۲۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۰۶
کد خبر: 82464342
T T
۰ نفر
فعالان اقتصادی كره جنوبی با استقرار سامانه آمریكا در كشورشان مخالفت كردند

پكن - ایرنا - شركت ها، تجار، ‌بازرگانان و دست اندركاران بخش های اقتصادی و گردشگری كره جنوبی روز سه شنبه با استقرار سامانه موشكی آمریكا موسوم به «تاد» در خاك كشورشان به شدت مخالفت كردند.

به گزارش ایرنا،‌ این در حالی است كه وزارت دفاع كره جنوبی با همكاری همتای آمریكایی خود در حال استقرار محموله وارداتی از تجهیزات این سامانه ضد موشكی در دهكده سئونگجو در ۳۰۰ كیلومتری جنوب پایتخت می باشد كه هفته گذشته وارد پایگاه نظامی «اوسان» شده است.
شركت ها و تجار كره ای امروز تاكید كردند كه آرایش این سامانه اقتصاد كشورشان را در معرض خطر جدی قرار می دهد و به بخش های اقتصادی، خدماتی و گردشگری لطمات زیادی وارد خواهد ساخت.
در پی موافقت برای استقرار سریع سامانه تاد در خاك كره جنوبی، از یك هفته گذشته به این طرف شمار گردشگران چینی به كره جنوبی در حال كاهش است و وزارت امور خارجه كره جنوبی از كاهش صدور روادید برای گردشگران چینی خبر داده است.
همزمان رسانه های گروهی در چین در حال تشویق مردم به طرق مختلف برای تحریم كالاهای كره ای هستند ضمن آنكه فروش این كالاها در چین در حال كاهش است و پخش برنامه های هنری و فرهنگی كره ای نیز در تلویزیون چین تقریبا ممنوع شده است.
انجمن بین المللی تجارت كره جنوبی هم امروز در تارنمای خود گزارشی از نظرخواهی از ۶۰۰ شركت كره ای منتشر كرد كه بر اساس آن گفته شده است؛ آرایش تاد به خرده فروشی، عمده فروشی، كسب و كار، تجارت و صنعت گردشگری این كشور خسارت زیادی وارد خواهد كرد.
نزدیك به ۵۶ درصد گفته اند كه تلافی جویی های اقتصادی و تجاری چین به آنها لطمه زده است و حدود ۳۳ درصد دیگر خاطر نشان كرده اند در سه ماه آینده مشخصا فشارهای اقتصادی چین بر كره جنوبی بروز خواهد كرد.
پكن به شدت مخالف استقرار تاد است و تاكید كرده كه این سامانه با رادارهایی كه بردی بیش از 2 هزار كیلومتر دارد، می تواند حكم ابزار جاسوسی از ارتش و واحدهای موشكی چین را داشته باشد.
برخی از آمارها نشان می دهد كه در سال گذشته میلادی بیش از ۱۷ میلیون نفر از كره جنوبی دیدن كرده اند كه نزدیك به نیمی از آنها گردشگران چینی بوده اند و در برخی از آمارها به هشت میلیون نفر چینی اشاره شده است.
در این میان ۳۶ درصد از افراد و شركت های مورد نظرسنجی گفته اند كه بسیاری از برنامه های تجاری آنها با چین لغو شده است.
نزدیك به ۲۲ درصد هم خاطر نشان كرده اند كه روابط اقتصادی و تجاری كره جنوبی با چین تیره تر خواهد شد و این وضعیت ممكن است در سال آینده میلادی ادامه داشته باشد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی