۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82440633
T T
۰ نفر
اضطراب در ایران بیشتر شده است/ ضرورت جلوگیری از ترویج خشم و غم

تهران- ایرنا- دبیر علمی هفتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه گفت: بررسی ها نشان می دهد كه نسبت به 15 سال پیش، اضطراب در ایران بیشتر شده است.

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر احمدعلی نوربالا روز چهارشنبه در نشست خبری هفتمین همایش سالانه سلامت روان ورسانه در مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی افزود: اضطراب در جامعه ما پررنگ تر و تظاهر علایم آن هم بیشتر شده است.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در امور روان پزشكی با اشاره به این كه در حوزه سلامت روان تنها یك دستگاه مسئول نیست، افزود: همه دست اندركاران از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دستگاه های اجرایی و دستگاه قضا و رسانه ها در این زمینه نقش دارند.
نوربالا ادامه داد: برخی موضوعات از جمله سیاسی اولویت اصلی ما قرار گرفته و از سلامت روان غفلت كردیم. نگاه به موضوع مهم و ملی سلامت روان نباید فدای موضوعات سیاسی شود.
وی به نقش رسانه ها در ارتقای سلامت روان اشاره كرد و گفت: رسانه ها پل ارتباطی صاحب نظران، اهل فن و مسئولان و مردم هستند و با نگاه كارشناسی و متعهدانه می توانند در این زمینه موثر باشند.

** ضرورت جلوگیری از ترویج خشم و غم
وی با اشاره به اینكه با جامعه ایمن، آرام و بدون تنش فاصله داریم، گفت: باید از هرگونه اشاعه خشم و غم در جامعه جلوگیری شود. اگر هیجان خشم و غم در جامعه زیاد شود تاثیر مخرب بر سلامت روان مردم خواهد داشت.
نوربالا بیان كرد: اشاعه رفتارهای ضداجتماعی از قبیل دروغ، عبور از چراغ قرمز و اختلاس و نیز ترویج اضطراب و تشویش می تواند بر سلامت روان مردم تاثیر منفی داشته باشد.
وی تاكید كرد كه همچنین از اشاعه برخی واژه های انگ زا مانند دیوانه، روانی و تیمارستانی باید در جامعه به طور جدی خودداری كرد و رسانه ها به خصوص صدا و سیما باید در سریال های خود به این موضوع توجه جدی داشته باشد.
دبیر علمی هفتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه اظهار كرد كه تزریق نا امیدی و یاس در خانواده، جامعه و مدرسه هم بر سلامت روان افراد تاثیر منفی می گذارد.
وی، آگاهی رسانی و ارتقای سلامت، توسعه آموزش و اطلاع رسانی صحیح و ارائه راهكار برای پیشگیری از معضلات سلامت روان را از جمله اهداف برگزاری این همایش برشمرد.
دكتر نوربالا همچنین در اشاره به برگزاری قریب الوقوع انتخابات، از احتمال نبود توجه جدی به سلامت روان مردم در این رویداد پیش رو ابراز نگرانی كرد.

* اختلالات روانی در دنیا رو به افزایش است
رییس هفتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه نیز در این مراسم به افزایش اختلالات روانی در دنیا اشاره كرد و ادامه داد كه این بیماری سالانه هزینه زیادی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می كند و باید اقدامات جدی در زمینه رفع آنها به عمل آید.
وی با اشاره به سیاست زدگی جامعه گفت: سیاست زدگی یكی از آفت های جامعه است و این موضوع سبب می شود تا كارهای تحقیقاتی و علمی در جامعه لوث شوند.
معین با اشاره به این كه پوشش رسانه ها در حوزه سلامت روان گسترده تر شده است، گفت: رسانه ها نقش سازنده ای در افزایش آگاهی بخشی و ارتقای سلامت روان دارند.
سازمان جهانی بهداشت همه ساله به مناسبت روز جهانی بهداشت (8 آوریل مصادف با 18 فروردین) با هدف افزایش توجه و آگاهی عموم مردم و تمركز اقدامات و فعالیت ها، یكی از موضوعات مبتلا به جوامع را انتخاب می كند. شعار سال 2017 میلادی را 'افسردگی' انتخاب كرده كه نشان دهنده اهمیت این موضوع است.
هفتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه با حضور جمعی از پزشكان در روزهای 8 و 9 اسفند ماه در موزه ملی تاریخ علوم پزشكی ایران برگزار می شود.
تظاهرات روان شناختی بیماری ها قلب و عروق، اهمیت اختلالات روان تنی در طب داخلی، تظاهرات روان شناختی در بیماری های كودكان، اهمیت اختلالات روان تنی در كودكان و زنان و نقش رسانه ها در آگاهی بخشی در مورد اختلالات روان تنی از جمله موضوعاتی است كه در این همایش ارایه می شود.
سلامت و روان بیماری های جسمی، رسانه ها و سواد سلامت روان از جمله پنل های تخصصی است كه در هفتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه ارایه خواهد شد.
علمی 1201
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر