.
وی با اشاره به صدمات و خساراتی كه مردم استان خوزستان در دوران دفاع مقدس متحمل شدند، افزود: مردم استان خوزستان حق بزرگی بر دولت و نظام دارند و مشكلات استان خوزستان مشكلات ملی تلقی می شود نه مشكلات استانی و منطقه ای كه باید به طور ویژه برای حل آن تلاش كنیم.
جهانگیری با اشاره به اقدامات شبانه روزی و تلاش های بی وقفه وزارت نیرو در روزهای اخیر، گفت: وزارت نیرو اقدامات خوبی در استان خوزستان انجام داده و بر اساس گزارش وزیر نیرو، پیشگیری های لازم برای جلوگیری از قطع آب و برق انجام شده و در صورت وقوع پدیده های ناگهانی و قطع برق، شبكه آبرسانی استان دیگر با مشكل مواجه نخواهد شد.
** تامین منابع و اعتبار برای طرح مقابله با ریزگردهای استان خوزستان باید برای سازمان برنامه و بودجه یك اولویت اصلی باشد
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده و برنامه ریزی های صورت گرفته ازسوی وزارت جهاد كشاورزی برای مقابله با ریزگردها و بیابان زدایی در كانون های تشكیل ریز گردهای استان خوزستان، گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور باید تامین اعتبار برای طرح مقابله با ریزگردها در استان خوزستان را بعنوان یكی از موضوعات و اولویت های اصلی مدنظر قرار دهد و برای تامین اعتبارات مورد نیاز اجرای این برنامه بصورت ویژه تلاش كنند.
جهانگیری با تاكید بر اینكه همه دستگاه ها باید به وزارت جهاد كشاورزی در اجرای طرح مقابله با ریزگردها كمك كنند، تصریح كرد: این یك الزام و تكلیف سازمانی از منظر اقتصاد مقاومتی است و استاندار خوزستان نیز اختیار كامل دارد كه امكانات استان را برای اجرای این طرح بسیج كند.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین خواستار مشاركت و حضور نیروهای مسلح و نیروهای بسیج برای كمك به اجرای این طرح شد و افزود: امیدوارم این برنامه خارج از روال معمول و با اقداماتی جهادی و ضربتی هرچه زودتر به نتیجه برسد.
جهانگیری از تشكیل جلسه آتی چند هفته آینده در استان خوزستان خبر داد و گفت: تلاش خواهیم كرد یك ردیف بودجه برای حل مسائل و بحران های استان خوزستان در بودجه سال 96 كل كشور گنجانده شود.
معاون اول رئیس جمهوری از ستاد مدیریت بحران كشور نیز خواست كه مسائل و مشكلات استان خوزستان را بطور ویژه دنبال كند و گفت: برنامه ریزی های لازم برای حل مسائل اخیر استان خوزستان انجام و وظایف هر بخش و هر دستگاه تعیین شده است اما در صورت نیاز كارگروهی نیز برای ایجاد هماهنگی های لازم در این زمینه ایجاد خواهد شد.
جهانگیری همچنین با اشاره به مصوبه دولت در سال 93 مبنی بر ارائه تسهیلات به مردم استان خوزستان برای عایق بندی منازل و تجهیزات استان، این مصوبه را تصمیمی مناسب و كارآمد توصیف كرد و خواستار پیگیری این مصوبه برای اجرا شد.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با اشاره به دغدغه های مردم خوزستان درباره رود كارون و آلودگی آب این رودخانه كه ناشی از پساب واحدهای صنعتی است، گفت: دولت تصمیم جدی در این زمینه اتخاذ كرده و مقرر شده در برنامه ششم توسعه، واحدهای صنعتی آلاینده كه در بالادست كارون قرار دارند، وضعیت خود را در چارچوب الزامات زیست محیطی اصلاح كنند و در غیر اینصورت تعطیل خواهند شد.
معاون اول رئیس جمهوری در پایان این جلسه به بارش باران و برف در استان های مختلف در چند روز اخیر اشاره و خاطر نشان كرد: در برخی استان ها سیل جاری شده و برخی از مردم با مشكل مواجه شده اند كه لازم است ستاد مدیریت بحران كشور و نیز مدیران استانی بسیج شوند و مشكلات مردم را حل و فصل كنند و وزیر كشور و سازمان برنامه و بودجه نیز برای جبران خسارات وارد شده به مردم پیشنهاد مشخصی را برای طرح در جلسه هیئت وزیران آماده كنند.
** در چند روز اخیر وزارت نیرو بصورت ضربتی و جهادی وارد عمل شد
«آیت الله موسوی جزایری» نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز هم در این نشست با قدردانی از اقدمات جهادی دولت و به خصوص وزارت نیرو، گفت: در چند روز اخیر وزارت نیرو بصورت ضربتی و جهادی وارد عمل شد و اقدامات شبانه روزی و مهمی را انجام دادند و نیروهای متخصص این وزارتخانه از سراسر كشور به استان خوزستان اعزام شدند.
جزایری همچنین از وزارت جهاد كشاورزی برای برنامه ریزی در جهت رفع یكی از مشكلات اصلی استان یعنی ریزگردها قدردانی كرد و گفت: مطالعات و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و امیدوارم ردیف بودجه مناسبی برای حل مشكلات استان خوزستان در بودجه سالانه لحاظ شود.
وی همچنین با قدردانی از تلاش های بی وقفه و شبانه روزی استاندار خوزستان و نیز با تشكر از سازمان حفاظت محیط زیست برای تامین حق آبه تالاب های استان به خصوص تالاب هورالعظیم و شادگان گفت: باید از مردم استان خوزستان به خاطر صبوری در برابر مشكلات نیز قدردانی شود. مردم استان با متانت و صبوری اجازه ندادند كه برخی جریانات سوء استفاده گر از شرایط بوجود آمده بهره برداری كنند.
در این جلسه وزیر كشور با اشاره به مصوبه دو سال پیش طرح توسعه پایدار استان خوزستان، این مصوبه را كارساز و موثر در حل مشكلات استان خوزستان دانست و گفت: البته اجرای این مصوبه مستلزم تامین منابع مالی است كه باید در قالب طرح های میان مدت و دراز مدت و با اولویت بندی اجرا شود.
** استان خوزستان استانی مهم و تاثیرگذار در كشور است
«رحمانی فضلی» وزیر كشور در این نشست استان خوزستان را استانی مهم و تاثیرگذار در كشور توصیف كرد و خواستار توجه ویژه برای حل مشكلات استان توسط مسئولین شد.
«چیت چیان» وزیر نیرو نیز در این نشست گزارشی از دلایل ایجاد مشكل قطعی برق و آب در استان خوزستان ارائه كرد و گفت: در روزهای نخست بهمن ماه گرد و خاك با منشاء جنوب شرق اهواز در استان پراكنده شد به گونه ای كه مقدار آن بی سابقه بود و یك لایه ضخیم بر روی تاسیسات برق و خطوط انتقال برق قرار گرفت كه پس از بارندگی و ایجاد رطوبت در هوا این خاك تبدیل به گل شد و مشكلاتی را در سطح شبكه انتقال و توزیع و نیز در پست های برق بوجود آورد.
چیت چیان افزود: با از بین رفتن رطوبت هوا مشكل قطع آب و برق از بین رفت اما گرد و خاك همچنان بر روی تاسیسات وجود داشت و پس از بارش، رطوبت و مه غلیظ كه در 23 بهمن ماه ایجاد شد، پدیده قطع آب و برق تكرار شد و پنچ نیروگاه و تعدادی از پست های برق استان از مدار خارج شد.
