۲۲ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۳۰
کد خبر: 82461678
T T
۰ نفر
تجليل از عوامل فيلم ويلايي‌ها و دو بانوي فيلم اولي جشنواره فجر

تهران - ايرنا - عوامل فيلم «ويلايي ها» و دو بانوي كارگردان فيلم اولي اين فيلم و '‌درياچه ماهي' با حضور معاون وزير و رئيس سازمان سينمايي و خانواده معظم شهدا تجليل شدند.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در مراسم تجليل از عوامل فيلم ويلايي ها گفت: بسيار خرسندم كه در نخستين مناسبت بعد از جشنواره فيلم فجر، اين فرصت فراهم شد تا ضمن نمايش فيلم ويلايي‌ها با حضور خانواده هاي معزز شهدا و ايثارگران تجليل مي شود.
عليرضا تابش با بيان اينكه «ويلايي‌ها» به عنوان فيلم اول يك كارگردان زن، قابل تقدير است افزود: خانم منيره قيدي، پس از سال ها تحقيق و تفحص در حوزه خانواده سرداران و رزمندگان دفاع مقدس، اقدام به نگارش و ساخت اثري فاخر و غرور برانگيز كرده كه تا قبل از اين، كمتر فيلمساز متعهدي، با اين وسعت و گستردگي، بدان پرداخته است.
وي گفت: براي نخستين بار و به طور مستقيم، حضور موثر، وجاهت، ايثار و از خودگذشتگي همسران و فرزندان مدافعان اين آب و خاك، در فيلم سينمايي ويلايي‌ها، ماندگار شده است و مستندات و مباحث پژوهشي اين اثر، شايسته تكريمي در خور شأنِ يادآوران رشادت‌هاست.
تابش، با اشاره به فرا رسيدن روز ملي شهيد گفت: بازماندگان معزز و خانواده هاي معظم سرداران شهيد، به نشانه اداي احترام به دست اندركاران توليد و تهيه فيلم جاودانه ويلايي‌ها ، گردهم آمدند تا ياد و خاطره‌ شهداي سلحشور را گرامي دارند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه گفت: به‌ عنوان يك مدير سينمايي بسيار خرسندم كه اعلام كنم؛ سينماي نوين ايران علي رغم گذشت سال‌ها از پايان جنگ تحميلي، پيوند ناگسستني و استواري با دفاع مقدس و ابعاد ارزشي، انساني و متعالي آن داشته و دارد و بخشي از بزرگداشت دفاع مقدس به دوش سينماست.
به گفته وي، فيلمسازان كشورمان در سه دهه اخير موفق شده اند «گفتمان انقلاب اسلامي» را در يك بسته فرهنگي به نام «سينما» كه اتفاقاً بُرد بالايي هم دارد به طور اثرگذاري ارائه دهند.
تابش گفت: به همه خلاقان عرصه هنر سينما، نويسندگان، تهيه‌كنندگان، فيلم‌سازان آثار سينمايي كه ارزش‌هاي دفاع مقدس و انقلاب اسلامي را در آثارشان بازتاب مي‌دهند و به ‌تمامي عوامل اين فيلم ارزشمند و همكاران ارجمندم در بنياد سينمايي فارابي خدا قوت مي‌گويم، اميدوارم ثمره اين نشست و گردهمايي كه به نام و ياد شهيدان عزيز متبرك است، ترغيب و تشويق هرچه بيشتر هنرمندان عرصه سينما به‌خصوص جوانان فيلم‌ساز به توليد آثار سينمايي در اين زمينه باشد.

** «ويلايي ها» جسارت ساخت فيلم را در ساير فيلم سازها تقويت مي‌كند
در ادامه مراسم، مشاور كارگردان فيلم «ويلايي‌ها» ضمن تبريك به عوامل اين فيلم كه با سخت كوشي توانستند چنين اثر ارزشمند و آبرومندي را خلق كنند گفت: به طور كلي استخراج تئوري در حوزه فيلمسازي كمي سخت و در مورد برخي فيلم‌ها غير ممكن است كه يكي از نمونه‌هاي بارز به نظر من همين فيلم «ويلايي‌ها» است.
محمد مهدي عسگرپور، با اشاره به اينكه منيره قيدي براي ساخت ويلايي‌ها كه يك فيلم با موضوع بسيار سخت است سماجت و مردانگي به خرج دادند و چندين سال درگير طرح و فيلمنامه آن بود، ادامه داد: اين فيلم در سخت ترين زمان سال و در جنوب كشور كه بيش از دو ساعت نمي‌توان گرماي آن منطقه را تحمل كرد توليد شد.
عسگرپور با تاكيد بر اينكه حلقه مفقوده سينماي دفاع مقدس همانا چگونگي برقراري ارتباط نسل‌هاي بعدي با فيلم‌هايي كه در آن مقطع دفاع مقدس توليد شده، است افزود: در سينماي فعلي كه با آن مواجه هستيم حضور فيلم‌هايي چون «ويلايي‌ها» مي تواند بيش از اندازه يك فيلم تلقي شود، اين نوع فيلم‌ها معمولا خاكريزهاي ما را تغيير مي‌دهند و از اين پس مي توانيم مدعي احداث خاكريزهاي جديد باشيم. چنين فيلم هايي مي تواند جسارت ساخت فيلم را در ساير فيلم سازها تقويت كند.
وي گفت: يكي از ويژگي‌هاي مهم اين فيلم كه در ايام جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمد برقراري ارتباط با نسل جوان جامعه بود.

