به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مسعود رحیمی» روز چهارشنبه در نشست خبری به تشریح برنامه های بانك مركزی برای تامین اسكناس مورد نیاز شب عید پرداخت و اظهار داشت: اسكناس مورد نیاز استان ها به میزان 9 هزار میلیارد ریال به استان ها ارسال شده و برای تهران نیز هفت هزار میلیارد ریال اسكناس نو در نظر گرفته شده است.
سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی در ادامه با یادآوری حركت نظام بانكی و پرداخت كشور به سمت الكترونیكی شدن، اظهار داشت: این كار نه تنها سبب افزایش سرعت كارها شده، بلكه هزینه انتشار اسكناس را نیز 50 درصد كاهش داده است.
رحیمی افزود: به طور سنتی در روزهای پایانی سال و تعطیلات سال نو علاوه بر افزایش نیاز مردم به نقدینگی برای انجام مبادلات، تامین پول نو و تانخورده نیز در دستور كار بانك مركزی قرار می گیرد.
وی از اختصاص 9 هزار میلیارد ریال اسكناس برای شهرستان ها و استان ها خبر داد كه توزیع آن در شعب منتخب هر منطقه از 21 اسفند آغاز می شود.
رحیمی میزان اسكناس های پیش بینی شده برای تهران را هفت هزار میلیارد ریال برآورد كرد و گفت: 60 شعبه از بانك های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، پست بانك و سپه به عنوان شعب منتخب، توزیع اسكناس های نو را در قطعات 20 هزار ریالی، 50 هزار ریالی و 100 هزار ریالی بر عهده دارند .
رحیمی خاطر نشان كرد، اسامی شعب منتخب در هفته آینده اطلاع رسانی می شود.
به گفته سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی، تجربه نشان داده كه اسكناس های نو پس از دو ماه به شبكه بانكی كشور باز می گردد.
**نقدینگی بانك ها در حد كافی است
سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی در پاسخ به سوال ایرنا درباره تامین نقدینگی مورد نیاز بانك ها در روزهای پایان سال گفت: نقدینگی بانك ها به طور روزانه رصد می شود و در صورت نیاز بانك، نقدینگی مورد نظر تخصیص می یابد و از این رو هیچ نگرانی برای تامین نقدینگی وجود ندارد.
** عرضه مستقیم پول خرد به نهادهای پرمصرف
رحیمی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا درباره پیش بینی تامین پول خرد مورد نیاز مردم با توجه به الكترونیكی شدن اغلب پرداخت ها و عرضه اسكناس های درشت در خودپردازها اظهار داشت: یكی از راهكارها توسعه بانكداری الكترونیك و پرداخت ها از طریق تلفن همراه است كه در دستور كار بانك مركزی است.
وی افزود: برای تقویت كانال توزیع سكه و پول خرد مورد نیاز جامعه، به دنبال تقویت عرضه مسكوكات از طریق توزیع مستیقیم هستیم و از این رو مكان هایی كه در این زمینه مصارف عمده دارند، انتخاب شده اند.
رحیمی از فروشگاه ها، باجه های عوارضی بزرگراه ها، اصناف و تاكسیرانی به عنوان عمده مصرف كنندگان پول خرد یاد كرد كه عرضه به شكل توزیع مستقیم برای این نهادها تا حدودی آغاز شده است.
** سكه طلا به میزان كافی ضرب شده است
سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی درباره تامین سكه طلای مورد نیاز بازار نیز اظهار داشت: سكه مورد نیاز تامین است و بانك مركزی نیز نظارت و رصد لازم را بر بازار آن دارد، به شكلی كه اگر احساس شود قیمت ها به شكل حبابی در حال رشد است، آمادگی برای عرضه سكه از طریق بانك كارگشایی وجود دارد.
وی تاكید كرد بین بروز نوسان در قیمت سكه با رشد حبابی قیمت ها تفاوت وجود دارد زیرا نوسان از ویژگی های ذاتی هر بازار است كه به عرضه و تقاضا بستگی دارد.
** عرضه اسكناس جدید 10 هزار ریالی در خرداد ماه 1396
رحیمی با اشاره به رونمایی از اسكناس های جدید 10 هزار ریالی در روزهای گذشته با حضور رئیس جمهوری، درباره زمان عرضه آن گفت: این اسكناس ، یك اسكناس مناسبی بوده و همزمان با چهاردهم خرداد سال آینده توزیع آن آغاز می شود.
وی درباره احتمال تغییر واحد پولی كشور به تومان و اثر آن بر نشر اسكناس نیز توضیح داد: چاپ اسكناس به واحد تومان با رواج اسكناس به ریال منافاتی ندارد.
**انتشار چك پول با مبالغ بالا به معنی توزیع حتمی آن نیست
سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی در پاسخ سوالی درباره زمان توزیع چك پول های 2 میلیون ریالی اظهار داشت: همه كشورها برای ذخایر احتیاطی خود اسكناس هایی را در مبالغ بالا چاپ می كنند كه برای استفاده روزمره مردم نیست بلكه برای شرایطی است كه ممكن با بروز شوك یا بحران مواجه شوند.
رحیمی تاكید كرد: برای نمونه اكنون، بانكداری الكترونیك در كشور رواج یافته اما ممكن است در آینده در این حوزه اشكالی بوجود آید و لذا اسكناس های درشت برای این روزها پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، بانك مركزی مسئول چاپ، نشر و امحای اسكناس در ایران است و سال 1338 پس از تصویب قانون پولی و بانكی كشور و همزمان با تاسیس بانك مركزی در 18 مرداد 1339 این وظیفه برعهده اش قرار گرفت.
قبل از آن بانك ملی ایران وظیفه حق انحصاری انتشار اسكناس و تنظیم جریان پول كشور را برعهده داشت.
علاوه براین تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا اوایل سال 1362 كلیه اسكناس های رایج كشورمان در اروپا به چاپ می رسید و با راه اندازی كارخانه چاپ اوراق بهادار توسط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، چاپ اسكناس در داخل آغاز و در سال 1367 با توجه به حجم بالای واردات كاغذ اسكناس و سایر اوراق امنیتی براساس دستور رییس جمهوری وقت، بانك مركزی در زمینه تاسیس كارخانه تولید كاغذ اسناد بهادار اقدام های لازم را انجام داد.
اقتصام**2025** 1559 **1561** خبرنگار: لیلا جودی** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
یك مقام مسئول:
اسكناس نو از دهه آخر اسفند درشبكه بانكی توزیع می شود/ تامین پول كافی برای بانك ها
۱۱ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۱۶
کد خبر:
82448673
تهران - ایرنا - سرپرست اداره ریالی و نشر بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران، گفت: اسكناس مورد نیاز شب عید هموطنان از 21 اسفند ماه در سراسر كشور در شعب منتخب بین متقاضیان توزیع می شود.