وزیر نیرو ادامه داد: همان روز با تعدادی از مدیران وزارتخانه عازم اهواز شدم و ضمن بررسی مسائل، تصمیمات لازم اتخاذ شد و پس از برق رسانی به تصفیه خانه ها مشكل قطع آب مرتفع شد و سپس نیروگاه ها نیز یكی پس از دیگری به مدار بازگشتند.
وی با اشاره به تكرار این پدیده و حادث شدن مشكلات در اثر بارندگی و گرد و خاك، گفت: روز پنجشنبه نیز به همراه معاونین آب و برق وزارتخانه و تعدادی از مدیران عامل در اهواز بودم و همه توان وزارتخانه برای تمركز بر این مسئله بسیج شد و كارها مورد پیگیری قرار گرفت.
** 16 دیزل ژنراتور از شهرهای مختلف به اهواز منتقل و در تصفیه خانه ها مستقر شد
چیت چیان ادامه داد: 16 دیزل ژنراتور از شهرهای مختلف به اهواز منتقل و در تصفیه خانه ها مستقر شد تا در صورت مشكل قطع برق برای آب شرب مردم و شبكه آبرسانی مانعی ایجاد نشود. با كار شبانه روزی و طاقت فرسای دست اندركاران وزارت نیرو هم اكنون این دغدغه رفع شده است كه در صورت قطع برق با مشكل قطع آب مواجه نخواهیم شد.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به اقدامات و تدابیر اندیشیده شده برای پیشگیری از قطع برق گفت: متاسفانه امكانات ما در استان محدود بود اما از تمام شركت های توزیع و برق منطقه ای، امكانات لازم به اهواز اعزام شد و از روز گذشته 102 گروه در اهواز مشغول فعالیت هستند و با برنامه ریزی انجام شده طی 15 روز آینده قرار است كل شبكه توزیع برق اهواز شستشو داده شود و چنانچه تجهیزات شبكه توزیع نیاز به تعویض داشته باشد، این كار انجام خواهد شد.
چیت چیان اظهار داشت: قرار است در پست های برق نیز سیستم شوینده مستقر شود و هم اكنون سیستم شوینده برای 26 پست حساس استان خریداری شده و اقدامات لازم در حال انجام است.
وی اضافه كرد: همچنین 1500 دكل از دكل های انتقال فوق توزیع كه حساسیت بیشتری دارند و نیز خطوط انتقال برق در دست شستشو است تا گرد و غبار و خاك از روی تاسیسات و شبكه توزیع برق زدوده شود.
وزیر نیرو همچنین از برنامه ریزی صورت گرفته برای عایق كاری شبكه های توزیع برق خوزستان ظرف یكسال آینده خبر داد و گفت: برای این كار نیازمند برخی تجهیزات هستیم كه باید از خارج وارد شود كه البته سفارشات آن داده شده و امیدوارم ظرف یكسال آینده كل شبكه توزیع برق استان عایق بندی شود و پست های برق نیز تحت پوشش سیلیكون قرار گیرند.
وزیر نیرو گفت: در روزهای اخیر علاوه بر بسیج امكانات وزارتخانه و حضور متخصصین و كارشناسان، كارگروهی متشكل از دو مدیرعامل سابق، تعدادی از اساتید دانشگاه و برخی مدیران اسبق استان خوزستان تشكیل شده و گزارش كاملی درخصوص مشكلات اخیر استان تهیه كردند كه البته حدود 90 درصد با برنامه ها و تصمیمات اخیر وزارت نیرو انطباق و همپوشانی داشت.
«محمود حجتی» وزیر جهاد كشاورزی نیز در این جلسه با اشاره به حضور و بازدید خود از كانون های گرد و خاك در منطقه از اتخاذ تدابیر اجرایی و ساختاری برای حل بحران خبر داد و گفت: در كوتاه مدت برای 40 هزار هكتاری كه كانون اصلی بحران است راهكار بیولوژیكی اندیشیده شده و تا آخر امسال با غرس صدها هزار نهال و مرطوب سازی منطقه از شدت ریزگردها كاسته خواهد شد.
حجتی همچنین افزود: در طرح میان مدت نیز برای تامین آب و احیای بیش از 700 تا 900 هزار هكتار از اراضی مطالعات ویژه ای انجام شده است.
** توجه به محیط زیست استان در صدر اولویت ها قرار گرفته است
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست هم به مصوبه سال 1393 دولت درخصوص خوزستان نظیر ارایه تسهیلات برای عایق بندی ساختمان ها و مراكز اداری و نیز تامین حق آبه تالاب های هورالعظیم و شادگان و اشاره كرد و گفت: خوشبختانه امروز با پافشاری بر این مصوبه تالاب ها دوباره زنده شده اند و توجه به محیط زیست استان در صدر اولویت ها قرار گرفته است.
«معصومه ابتكار» همچنین در این جلسه با بیان اینكه برای مقابله و مهار كانون ریزگردها در خارج از كشور تلاش های بسیاری انجام شده و امروز مسئله ریزگردهای استان خوزستان به عنوان یك مسئله بین المللی در قطعنامه های بین المللی مد نظر قرار گرفته است، گفت: طرح هایی با دولت عراق در میان گذاشته ایم تا آنها با استفاده از تجربیات ایران بتوانند ریزگردها را مهار كنند، اما در شرایط ویژه این كشور چنین اقداماتی با تاخیر و كندی مواجهه است.
وزیر اطلاعات نیز در این جلسه از هوشمندی مردم خوزستان در جریان اتفاقات اخیر كه باعث نامیدی دشمنان انقلاب و نظام برای سوءاستفاده از احساسات مردم انقلابی استان شدند و دغدغه های خود را با متانت و صبوری بیان كردند، قدردانی كرد.
استاندار خوزستان هم با قدردانی از پیگیری های مستمر معاون اول رئیس جمهوری، وزیر كشور و نیز حضور وزرای نیرو، جهاد كشاورزی و تعاون، كار و رفاه اجتماعی در استان خوزستان برای رسیدگی به مشكلات استان، گفت: امام جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان و نمایندگان مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز همراهی خوبی در این زمینه داشتند و در كمك به آرامش استان دریغ نكردند.
برخی نمایندگان مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه ضمن قدردانی از دولت به خاطر رسیدگی به مسائل استان خوزستان خواستار پیگیری و استمرار برنامه ها تا رفع مشكلات و حصول نتیجه شدند.
«سردار باقری» رئیس كل ستاد مشترك نیروهای مسلح هم با اشاره به بسیج نیروهای مسلح در استان خوزستان و در اختیار قرار دادن امكانات و تجهیزات برای حل مشكلات استان، گفت: نیروهای مسلح و بسیج در اجرای طرح های میان مدت و بلند مدت آماده همكاری هستند.
در این جلسه كه وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اطلاعات و تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشتند مسائل اخیر استان خوزستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمات لازم برای حل این مشكلات اتخاذ گردید.
در این نشست همچنین مقرر شد برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری از تكرار این اتفاقات در قالب طرح های میان مدت و بلند مدت انجام شود و همه دستگاه ها نیز موظف شدند همكاری های لازم را برای حل مسائل استان خوزستان انجام دهند.
سیام**3061**1449**تنظیم كننده: میترا بلندقامتی *انتشاردهنده: امیر كاردان راد
جهانگیری: كل امكانات كشور باید برای حل مسائل استان خوزستان بسیج شود/ دولت از تحمل همراه با بزرگواری مردم خوزستان قدردانی می كند
۳۰ بهمن ۱۳۹۵، ۱۶:۴۱
کد خبر:
82435519
تهران- ایرنا- معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به مسائل دو هفته اخیر استان خوزستان و قطع شدن آب و برق ناشی از شرایط جوی در این استان گفت: كل امكانات كشور باید برای حل مسائل استان خوزستان بسیج شود.