۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۰۵
کد خبر: 82440462
T T
۰ نفر
واردات كنجاله 13 درصد كاهش يافت

تهران - ايرنا - رئيس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران از كاهش 13 درصدي حجم واردات انواع كنجاله 11 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.

«مجيد موافق قديري» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا در تشريح آخرين وضعيت صنعت خوراك دام كشور و جهان گفت: در اين مدت حدود هفت ميليون و 100 هزار تن ذرت دامي، يك ميليون و 220 هزار تن كنجاله سويا، 25 هزار تن كنجاله تخم پنبه، 26 هزار تن كنجاله كلزا و 18 هزار تن كنجاله آفتابگردان وارد كشور شده است.
وي، واردات انواع كنجاله شامل سويا، تخم پنبه و كلزا در يازده ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب 12، 45 و 38 درصد كاهش و واردات كنجاله آفتابگردان 360 درصد افزايش يافته است.
موافق قديري نياز نهاده هاي دامي غلات و انواع كنجاله هاي توليد خوراك دام كشور را 18 ميليون تن عنوان كرد و اظهار داشت: اين ميزان حدود 10 ميليون تن در بخش دام و هشت ميليون تن در بخش طيور مصرف مي شود.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران پيش بيني كرد: سال آينده حدود 82 درصد ذرت دامي، 16 درصد گندم دامي، 36 درصد جو دامي و 90 درصد انواع كنجاله هاي مورد نياز كشور از خارج از كشور وارد شود.
وي ظرفيت اسمي صنعت خوراك دام كشور را حدود 21 ميليون تن و ظرفيت بالفعل سال گذشته را حدود هشت ميليون تن برشمرد و تصريح كرد: از اين رقم بخش خوراك دام چهار ميليون و 250 هزار تن، خوراك طيور سه ميليون و 500 هزار تن و آبزيان 250 هزار تن را به خود اختصاص داده بود.
وي ميزان توليد گوشت قرمز را 806 هزار تن، شيرخام را 9 ميليون و 140 هزارتن، گوشت مرغ را دو ميليون 122 هزارتن و تخم مرغ را 931 هزارتن دانست.
اين فعال اقتصادي اضافه كرد: در سال 94 بيش از 60 درصد توليد كنسانتره دام و طيور در واحدهاي پرورشي توليد شد كه اين موضوع محل اشكال فني، اقتصادي و بهداشتي است.

** توليد بيش از يك ميليارد تن خوراك دام در سال 2016
رئيس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران گفت: بر اساس آمارهاي اعلامي موسسه هاي معتبر بين المللي، براي نخستين بار حجم توليد بين المللي خوراك دام در سال 2016 ميلادي از يك ميليارد تن فراتر رفته اما اين حجم توسط تعداد كارخانه هاي توليدي خوراك كمتري نسبت به سال قبل تهيه شده است.
وي اضافه كرد: اين امر نشان دهنده تثبيت كارخانجات توليد خوراك دام در عرصه بين الملل و حتي كشورمان است كه به طور احتمالي ناشي از تثبيت در مزرعه هاي پرورش و توليد محصولات پروتئين حيواني و يا تخصصي شدن خوراك دام است.
به گفته وي، طبق گزارش هاي بين المللي رشد صنعت خوراك دام در كشورهاي ويتنام، مكزيك و اسپانيا افزايش يافته است.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران با اشاره به اينكه به احتمال زياد قاره آفريقا همچنان به روند داستان ساز بودن در آينده نيز ادامه خواهد داد، اضافه كرد: به طوري كه برآورد پتانسيل رشد در حجم كم، چه بر اساس سطح توليد پايين خوراك دام به ازاي هر نفر و چه حتي بخاطر توليد ناخالص داخلي، قابل توجه است، بنابراين ما به احتمال زياد شاهد يكسري تحولات مهم در آن مناطق خواهيم بود.
وي با بيان اينكه بازار آفريقا يك بازار بالقوه براي صادرات توليدكنندگان خوراك دام ايراني مطرح است، ادامه داد: براي به فعليت رسيدن اين ظرفيت، بسياري از پارامترهاي فني، اقتصادي و سياسي بايد رعايت شود.
به گفته موافق قديري، توليد خوراك دام آفريقا هر ساله در حال رشد است اما توليدكنندگان ايراني قادر به ارزيابي دقيق توليد در اين مناطق نيستند و نمي دانند چه زماني صنعت خوراك دام در اين قاره از نظر كيفيت و بهره وري به اندازه كافي رشد مي كند.
وي گفت: مقدار خوراك دام در حال توليد در مقايسه با مناطق ديگر جهان به دليل هزينه هاي بالا تهيه مواد اوليه توليد خوراك دام و هزينه هاي بالاي مزارع پرورش دام و طيور بسيار كم است كه درنتيجه سبب افزايش قيمت گوشت، شير و تخم مرغ مي شود.
اين فعال صنعت خوراك دام، طيور و آبزيان ادامه داد: براي نمونه اگر نيجريه بخواهد به سطح توليد خوراك دام كشورهاي آمريكاي جنوبي دست پيدا كند، بايد 10 برابر بزرگ تر شود.
رئيس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران با اشاره به بخش خوراك دام كشور مكزيك افزود: مكزيك سال 2016 پيشرفت قابل ملاحظه اي داشت به طوري كه اكنون 20 درصد از كل توليد آمريكاي لاتين متعلق به اين كشور است.
موافق قديري برخي از دلايل رشد بالا را مربوط به رشد توليد و برخي را ناشي از اعمال تغيير در روش ارزيابي ها در موسسه هاي بين المللي عنوان كرد.
وي اضافه كرد: در حالي كه مكزيك خود را به عنوان يك توليد كننده براي مصارف محلي در نظر مي گيرد و يك منبع بالقوه مواد غذايي براي بازارهاي آمريكاي شمالي است، اما به وضوح سياست هاي جديد تجاري ايالات متحده آمريكا روي اين موضوع تاثير داشته است.
رئيس انجمن صنايع خوراك دام، طيور و آبزيان ايران اعلام كرد: با وجود برخي مشكلات همچون قيمت پايين شير، توليد خوراك دام در اروپا 3.4 درصد رشد داشته است.
وي اظهار داشت: اين يك رشد سالم است كه به رغم تغييرات در سياست هاي كشاورزي اتحاديه اروپا، باعث افزايش توليد خوراك دام نيز شده است.
اين فعال صنعت خوراك دام، طيور و آبزيان ادامه داد: براي نمونه توليد خوراك گاوهاي شيري شاهد كاهش توليد در كشورهايي همچون آلمان و فرانسه بوده اما در همين حال شاهد رشد توليد در كشورهاي چون ايرلند و هلند بوده است.
موافق قديري معتقد است: به طور كلي كشورهايي كه بتوانند با قيمت هاي بازارهاي جهاني رقابت كنند، بايد منتظر رشد و پيشرفت بيشتري باشند، به طوري كه توليد خوراك دام در هر منطقه منعكس كننده اين موضوع است.
اقتصام**9186**2025**خبرنگار: هما همت خواه**انتشار: ليلا جودي
اطلاع از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco