به گزارش ایرنا، شماری از مسئولان امور اطلاعاتی و امنیتی آمریكا بر این باورند كه چین در این رابطه بیش از ۲۰ انبار در این دریا ساخته تا در مواقع لزوم از آنها استفاده كند.
به گفته این منابع، ساخت انبارهایی كه حالا پنتاگون آن را «خانه های موشكی چین» می نامد، از دیگر نشانه های پایبندی پكن بر مواضع خود در دریای جنوبی برابر دولت جدید آمریكاست.
روزنامه ساوت چاینا روز چهارشنبه از قول این منابع آمریكایی و بدون اشاره به نام آنها آورده است كه در این انبارها موشك های دریا به دریا و زمین به هوا با بردهای مختلف نگهداری می شود.
گزارش خاطرنشان می كند كه انبارهای مذكور ۲۰ متر طول و 10 متر ارتفاع دارند و اینكه چین برای چه منظوری آنها را ساخته، همچنان جای سئوال است.
این در حالیست كه گفته می شود منابع اطلاعاتی آمریكا با سفارت چین در واشنگتن در باره ساخت انبارهای موشكی ارتباط برقرار كرده اند اما گفته اند كه پاسخی به آنها داده نشده است.
یك مقام اطلاعاتی آمریكایی در این رابطه گفته است: چین بدون دلیل در دریای جنوبی چیزی نمی سازد.
او بر اساس گزارش ساوت چاینا، این تاسیسات را شبیه مراكزی دانست كه سامانههای ویژه موشكی زمین به هوا در آنجا نگهداری می شود.
از سوی دیگر پنتاگون اعلام كرده كه نباید دریای جنوبی به یك منطقه نظامی تبدیل شود و مدعی شده كه چین با حضور خود در این پهنه آبی و ساخت و ساز جزایر مصنوعی، آزادی كشتیرانی و دریانوردی را از دیگران سلب كرده است.
«گینگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در آخرین نشست خبری خود با خبرنگاران در پكن خاطرنشان كرد كه پكن با همكاری كشورهای جنوب شرق آسیا، تنش ها را در منطقه مدیریت كرده است و انتظار دارد نیروهای فرامنطقه ای از جمله آمریكا هم به این اقدامات احترام بگذارند.
این اتفاقات در حالی رخ می دهد كه ناوگروه عملیاتی تهاجمی «كارل وینسون» با ناو هواپیمابر «نیمیتز» از روز شنبه وارد منطقه دریای جنوبی شده و مشغول گشت زنی در این منطقه است.
«دریای جنوبی چین»، بخشی از اقیانوس آرام، در فاصلهای از تنگه تایوان، شرق ویتنام، شمال غربی فیلیپین تا مرزهای آبی اندونزی و سنگاپور است.
بخشی از جزایر مورد مناقشه میان كشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا در این دریا قرار دارد كه به همین خاطر این منطقه به یكی از حساس ترین و مناقشهبرانگیزترین نقاط دنیا تبدیل شده است.
بنابر آمار، این دریا دومین مسیر پر رفتوآمد آبی در جهان و مسیر گذر میلیونها بشكه نفت در روز است و ارزش تجارت دریایی كه سالانه از این منطقه عبور می كند پنج هزار میلیارد دلار برآورد می شود.
به جز چین كه مدعی مالكیت بر كل دریای جنوبی چین است، ویتنام، فیلیپین، مالزی و برونئی نیز ادعای مالكیت بخشهایی از این دریا را دارند.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - آمریكا به تازگی مدعی شده كه چین با ساخت چندین انبار بزرگ و ویژه در دریای جنوبی، زیرساخت های جدیدی برای استقرار سامانه های موشكی خود در این منطقه تدارك دیده است.