** تقدير از دو زن فيلمساز
در ادامه مراسم با حضور محمد مهدي حيدريان معاون وزير و رئيس سازمان سينمايي و عليرضا تابش مديرعامل بنياد سينمايي فارابي از مريم دوستي فرزند جانباز شيميايي شهيد مسلم دوستي كارگردان فيلم سينمايي «درياچه ماهي» و منيره قيدي كارگردان فيلم «ويلايي‌ها» تجليل به عمل آمد.
اين دو زن فيلمساز در سال جاري و با حمايت بنياد سينمايي فارابي موفق به ساخت فيلم در موضوع دفاع مقدس شدند.
مريم دوستي پس از دريافت لوح تقدير خطاب به حاضران گفت : در زمان پدرم دعوا سر پيشي گرفتن و رفتن به خط مقدم بود همانجايي كه عشق و معرفت و آزادگي تقسيم مي كردند، در زمان پدرم دغدغه آزادي خرمشهر بود و فتح فتح المبين، در زمان پدرم جنگ بر سر سكه و سيمرغ و شهرت نبود همه شهرت ها حاجي بود و سيد، در زمان پدرم باند پارچه تميز و پاكي بود كه بر سر و صورت مجروحان مي‌بستند. من در آغوش پدري رشد يافته ام كه حرمت وطن، پرچم وطن و خاك ايران را بيش از من فرزندش دوست مي‌داشت چرا كه مرا با شما تنها گذاشت و رفت. غير هنر كه تاج سر آفرينش است، دوران هيچ منزلتي پايدار نيست.

** تقدير از عوامل فيلم ويلايي‌ها توسط همسران شهدا
در ادامه مراسم، با حضور همسر شهيدان باكري و نوري و همسر سردار كوثري از همه عوامل فيلم تقدير به عمل آمد.
منيره قيدي كارگردان فيلم نيز در پايان مراسم، ضمن تقدير از مديران سينمايي و محمد مهدي عسگرپور به عنوان مشاور كارگردان، نمايش فيلم را به خانواده معزز شهدا و ايثارگران از جمله خانواده شهيدان سردار حميد باكري، حسين نوري و خانواده سردار اسماعيل كوثري تقديم كرد.
در اين آيين رمضانعلي حيدري خليلي معاون توسعه فناوري و مطالعات سازمان سينمايي، مسعود احمديان معاون فرهنگي و پژوهشي بنياد سينمايي فارابي ، مسئولان بنياد شهيد، ستاد كل نيروهاي مسلح و هنرمنداني چون سعيد ملكان، ستار اوركي، عباسي، طناز طباطبايي، صابر ابر، علي قربانزاده، سعيد داخ، مرتضي شايسته، سياوش حقيقي، روح اله برادري، علي شادمان، سيد علي قائم مقامي، .... حضور داشتند.
آيين تقدير بنياد سينمايي فارابي از عوامل فيلم سينمايي «ويلايي‌ها» به كارگرداني منيره قيدي و تهيه كنندگي سعيد ملكان، با حضور مهندس محمد مهدي حيدريان معاون وزير و رئيس سازمان سينمايي، عليرضا تابش مديرعامل بنياد، حبيب ايل‌بيگي معاون ارزشيايي و نظارت سازمان سينمايي، خانواده معزز شهدا، ايثارگران، عوامل فيلم و با اجراي علي درستكار در پرديس چارسو برگزار شد.
در پايان مراسم ضمن امضاي پوستر فيلم «ويلايي‌ها» توسط مسئولان حاضر در مراسم ، اين فيلم براي حاضرين به نمايش درآمد.
فراهنگ**1355**1027**دريافت: علي اكبر قزوينيان**انتشار: جواد دهقاني
۰ نفر