** پاسخ روحانی به شبهات در مناظره های انتخاباتی
روزنامه «آرمان» با انتخاب عنوان «پاسخ روحانی به شبهات در مناظره های انتخاباتی» در گفت و گو با حجت الاسلام محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه، نوشت: آقای روحانی شخصیت علمی هستند و تجربه زیادی دارند و بالاتر از یك خطیب، یك سیاستمدار تاثیرگذار هم هستند. به نظر میرسد روحانی از هرگونه فشار حتی سازماندهی شده هم عبور خواهدكرد. البته متفكران مختلف باید به حمایت از روحانی بپردازند. خواهیم دید كه روحانی به خوبی پاسخ شبهات در مناظرههای انتخاباتی را خواهد داد. شاهد بودیم كه در مناظره سال ۹۲ كاندیدایی كه میخواست برای آقای روحانی مساله ایجاد كند، با پاسخ محكم ایشان از دور خارج شد. در این دوره هم همین طور خواهد بود.
** حمایت مشایی از نامزدی بقایی
روزنامه «شرق» در گزارشی با عنوان «حمایت مشایی از نامزدی بقایی» به واكاوی حمایت رحیم مشایی از اعلام نامزدی حمیدرضا بقایی در انتخابات ریاست جمهوری 96، پرداخت و نوشت: كسی كه خودش یك بار رد صلاحیت شده است، اینبار به حمایت از كسی برخاسته كه احتمال رد صلاحیتش كم نیست. لازم نیست خود رئیس علنا پیام دهد؛ یادمان نرفته كه گفته بود مشایی یعنی احمدینژاد و احمدینژاد یعنی مشایی. پس وقتی مشایی از بقایی حمایت كند؛ یعنی حمایت شش دانگ احمدینژاد هم پشت سر بقایی است، آنوقت دیگر مهم نیست كه همین دو هفته پیش گفته باشد: «از هیچ فرد یا جناح و حزب و گروهی حمایت نكرده و نخواهم كرد. این موضع قطعی و غیرقابل تغییر اینجانب است». با این تاكتیك، هزینه رد صلاحیت احتمالی بقایی هم بر دوش احمدینژاد بار نمیشود. حمایت مشایی از بقایی، روغن ریختهای است كه نذر میشود.
** باید از روحانی حمایت كنیم
روزنامه «اعتماد» با اشاره به عنوان «باید از روحانی حمایت كنیم»، به سخنان فاطمه راكعی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، پرداخت و نوشت: دولت به تعهدات و قولهایی كه داده پایبند و مصر است و همین مصر بودن باعث جری شدن تندروها شده است، به همین دلیل معتقدیم نباید دولت را تنها بگذاریم. بهترین گزینه این است كه با كمك اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل به تقویت دولت روحانی بپردازیم. تا زمانی كه در كشور قانون حرف اول را نمیزند و برخی آزادانه هر رفتاری را انجام میدهند و كسی هم جلوی آنها را نمیگیرد ما موظفیم برای پیشبرد اهداف و منافع نظام با تمام قوا از روحانی حمایت كنیم.
** فرصت خوب برای پاسخگویی دولت قبل
روزنامه «آرمان» در یادداشتی به قلم محمدصادق جوادی حصار و با عنوان «فرصت خوب برای پاسخگویی دولت قبل»، نوشت: برای برگزاری یك انتخابات خوب باید فضایی فراهم شود كه محمود احمدینژاد و تیم ایشان هم بتوانند در یك شرایط طبیعی با كاندیداهای جناح مقابل رقابت سازندهای داشته باشند. ك شخص از تیم احمدینژاد باید در فضای انتخاباتی حضور یابد و پاسخگوی نتیجه عملكرد ۸ساله دولت وی باشد. این افراد در هیچ شرایطی پاسخگو نبودهاند. حداقل در این زمان میتوان این افراد را نسبت به عملكرد دولتشان پاسخگو كرد. اگر این اتفاق رخ دهد و آقای بقایی یا هر شخص دیگری از تیم احمدینژاد با هماهنگی او در انتخابات حضور پیدا كرد و آقای احمدینژاد نیز او را نماینده دولت قبل بداند، فضای رقابتی خوبی خواهیم داشت.
** حلقه انحرافی به عنوان یار كمكی در خدمت دولت بیكارنامه
روزنامه «كیهان» در مطلبی با عنوان «حلقه انحرافی به عنوان یار كمكی در خدمت دولت بیكارنامه»، با اشاره به اعلام نامزدی حمیدرضا بقایی در انتخابات ریاست جمهوری 96، نوشت: چند روز پیش حمیدرضا بقایی (معاون اجرایی و رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت احمدینژاد) اعلام كرد نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشود. فارغ از موضوعیت صلاحیت افراد كه طبیعتاً از سوی شورای نگهبان در سه سطح «احراز، عدم احراز و رد» اعلام میشود، برخی عناصر حاضر یا نزدیك به حلقه انحرافی سعی كردند اعلام نامزدی بقایی را به نیابت از احمدینژاد جا بزنند. طی چند روز اخیر این گروه از طریق برخی كانالهای تلگرامی و فضای مجازی مدعی شدهاند بقایی بدیل احمدینژاد است و با هماهنگی و حمایت وی نامزد میشود.
