۹ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۵۹
کد خبر: 82446015
T T
۰ نفر

نقش بخش‌ها در توسعه روستا

۹ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۵۹
کد خبر: 82446015
نقش بخش‌ها در توسعه روستا

پايگاه خبري تحليلي ويرا ايلام روز سه شنبه در يادداشتي جديد به قلم بهروز مرداني به نقش و وظيفه بخش ها در توسعه و آباداني روستاها اشاره كرده است.

در اين مطلب آمده است: در تقسيمات كشوري استان متشكل از شهرستان، بخش، روستاها و دهياري ها است كه به صورت سلسله وار و در يك امتداد با هم در ارتباط بوده و مكمل و تنظيم كننده شريان يك استان هستند؛ بخش كه حلقه اتصال روستا بوده، دورترين نهاد تصميم گير از مركز استان است، كه در استان هاي روستا محور از اهميت خاصي برخوردار مي باشد.
نقش بخش ها از آن جهت در استان هاي روستا محور مهم است كه به طور مستقيم با قطب مولد استان يعني روستا در ارتباط بوده و برآورده كننده نيازهاي آن مي باشد.
استان ايلام يكي از استان هاي روستا محور با 670 روستا، داراي پراكندگي و گستره طولاني جغرافيايي است و اين پراكندگي و مسائلي ديگر باعث محروميت گشته تا جايي كه عمق محروميت در شهرستان ها بيشتر و در بخش هاي دورافتاده ملموس تر بنظر مي رسد.
افزون بر اين، مهمترين شاخص مناطق دوردست محروميت و عدم توازن در توزيع امكانات و ميزان خدمات در مقايسه با مناطق مركز نشين است.
استاندار ايلام در گفت و گويي بيان مي كند كه دولت نگاه ويژه اي به بخش ها و روستاها داشته و در اين راستا تا حد امكان كارهاي زيرساختي از جمله جاده سازي، مدرسه، آب، برق، تلفن، بهداشت، گاز و... انجام داده است.
وي مي افزايد: هر چند كاستي هايي نيز وجود دارد اما تلاش مي شود با شناسايي و رصد آنها كاستي ها را به حداقل كاهش داد.
محمدرضا مرواريد اظهار مي دارد كه اجراي طرح هادي در روستاها، مقاوم سازي ساختمان هاي روستايي، طرح هاي اشتغال زايي در زمينه تبديل اراضي كشاورزي ديم به آبي و نيز پرداخت تسهيلات كم بهره براي رونق دامداري از طريق نهاد رياست جمهوري و همچنين راه اندازي كارگاه هاي كوچك در بخش ها و روستاها مهمترين اقدام هاي صورت گرفته در يك سال اخير است.
مرواريد به تجهيز ادارات و امكانات بهداشتي در بخش ها اشاره و خاطر نشان مي كند كه ادارات مورد نياز در بخش ها مستقر و با صلاحديد بخشداران در صورت نياز ساير ادارات و نيز كمبودهاي درماني مستقر خواهند شد.
وي اين نويد را مي دهد كه كارهاي ارزنده اي براي بخش ها و روستاها تعريف شده كه در آينده نزديك به مرحله عمل خواهد رسيد.
همان طور كه اشاره شد روستا موتور محركه توليد و به عبارتي بخش اعظم اقتصاد غير نفتي كشور را برعهده دارد لذا نقش بخش ها در احراز زيرساخت هاي لازم در روستاها بسيار حائز اهميت بوده و تجميع امكانات رفاهي در بخش ها موجب افزايش اميد ماندن در روستا و در نتيجه ايجاد توليد و اشتغال پايدار خواهد بود.
حال كه دولت نگاه مثبتي به اين قشر داشته و از طرفي بر اساس قانون برنامه ششم توسعه 2 درصد از درآمد نفتي به روستاها اختصاص مي يابد انتظار مي رود بيش از پيش شاهد پيشرفت، آباداني و توسعه بخش ها و پيرو آن روستاها باشيم كه همانا تحقق شعار اقتصاد مقاومتي از اين كانال مي گذرد.
منبع: پايگاه خبري ويرا
/6034/6033