به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «ميرعلي اشرف عبدالله پوري حسيني» امروز (يكشنبه) در پايان نشست خبري در جمع خبرنگاران افزود: خصوصي سازي در كشور تحت فشار زياد و با صرف هزينه هاي سنگين انجام مي شود كه به هيچ عنوان رضايت بخش نيست.
وي براي نمونه به خصوصي سازي شركت پالايش نفت كرمانشاه اشاره كرد و يادآور شد: اين شركت در طول سال هاي گذشته متحمل ضرر و زيان شده است و با اينكه چهار بار براي مزايده عرضه شد، اما به فروش نرفت.
پوري حسيني ادامه داد: براي مزايده اين شركت فشارها و تهديدهاي زيادي روي سازمان خصوصي سازي بوده و هست، به طوري كه برخي تهديد به برهم ريختن امنيت شهر و تشويش اذهان عمومي كرده و اعلام كردند «نمي گذاريم اين واگذاري انجام شود».
وي با بيان اينكه تاكنون به ده ها نامه درخصوص شركت پالايش نفت كرمانشاه از سوي سازمان خصوصي سازي پاسخ داده شده است، تصريح كرد: اين سازمان شجاعانه در حال انجام وظايف و ماموريت هاي خود است.
به گزارش ايرنا، بيژن زنگنه وزير نفت نيز به تازگي اعلام كرده است كه درباره واگذاري پالايشگاه كرمانشاه نامه اي به مسئولان مربوطه مي نويسد زيرا با اين نوع واگذاري و سيستم برخورد مخالف است.
وزير نفت تصريح كرد: بنده مخالف واگذاري نيستم، اما اين نوع رفتار منجر به تعطيلي پالايشگاه مي شود و وزارت نفت با تعطيلي پالايشگاه مخالف است.
** خصوصي سازي با تهديد، آفتي بزرگ است
معاون وزير اقتصاد همچنين با اشاره به فروش شركت آلومينيوم سازي «المهدي» به ارزش روز خالص دارايي و رفت و آمد به دادگاه ها تا 23 ماه پس از آن، گفت: خصوصي سازي در كشور به دليل اين تهديدات و فشارها با صرف هزينه هاي زياد انجام مي شود كه آسيب و آفتي بزرگ براي آن است.
وي اضافه كرد: به همين دليل هنوز 400 بنگاه در دست سازمان باقي مانده و نتوانسته ايم آنها را خصوصي سازي كنيم و علاوه بر آن 300 بنگاه ديگر به دلايلي از فهرست واگذاري ها خارج شده است.
پوري حسيني عنوان داشت: برخي نمايندگان مجلس قانون اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي را مطالعه نكرده و از آن مطلع نيستند و از آنان مي خواهيم تا حرمت قانون را خودشان نگهدارند.
وي حتي به مواردي اشاره كرد كه برخي از نمايندگان مخالف خصوصي سازي از آتش زدن خود براي انجام نشدن خصوصي سازي برخي بنگاهها سخن به ميان مي آوردند و با فرستادن نامه هاي پي در پي، تهديد مي كردند.
رئيس سازمان خصوصي سازي خطاب به اين دسته از نمايندگان، تصريح كرد: «اگر قانون خصوصي سازي بد است، آن را اصلاح و اين سازمان را تعطيل كنيد».
وي گفت: در حالي كه خصوصي سازي در كشور تحت فشار زياد و با صرف هزينه هاي سنگين در حال انجام است، سازمان خصوصي سازي در انجام وظايف و ماموريت هاي خود از ديوان محاسبات كشور نمره «ضعيف» گرفته است.
پوري حسيني با بيان اينكه در طول سه سال و نيم گذشته سعي سازمان در انجام خصوصي سازي واقعي بوده است، با اشاره به بانك ها گفت: بانك ها اگر خصوصي واقعي هم باشند، ارتباطشان با بانك مركزي قطع نمي شود و يك نفر نمي تواند بيش از درصدي خاص در آنها سهام داشته باشد.
وي ادامه داد: در خصوصي سازي خوب و واقعي، مديريت به بخش خصوصي منتقل مي شود؛ هرچند مالكيت منتقل نشده باشد.
به گزارش ايرنا، پيشتر اين مقام مسئول اعلام كرده بود، واگذاري هاي انجام شده در 15سال گذشته در اين سازمان در مجموع به ارزش 1420 ميليارد ريال بود كه در قالب هايي مانند واگذاري به عموم مردم، رد ديون و سهام عدالت صورت گرفت.
اقتصام**3065**2025**خبرنگار: محمد ملك دار**انتشار: ليلا جودي
اطلاع از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
رئيس سازمان خصوصي سازي:
مقاومتي كه در برابر خصوصي سازي وجود دارد، وحشتناك است
۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۴۳
کد خبر:
82445052
تهران - ايرنا - رئيس سازمان خصوصي سازي با ابراز گلايه از چگونگي اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي در كشور، گفت: مقاومتي كه اكنون در برابر فرآيند خصوصي سازي در كشور وجود دارد «وحشتناك» است.