** توپ ردصلاحیت بقایی در زمین اصلاحطلبان
روزنامه «آرمان» با انتشار عنوان « توپ ردصلاحیت بقایی در زمین اصلاحطلبان» اعلام نامزدی حمیدرضا بقایی در انتخابات ریاست جمهوری 96 را بررسی كرد و نوشت: حمیدرضا بقایی نیامده سعی دارد اصلاحطلبان را بزرگترین رقیب خود نشان دهد. بهطور یقین او تنها نیست و بسیاری از مشاوران و متخصصان رسانه كه در دوران احمدینژاد به رئیسجمهور سابق خط و مشی فكری میدادند، یا از مواضع او همچون یگانه قهرمان ملت ایران حمایت میكردند، از بقایی هم حمایت خواهند كرد. روز گذشته بقایی در كانال تلگرامی خود نوشت:«طی دو روز گذشته بعضی سران و افراد وابسته به جناح بهاصطلاح اصلاحطلب! در رسانهها گفتهاند بقایی آمده كه ردصلاحیت شود. اگر بقایی حكم محكومیت داشته باشد، قطعا رد صلاحیت خواهد شد.»
** تجربه احمدینژاد برای هفت پشتمان كافی است
روزنامه «آرمان» در گفت و گو با مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاحطلب با بررسی لزوم ورود كاربلدان به شورای شهر، نوشت: به عقیده من تجربه دوران احمدینژادی، برای مردم درس عبرت شد تا دیگر به آنها اعتماد نكنند. این تجربه برای هفت پشت مردم كافی بود. تجربه احمدینژاد باعث شد كه پختگی جامعه بسیار بالا رود. جامعه به خوبی متوجه شد كه چه اتفاقات عجیبی رخ داد و چگونه معیشت و آینده مردم آسیب دید.
در ادامه این گفت و گو می خوانیم: كارگروه مربوط به شورای شهر از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان ماموریت دارد كه افراد صاحبنظر، توانمند و متخصص را معرفی كند. پس از آن، شورای عالی سیاستگذاری این افراد را مورد بررسی قرار داده، لیست را تصویب و فهرست نهایی را اعلام میكند. این مراحل اكنون درحال طی شدن است تا فهرستی تهیه شود كه بتواند پاسخ اعتماد مردم را بدهد.
** تلاش «جمنا» برای جذب جلیلی
روزنامه «ابتكار» با انتشار عنوان «تلاش «جمنا» برای جذب جلیلی» اجماع اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 96 را بررسی كرد و نوشت: اصولگرایان كه در انتخابات ریاست جمهوری 92 و انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی را علیرغم دست بالاتر در امكانات و تایید صلاحیت كاندیداها قافیه را باختند، مهمترین علت شكست خود را نه در كاهش اقبال مردمی، كه در عدم وحدت جستوجو كردند و مدتهاست كه برای همگرایی تلاش میكنند. در شرایطی كه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز به نظر میرسد اصولگرایان با تعدد كاندیدا مواجهند، سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از همراهی حداكثری كاندیداهای این جریان با «جمنا» میگوید. مرضیه وحید دستجردی در نشست خبری دیروز خود گفت كه در حال حاضر تمام كاندیداهایی كه از سوی مجمع عمومی مطرح شدهاند، با ما همراهی دارند جز یك نفر كه آن آقای سعید جلیلی است و ما در تلاش برای جذب ایشان هستیم.
** زارعفومنی: اصلاحطلبان توافق كردند دركنار روحانی گزینههای دیگری داشته باشند
روزنامه «رسالت» با اشاره به عنوان «زارعفومنی: اصلاحطلبان توافق كردند دركنار روحانی گزینههای دیگری داشته باشند»، سخنان حجتالاسلام محمد زارعفومنی دبیركل حزب مردمی اصلاحات را از نظر گذراند و نوشت: اینكه اصلاحطلبان گزینه جدیدی را در كنار آقای روحانی مطرح كنند قطعی است و این فرد به نوعی یار كمكی و ضربهگیر كاندیدای مورد نظر است. مكانیزم تعیین نامزد نهایی اصلاحطلبان به این گونه است كه هر كدام از كاندیداها بیشتر مورد اقبال مردم قرار گیرد، كاندیدای نهایی اصلاحطلبان است و آقای روحانی در حال حاضر نامزد نهایی اصلاحطلبان نیست. طبق اطلاعاتی كه بنده دارم، آقایان «مطهری» و «پزشكیان» برای انتخابات سال 96 كاندیدا نمیشوند. اصلاحطلبان كاندیدای دیگری را كه هنوز نامی از ایشان برده نشده در كنار روحانی قرار خواهند داد.
