به گزارش ایرنا، چاووش اوغلو در اجتماع ترك تبارهای آلمان و خطاب به مسئولان كشور میزبان گفت: از شما تقاضا دارم كه به ما درس حقوق بشر و دمكراسی ندهید.
وی اقدام دولت آلمان در لغو اجتماع انتخاباتی اتباع تركیه در آلمان را مغایر با انسانیت، دموكراسی، حقوق بشر و آزادی اجتماعات دانست و اظهار كرد: در همه جای دنیا از دیدار هموطنان جلوگیری نمی شود و این ممانعت ها كه در آلمان اعمال می شود به جایی نخواهد رسید و همه بدانند كه ما از این اقدامات واهمه ای نداریم و از موضع خود عقب نخواهیم نشست.
چاووش اوغلو همچنین گفت: برای آنهایی كه موافق همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه هستند، ممانعت ایجاد می شود ولی برای اجتماع مخالفان این رویداد سیاسی داخلی تركیه در آلمان مجوز صادر می شود و این مداخله در فرایند برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه است.
وی با اشاره به ایجاد بستر و فرصت برابر برای برگزاری تجمعات برای موافقان و مخالفان همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه افزود: این رفتار آلمان مداخله در فرایند برگزاری همه پرسی تركیه و غیرقابل قبول بوده و مغایر با اصول دموكراسی مورد ادعای این كشور است.
وی با تقبیح و غیرقابل قبول دانستن فشارهای اعمال شده بر ترك تبارها از سوی دولت آلمان بیان كرد: دولت برلین به شكل هدفدار در مقابل تركیه قرار گرفته و ما محدودیت اعمال شده به ترك تبارهای آلمان را نمی پذیریم و این امر را مغایر با اصول دوستی و همكاری های مشترك می دانیم.
وی كه در كنسولگری تركیه در شهر هامبورگ آلمان و در فضای باز در اجتماع اتباع تركیه سخن می گفت، بیان كرد: متاسفانه جلوگیری از سخنرانی مسئولان تركیه در آلمان یك اقدام هدفدار است چرا كه ما برای سخنرانی و اجتماع در یك سالن سرپوشیده و مكان مناسب برنامه ریزی كرده بودیم ولی دولت آلمان مانع این امر شد.
وی با انتقاد از لغو سه برنامه اجتماع ترك تبارهای آلمان ادامه داد: دولت آلمان به هر نحو ممكن اجتماع ترك تبارها را در هر نقطه و مكانی كه پیشنهاد داده شد، لغو كرد و این یك اقدام غیرقابل پذیرش است.
وی ادامه داد: ما همواره آلمان را دوست خود می دانیم و می خواهیم كه آلمان نیز دوست ما باقی بماند و ما هیچ گاه نسبب به این كشور بی احترامی نكرده و نخواهیم كرد ولی این رفتار آلمان را نیز قابل قبول نداریم چرا كه این رفتارها برازنده دو كشور دوست نیست.
وی با اشاره به این كه این اقدامات مانع تركیه نخواهد شد، اضافه كرد: در اروپا بیش از پنج میلیون نفر اتباع تركیه ساكن هستند و بسیاری از آنها به شهروندی آلمان پذیرفته نشده اند ولی مانع دیدار دو هموطن تركیه با هم می شوند.
به گزارش ایرنا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه دو روز پیش در پی لغو برنامه سخنرانی انتخاباتی مقامات این كشور در اجتماع ترك تبارهای آلمان، دولت این كشور را به ادامه راه نازیسم متهم كرد.
روز جمعه گذشته سخنرانی دو مقام بلندپایه تركیه در اجتماع هواداران كمپین 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی این كشور با حضور ترك تبارهای آلمان از سوی مسئولان برلین لغو شد.
این امر موجب بروز تنش جدید در روابط برلین و آنكارا شده و واكنش تند رئیس جمهوری، سخنگوی ریاست جمهوری، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و وزیر اتحادیه اروپای تركیه و تعدادی از مقامات تركیه را در پی داشت.
به رغم لغو برنامه سخنرانی مقامات رسمی دولت تركیه در آلمان كه از اعضای احزاب و شخصیت های سیاسی موافق همه پرسی و از سران كمپین رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی هستند، برای سخنرانی دنیز بایكال رهبر قبلی حزب جمهوری خواه خلق تركیه و از مخالفان همه پرسی و از رهبران كمپین 'نه' به این انتخابات، مجوز صادر شد ولی بایكال اعلام كرد كه برنامه سخنرانی خود را در آلمان اجرا نخواهد كرد.
در پی تصمیم دولت آلمان، مارتین اردمن سفیر آلمان در آنكارا، در رابطه با لغو دیدار مقامات تركیه با شهروندان ترك تبار در آلمان، به وزارت امور خارجه تركیه احضار شد.
ترك های آلمانی بزرگترین اقلیت قومی در آلمان را تشكیل می دهند به طوری كه جمعیت ترك ها در آلمان بیش از چهار میلیون نفر و حدود 5.5 درصد جمعیت آلمان تخمین زده می شود و دولت تركیه چشم امید به آرای مثبت آنها در همه پرسی تغییرات قانون اساسی پیش رو دارد.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از كشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از تركیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی كرده اند.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل تركیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 كشور نیز برای اخذ آرای اتباع تركیه در خارج از كشور برنامه ریزی شده كه رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمركی انجام می شود.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
پس از یك هفته مجادله مقامات برلین و آنكارا انجام شد؛
سخنرانی انتخاباتی وزیر امور خارجه تركیه در اجتماع ترك تبارهای آلمان
۱۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۱۵
کد خبر:
82456987
آنكارا- ایرنا- سخنرانی انتخاباتی مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه در اجتماع ترك تبارهای آلمان پس از یك هفته مجادله بین مقامات برلین و آنكارا شامگاه روز سه شنبه انجام شد.