به گزارش ایرنا،سعید سركار بعدازظهر پنجشنبه در آئین افتتاح طرح توسعه واحد تولیدی پارسا پلمیر شریف در شهرك صنعتی كاسپین واقع در شهرستان آبیك، افزود: 100 تن از این دانشمندان فارغ التحصیل 20 دانشگاه برتر دنیا هستند.
وی،برنامه ریزی برای بازگشت فارغ التحصیلان ایرانی دانشگاه های خارجی به كشور را از برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواند و گفت: تلاش داریم تا دانشمندان بازگشته به میهن اسلامی دوره های پسادكترای خود را در واحدهای صنعتی دانش بنیان بگذرانند تا ضمن تضمین اشتغال شان، برای كشور خود منشاء خلاقیت و نوآوری باشند.
دبیر ستاد ویژه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه، بازاریابی برای محصولات دانش بنیان تولید داخل در خارج از كشور را ضروری دانست و گفت: یك بازار 80 میلیونی كشش مصرف همه محصولات دانش بنیان را ندارد و باید در این زمینه به فكر جذب بازارهای خارجی باشیم.
سركار با بیان اینكه تجار و بازرگانان كشور باید به سمت فعالیت در حوزه محصولات با فناوری بالا پیش بروند، اظهار كرد: در این زمینه دچار ضعف اساسی هستیم و بیشتر تاجران ما در بخش سنتی فعالیت دارند و تاجر محصولات و كالاهایی چون پسته و زعفران و فرش می باشند.
دبیر ستاد ویژه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه از فعالیت 160 شركت دانش بنیان در زمینه نانوتكنولوژی در كشور خبر داد و گفت: این شركت ها 360 محصول تائید شده را به بازار ارائه می كنند.
وی اضافه كرد:محصولات این شركت ها تاكنون به 17 كشور از جمله استرالیا، روسیه، چین، مالزی، كره جنوبی و تركیه صادر شده است.
سركار در ادامه ارتباط میان صنعت و دانشگاه در كشور را دچار نقص و مشكل دانست و گفت: البته در كشورمان صنعت به معنای واقعی را در خیلی از حوزه ها شاهد نیستیم و جای آن كارخانه داریم.
وی با بیان اینكه صنعت موجودی پویا است كه غذا و نیاز آنرا فناوری تامین می كند، اظهار كرد: اما كارخانه موجودی ایستا است و نیاز به فناوری چندانی ندارد.
این مسئول ادامه داد: با این وجود تحرك و گام های خوبی برای توسعه صنعت به معنای واقعی كلمه و گسترش شركت های دانش بنیان در كشور صورت گرفته است كه نوید آینده ای خوب را به ما می دهد.
وی در ادامه با بیان اینكه دانشگاه های كشور دانشجویان را دانا بار می آورند اما توانایی را به آنها آموزش نمی دهند، اظهار كرد: این خلاء با ورود دانشجویان برای گذراندن بخشی از دوره های علمی و پایان نامه های خود در محیط های صنعتی و تولیدی تا حدود زیادی مرتفع می شود.
وی در پایان با بیان اینكه ایران تاكنون به عنوان كشوری كه اقتصادش به پرپایه محصولات خام و سنتی است مورد شناسایی قرار گرفته، اظهار كرد: امیدواریم با تداوم تحرك صورت گرفته برای تولید محصولات دانش بنیان در داخل، این ذهنیت از بین رفته و ایران به عنوان كشور دارای اقتصاد بر پایه محصولات دانش بنیان شناخته شود.
در این مراسم كه با حضور فریدون همتی استاندار قزوین و داوود محمدی نماینده مردم قزوین، آبیك و البرز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، طرح توسعه شركت پارسا پلمیر شریف با 850 میلیارد ریال اعتبار با اشتغالزایی 100 نفر مورد بهره برداری قرار گرفت.
این واحد دانش بنیان به ساخت آمیزه های پیش صنعتی پلمیری برای استفاده در صنایع خودروسازی، لوله و اتصالات و لوازم خانگی می پردازد.
در شهرك ها و نواحی صنعتی استان قزوین 15 شركت دانش بنیان به فعالیت می پردازند و پنج واحد نیز در حال استقرار و آماده سازی برای فعالیت می باشند.
در استان قزوین 37 شركت دانش بنیان به فعالیت می پردازند كه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارای مجوز هستند.
3013/ 6128
خبرنگار:ناصر نیلی** انتشار دهنده:رضا اولادی
پس از برجام،
500 دانشمند ایرانی فارغ التحصیل از كشورهای پیشرفته به میهن بازگشته اند
۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۵:۴۲
کد خبر:
82442031
قزوین-ایرنا-دبیر ستاد ویژه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در دوره پسابرجام شاهد بازگشت 500 دانشمند ایرانی فارغ التحصیل از كشورهای پیشرفته دنیا به میهن اسلامی بوده ایم.