** اصرار بقایی، حمایت مشایی و جاخالی احمدینژاد
روزنامه «اعتماد» در مطلبی با عنوان «اصرار بقایی، حمایت مشایی و جاخالی احمدینژاد»، با اشاره به برنامههای طرفداران احمدینژاد برای انتخابات ریاستجمهوری، نوشت: این روزها «احمدینژادیها» همه دست به كار شدهاند و در این بازی جدید نقشآفرینی میكنند، از خود او گرفته تا عبدالرضا داوری و البته مرد پشت پرده آنها كه بالاخره پس از سه سال از پرده برون آمده و سخن به كنایه میگوید. به نظر میرسد او را برای بازی بزرگتری نگه داشته بودند كه اكنون بعد از سه سال سایتهای نزدیك به احمدینژاد اظهارنظری به نقل از «اسفندیار رحیم مشایی» منتشر كردهاند، اظهاراتی در حمایت از حمید بقایی. دنبال كردن اظهارات و واكنشهای اطرافیان احمدینژاد به خوبی نقش هر كدام را در این بازی جدید مشخص میكند.
** فلاحیان: وضعیت روحانی بهتر از دیگر كاندیداهای احتمالی است
روزنامه «اعتماد» در مطلبی به بازتاب سخنان علی فلاحیان وزیر اطلاعات دولت سازندگی مبنی بر وضعیت روحانی بهتر از دیگر كاندیداهای احتمالی است، پرداخت و نوشت: مقبولیت روحانی در افكارسنجیها بالا و پایین میشود ولی تا به حال وضعش بهتر از سایر شخصیتهایی است كه در مظان كاندیداتوری هستند. هر جناحی كه با یك نامزد بیاید پیروز میشود.
** تعدادی از مسئولان كشور طرفدار احمدینژادند!
روزنامه «آرمان» در گزارشی با عنوان «تعدادی از مسئولان كشور طرفدار احمدینژادند!»، به گفت و گو با اكبر تركان مشاور رییسجمهوری و رییس سازمان مناطق آزاد و كشتیرانی، پرداخت و نوشت: اینطور نیست كه رای آقای احمدینژاد در جامعه صفر باشد. آقای احمدینژاد در مجلس فعلی طرفدار دارد، در جامعه عدهای طرفدارش هستند و عدهای از مسئولان كشور نیز طرفدار او هستند. اما در انتخاباتی كه گذشت، مشاهده كردیم كه تفكر آقای روحانی پیروز شد. این امر به این معنا نیست كه سایر تفكرات طرفدار ندارند. رقابت در انتخابات داغ و موجب افزایش مشاركت مردم در انتخابات میشود. اگر با انتخابات سرد و كمرونقی روبهرو باشیم تعداد شركتكنندگان پایین خواهد آمد. ما باید به دنبال این باشیم كه مردم به تعداد بالا در انتخابات حضور پیدا كنند و این مهم زمانی اتفاق میافتد كه رقابتی درست و حسابی انجام شود، بنابراین باید خوشحال باشیم كه رقبای نیرومندی به عرصه بیایند تا انتخابات پرشكوه شود.
** رئیسی نامزد ریاست میشود؟
روزنامه «همدلی» در مطلبی با عنوان «رئیسی نامزد ریاست میشود؟»، سخنان امیرحسین قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی را بررسی كرد و نوشت: به نظر من اصلح در مقطع زمانی كنونی متعیّن در آقای رئیسی است. نفر دوم نمیشناسم. البته گزینههای دیگری مثل آقای زاكانی و حاجی بابایی هستند كه برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری خوب محسوب میشوند اما در سطح آقای رئیسی كسی را سراغ ندارم. باید گفتمان نامزد اصلح روشن و تراز در سطح نفر دوم نظام باشد كه این دو ویژگی در آقای رئیسی وجود دارد. منظور این نیست كه سایر رفقا این طور نیستند همه خوب و قابل قبولند، اما این كنش و اجماع و تعیّن در مورد آنها نیست.
** اصولگرایان برای انتخابات آتی هنوز به مصداقی نرسیده اند
روزنامه «رسالت» با انتشار عنوان «اصولگرایان برای انتخابات آتی هنوز به مصداقی نرسیده اند»، با واكاوی سخنان حجت الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز، نوشت: طیف اصولگرا برای انتخابات آتی ریاست جمهوری، اصل وحدت را تعقیب می كنند و هنوز به مصداقی نرسیده اند، گفت: احزاب و تشكل های سیاسی با اخلاق اسلامی، مدارا، دوستی ، صمیمیت و با دوری از تخریب یكدیگر، رقابت كنند. واقعا آرای مردم محترم است و خود شخصیت ها محترم هستند و احزاب و تشكل های سیاسی كاری كنند كه حیثیت افراد زیر سوال نرود.
** اجماع روی روحانی در هاله ای از ابهام
روزنامه «جوان» در گزارشی با عنوان «اجماع روی روحانی در هاله ای از ابهام»، فعالیت های اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری 96 را از نظر گذراند و نوشت: جریان موسوم به اصلاحات سه ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری وضعیت روبه سامانی را تجربه نكرده و با آشفتگی تشكیلاتی- اجتماعی كمنظیری روبهرو است. حال نابسامانی این جریان در آستانه انتخابات 96 به چند دلیل عمده برمیگردد: عدم معرفی نامزد خالص با برند اصلاحطلبی، دوری آنها از قدرت مركزی را افزایش و احتمال حذف شدن كامل آنها از چرخه قدرت را بیش از هر زمان دیگری میكند، فقدان شخصیت كاریزماتیك كه حائز ویژگیهایی نظیر قدرت بیان (قدرت اقناعسازی جامعه) و ایجاد چالش در گفتهها و جهتگیریهای نامزد رقیب را داشته باشد.
** 50 اصولگرا میخواهند رییس جمهور شوند
روزنامه «مردم سالاری» با انتخاب عنوان «50 اصولگرا میخواهند رییس جمهور شوند» سخنان مرضیه وحید دستجردی سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را از نظر گذراند و نوشت: برای اولین بار در تاریخ انتخابات، یك جبههای تشكیل شده كه اقدامات خود را با رای گیری و نظرات همه اعضا انجام میدهد و یك كار از پایین به بالا و دموكراتیك است و در مجمع هر یك از افراد 10 نفر از گزینههای خود را به جبهه معرفی میكنند و پس از شمارش آرای سه هزار نفر كه به صورت الكترونیكی انجام خواهد شد 50 نفر از گزینههایی كه بالاترین رای را به دست آوردهاند، انتخاب میشوند. پس از انتخاب این 50 نفر در مجمع اول در مجامع دوم و سوم تعداد گزینههای انتخابات ریاستجمهوری به 10 و 5 نفر خواهد رسید و در نهایت جبهه نیروهای مردمی یك نفر را انتخاب خواهد كرد.
** نامزد نهایی جبهه مردمی با تیم معرفی می شود
روزنامه «جوان» در مطلبی با عنوان «نامزد نهایی جبهه مردمی با تیم معرفی می شود»، به سخنان مرضیه وحیددستجردی سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، پرداخت و نوشت: همه تشكلهای ارزشی و انقلابی و مردمی كه به آنچه جبهه مردمی برای آن متولد شد، معتقد بودند و همه شخصیتهای فعال و تأثیرگذار از جبهه مردمی حمایت كردند. همچنین علما، شخصیتهای علمی، فرهنگی و نمایندگان مجلس، حمایت گستردهای از جبهه داشتهاند. جبهه دو هدف دارد؛ اول اتحاد و وحدت و دوم اینكه در مسائل روز مثل انتخابات سال ۹۶ كسانی كه در جبهه هستند، تخصصهای مختلف از جمله اقتصادی دارند. برای اولین بار در كشور فردی كه از طرف جبهه مردمی به عنوان كاندیدای ریاست جمهوری مطرح میشود با یك تیم خودش را معرفی میكند، تیم مورد نظر هم باید از افرادی باشند كه بتوانند مشكلات موجود در كشور را شامل مشكلات معیشتی، فسادهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را حل و فصل كنند و آن تیم هم در كنار كاندیدای مورد نظر برنامه خودش را اعلام میكند.
*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: فاطمه مهدوی** انتشار دهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9128**9131
*ایرنا مقاله كانالی برای انعكاس مقاله های اندیشكده ها- پژوهشكده ها- دانشكده ها- مراكز تحقیقاتی و رسانه های ایران وجهان*
Irnaarticle@
انتخابات در نگاه روزنامه ها
پاسخ روحانی به شبهات در مناظره های انتخاباتی
۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹
کد خبر:
82440228
تهران- ایرنا- «پاسخ روحانی به شبهات در مناظره های انتخاباتی»، «حمایت مشایی از نامزدی بقایی» و «باید از روحانی حمایت كنیم» از جمله محورهای اصلی تحولات انتخاباتی در روزنامه های چهارشنبه چهارم اسفند محسوب می شود.