به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این مراسم كه در فضایی هنری و عاطفی برگزار شد، شماری از اساتید و هنرمندان پیشكسوت حوزه موسیقی، كارگردانان و بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون و همچنین همسر، خانواده و جمعی از شاگردان استاد حشمت سنجری حضور داشتند كه حضور آنان رونق خاصی به این مراسم بخشیده بود.
سیدعباس سجادی مدیر مركز آفرینش های هنری نیاوران، دكتر محمد سریر مدیرعامل و رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران، استاد فرهاد فخرالدینی، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد تقی ضرابی و همچنین مرسده بایگان همسر مرحوم استاد حشمت سنجری از سخنرانان این مراسم بودند كه هر یك درباره شخصیت هنری، ویژگی ها و زحمات فراوان این استاد برجسته موسیقی برای اعتلای فرهنگ و هنر كشور در طول عمر پربار او سخن گفتند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: زمانی كه به مركز سرود و آهنگ های انقلابی آمدم، استاد سنجری دیگر در اركستر سمفونیك نبود اما به شرایط اركستر به شدت توجه داشت.
علی مرادخانی اظهار كرد: در آن زمان اركستر وضعیت بسیار متزلزلی داشت به همین دلیل از استاد خواستم كه با حضورش اركستر را سامان دهد؛ وی نیز بسیار علاقمند بود اما وضعیت جسمانی او گاهی یاری نمی كرد با این حال از هیچ راهنمایی دریغ نمی ورزید.
وی گفت: بزرگان زیادی در كشور داشته ایم كه بعضا از آنها یاد نمی شود یا كمتر یاد می شود؛ این درحالی است كه باید به بزرگان خود بیشتر توجه كنیم و یاد آنها را زنده نگه داریم.
معاون امور هنری وزیر ارشاد اظهار كرد: امیدوارم كه خداوند به ما توفیقی دهد تا زمانی كه بزرگان ما حضور دارند، این سعادت را داشته باشیم كه هر از چندگاهی خدمت آنها برسیم و از محضرشان استفاده كنیم.
مرادخانی گفت: به جوانان كشور توصیه می كنم كه در مقابل بزرگان كشور زانوی ادب به زمین بزنند چراكه این رفتار در فرهنگ دینی ما همیشه نقش بزرگی در تربیت افراد داشته و به ما كمك می كند كه به هویت خودمان برگردیم.
** حشمت سنجری همیشه برای ما الگو خواهد بود
استاد فرهاد فخرالدینی موسیقیدان برجسته كشور نیز در این آیین گفت: یاد و خاطره حشمت سنجری همیشه برای ما گرامی است و او برای ما الگو و نمونه خواهد بود.
وی افزود: وقتی انسانی الگو و نمونه می شود، شاگردان او هم همان راه را ادامه می دهند و این راه ادامه پیدا می كند؛ استاد سنجری الگو بود و راه او هنوز ادامه دارد.
فخرالدینی ادامه داد: استاد سنجری زحمت زیادی برای اركستر سمفونیك ایران كشید، در زمینه مدیریت هنری نیز مدیر بسیار لایق و رهبر اركستر شایسته ای بود.
این استاد موسیقی با بیان اینكه سنجری در تمام طول زندگی خود برای ایران افتخار آفرید، گفت: هر كشوری را با هنر و فرهنگش می شناسند و سنجری سهم عمده ای در بالابردن سطح فرهنگی، هنری و ادبی كشور داشت.
** رونمایی از مستند 'رقص دایره '
در این مراسم با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شمار زیادی از پیشكسوتان و استادان موسیقی، شاگردان استاد سنجری، همسر و خانواده وی از فیلم مستند 'رقص دایره' كه 'فرزاد فره وشی' كارگردانی و تولید آن را برعهده داشته است، رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم گروه كر 'دیسوناس' به رهبری مهدی جاور قطعاتی را اجرا كرد.
حشمت سنجری از هنرمندان مطرح موسیقی ایرانی در سال 1296 متولد شد. وی در سال 1331 رهبری اركستر سمفونیك تهران را برعهده گرفت و نزدیك به 27 سال در سه دوره زمانی مختلف و با همراهی نوازندگان برجستهای همچون یهودی منوهین، رافی پتروسیان و ایزاك اشترن توانست اجراهای بسیار خوبی را به نمایش بگذارد.
111 اجرای كنسرت در تهران، 44 اجرای كنسرت در خارج از كشور، 36 اجرای اپرا، 19 اجرای باله و 9 اجرای كنسرت با اركستر رادیو و تلویزیون، آثاری است كه این موسیقیدان بزرگ ایرانی از خود برجای گذاشته است.
حشمت سنجری چهاردهم دیماه سال 1373 دارفانی را وداع گفت.
فراهنگ**1540**1834
خبرنگار: حمید بحرینیان** انتشار دهنده: ناهید شفیعی
تهران-ایرنا- آیین گرامیداشت صدمین سالروز تولد مرحوم استاد حشمت سنجری موسیقیدان برجسته كشور پنجشنبه شب با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن 'خلیج فارس' مركز آفرینش های هنری نیاوران تهران برگزار شد.