«جعفر سرقيني» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي افزود: صنايع معدني طيف وسيعي از كالاها (فولاد، سيمان، شيشه، كاشي و سراميك ، مس، آلومينيوم و ...) را در برمي گيرد كه اغلب در صنعت ساختمان كاربرد دارد و با توجه به كيفيت مناسب در امر صادرات موفقيت خوبي به دست آمده است.
وي يادآور شد: ارزش صادرات صنايع معدني در سال 1390 برابر با 4.3 ميليارد دلار بود و با توجه به رقم پيش بيني شده براي امسال، رشد خوبي را در اين بخش كسب خواهيم كرد.
** رشد 50 درصدي صادرات بخش معدن
سرقيني اضافه كرد: ارزش صادرات مواد معدني در 10 ماهه امسال به 900 ميليون دلار رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه سال 94 رشد 50 درصدي را ثبت كرد و برآورد مي شود تا پايان 95، ارزش صدور اين بخش به 1.1 ميليارد دلار خواهد رسيد.
** رشد 48 درصدي توليد سنگ آهن
معاون امور معادن وصنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: آمارهاي قطعي نيمه نخست امسال نشان مي دهد كه 173 ميليون تن انواع مواد معدني استخراج شد و در مقايسه با مدت مشابه سال 94 كه 156 ميليون تن بود، افزايش 11 درصدي را ثبت كرد.
وي افزود: علاوه بر اين، ميزان توليد سنگ آهن در 6 ماهه 95 به 27 ميليون تن رسيد كه در مقايسه با دوره مشابه در سال گذشته 48 درصد رشد نشان مي دهد.
** رشد 24 درصدي استخراج سنگ مس
سرقيني ميزان استخراج سنگ مس در نيمه نخست امسال را 32 ميليون تن اعلام كرد و گفت: عملكرد 6 ماهه 95 نسبت به مدت مشابه پارسال رشد 24 درصدي را ثبت كرد.
وي اضافه كرد: 6 ماهه امسال از مجموع 59 هزار تن مس كاتد و مفتول عرضه شده در بورس كالا 49 هزار تن فروخته شد و انتظار مي رود با مديريتي كه از سال آينده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت براين بخش اعمال خواهد شد، مشكل عرضه داخلي اين فلز برطرف شود.
** پايان خام فروشي نهادينه در دولت يازدهم
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: خام فروشي مواد معدني از گذشته دور در كشور مرسوم بود و در واقع خام فروشي در معدنكاري نهادينه شده بود، اما دولت يازدهم با اجراي سياست اصولي به جاي ممنوعيت، محدوديت اعمال كرد و شرايط را سامان بخشيد .
سرقيني پيشتر اعلام كرده بود: آمارها نشان مي دهد در سال هاي 92 - 1384 در مجموع 120 ميليون تن سنگ آهن در كشور به ارزش پنج ميليارد دلار صادر شد و
در حالي كه در دوره مزبور به ميزان 30 ميليارد دلار فولاد وارد كشور شده است.
به گزارش ايرنا، امروز 68 نوع ماده معدني در كشور كشف شده كه اين امر سبب شده از نظر تنوع مواد معدني، جمهوري اسلامي در دنيا جايگاه دهم جاي گيرد و با شناسايي حدود 60 ميليارد تن ذخيره معدني نيز رتبه پانزدهم جهاني را از آن خود سازيم.
براساس گزارش مجمع عمومي سازمان توسعه ونوسازي معادن وصنايع معدني ايران (ايميدور) كه مهرماه امسال منتشر شد، ميزان سرمايه گذاري مورد نياز بخش معدن و صنايع معدني 51 ميليارد دلار است كه از اين رقم 30 ميليارد دلار در قالب طرح جامع فولاد، 11 ميليارد دلار طرح هاي توسعه زنجيره آلومينيوم و ساير پروژه هاي توسعه 10 ميليارد دلار ثبت شد.
آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام **1559**2025**خبرنگار: حسين عضدي فسا ** انتشار:ليلا جودي
معاون وزير صنعت به ايرنا اعلام كرد:
دستيابي به رقم 5.5 ميليارد دلار صادرات صنايع معدني تا پايان امسال
۱۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۱۰
کد خبر:
82451299
تهران- ايرنا- معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ضمن اعلام تحقق رقم 4.5 ميليارد دلار ارزش صادرات صنايع معدني در 10 ماهه 95 گفت: انتظار مي رود تا پايان امسال در مجموع در اين بخش به صادرات 5.5 ميليارد دلاري دست يابيم.