۲۳ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۳۹
کد خبر: 82462638
T T
۰ نفر
تماس ترامپ با محمود عباس و مسیر پر ابهام مذاكرات صلح

تهران- ایرنا- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در تماس تلفنی با 'محمود عباس' رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین از وی رسما برای حضور در واشنگتن دعوت كرده و این در حالی است كه مذاكرات صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی با دخالت های مكرر واشنگتن در مسیر پرابهامی قرار دارد.

اعراب و رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین از سوی صهیونیست ها، در تلاش برای حصول مذاكراتی با رژیم صهیونیستی بوده اند كه گروهی آن را مذاكرات صلح و برخی مذاكرات سازش می نامند.
این در حالی است كه به دنبال كارشكنی های رژیم صهیونیستی و دولت آمریكا و نیز مانع تراشی برخی از كشورهای منطقه، تاكنون تمامی تلاش ها برای حصول نتیجه در مذاكرات صلح فلسطین به دلیل كارشكنی های رژیم صهیونیستی بی نتیجه بوده است.
در حالی كه «حماس» (حركت مقاومت اسلامی فلسطین) با هرگونه ایده سازش با رژیم صهیونیستی مخالف است و تشكیلات خودگردان را به عنوان نماینده مردم فلسطین برای شركت در این مذاكرات به رسمیت نمی شناسد، سران رژیم صهیونیستی نیز همواره مدعی می باشند كه به هیچ وجه حاضر نیستند در موضوع توقف شهرك سازی ها كه خواسته اصلی تشكیلات خودگردان است، بحث و مذاكره كنند.
از سوی دیگر،‌ در سال های اخیر مساله شهرك سازی های رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی، واكنش های منفی زیادی را در میان مجامع منطقه ای و جهانی در پی داشته است و نهادهای بین المللی، سازمان های حقوق بشری و دبیركل سازمان ملل از رژیم صهیونیستی خواستند كه شهرك سازی ها را متوقف كنند.
در این میان، دولت جدید آمریكا كه ادعا می كرد شهرك سازی مانع جدی بر سر راه روند مذاكره برای صلح اعراب و رژیم صهیونیستی و دستیابی به نتیجه ای مطلوب است، با حمایت از مواضع رژیم صهیونیستی، به اقدامات مخرب خود در این موضوع ادامه داده است كه همین امر بر پیچیدگی و ابهام در مسیر مذاكرات صلح افزوده است.
دونالد ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی خود و بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، سیاست حمایت كامل و قوی را از رژیم اسرائیل مبنای كار خود قرار داد و مواضع دولت جدید آمریكا نیز نشان می دهد این كشور حمایت همه جانبه از مواضع رژیم صهیونیستی را در دستور كار خود قرار داده است.
اتخاذ رویكردی 'دوستانه و نرم' با رژیم اسرائیل و طرح موضوع جنجالی انتقال سفارت آمریكا از تل آویو به اورشلیم (بیت المقدس) و حمایت از شهرك سازی های غیرقانونی رژیم صهیونیستی، سه راهبرد اصلی تیم سیاست خارجی ترامپ در مواجه با اسرائیل بوده است.
با این وجود، اما به نظر می رسد كه همزمان با حمایت و اقدامات آمریكا از رژیم صهیونیستی، استقرار چنین صلحی به یكی از چالش های مهم دولت جدید ترامپ تبدیل گشته و بدنه تصمیم گیر در كاخ سفید همچنان در خصوص ترسیم سیاست های واشنگتن در قبال رژیم اسرائیل، با چالش های بسیاری مواجه است و دعوت ترامپ از محمود عباس نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.
در حالی كه «محمود عباس» رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین با تاكید بر اینكه باید در مقابل تروریسم و منابع آن ایستاد، تصریح كرده كه فلسطینی ها نباید وارد درگیری های منطقه ای شوند و به صراحت بیان داشته كه با وجود اینكه ما دست خود را برای صلح بر مبنای قطعنامه های بین المللی دراز كرده ایم اما اسرائیل همچنان سرزمین های ما را اشغال كرده است و ملت فلسطین در یك زندان بزرگ زندگی می كند.
این سخن رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین به روشنی گویای حال كنونی فلسطینیان و نیز تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه است و تاكید بر این حقیقت كه مسیر مذاكرات صلح فلسطین با كارشكنی های آمریكا و رژیم صهیونیستی به نتیجه مطلوبی برای صلح و ثبات منطقه منجر نخواهد شد.
به هر روی، دعوت ترامپ از محمود عباس به فاصله كوتاهی پس از دیدار وی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نشان از وجود توطئه ای چندلایه و طرح ریزی شده علیه فلسطین و صلح و ثبات منطقه از یك سو و تحقق منافع نامشروع رژیم صهیونیستی از سوی دیگر است.
البته واضح و روشن است كه ملت فلسطین با هوشیاری و آگاهی و نیز با اتكا بر مواضع مستحكم خود در مسیر مذاكرات صلح، با هر گونه تلاش و اقدام مخرب از سوی رژیم صهیونیستی و دولت آمریكا علیه صلح، امنیت و ثبات منطقه مقابله و توطئه های آنان را ناكام خواهد گذاشت.
خاورم**9377** 1275
گزارش از حمید اوضح * انتشار دهنده: مجید جعفری
۰ نفر