وی روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، نامه سرگشاده 40 پژوهشگر اقتصادی به رئیس جمهوری در خصوص اوضاع اقتصادی كشور را سیاسی دانست و گفت: نویسندگان این نامه می بایست در سال 90 نسبت به سیاست ها و اوضاع وخیم اقتصادی كشور هشدار می دادند.
لیلاز با تاكید بر اینكه اگر بنا باشد كه یك پژوهشگر اقتصادی به ماهیت حرفه ای خود وفادار باشد باید مطالب خود را مستند به آمار كند، اظهار داشت: باید اذعان داشت با وجود آنكه اوضاع اقتصادی به دلیل شدت آسیب های وارده در سال های قبل، نگران كننده بوده ولی دولت دستاوردهایی بسیاری را در همین مدت كسب كرده است.
به گزارش ایرنا ، 22 اسفند ماه نامه سرگشاده ای با امضای 40 پژوهشگر اقتصادی از جمله چهره های شناخته شده ای مانند احمد توكلی ، الیاس نادران ، مجتبی توانگر و سید مهدی زریباف منتشر شد .
در بخشی از این نامه آمده است : جناب آقای روحانی! طرفداران و مروجان مكتب لیبرال سرمایه داری كه در دولت و اطرافیان شما حضور پررنگ دارند، طی 30 سال گذشته همواره نظرات و توصیههای خودرا به اقتصاد ایران تحمیل كردهاند و تقریباً هیچگاه، مسئولیت نتایج توصیههای خود را نپذیرفتهاند.
لیلاز در ادامه گفت: یكی از دروغ هایی كه بسیار هم گفته می شود، این است كه ایران جولانگاه محصولات خارجی شده در حالی كه میزان واردات امسال 20 میلیارد دلار كمتر از سال 1390 است.
لیلاز تاكید كرد: با وجود آنكه امسال كالا و خدمات كمتری به كشور وارد كردیم، اما رشد اقتصادی ایران و حتی بدون احتساب نفت، به مراتب از سال 90 بیشتر بوده و نزدیك به 2 برابر آن است.
این اقتصاددان افزود: امسال حجم تولید ناخالص داخلی یك ركورد تاریخی زد و از رشد سال 1390 نیز عبور كرد یعنی اینكه تمام خسارت های ناشی از سقوط اقتصاد ایران در سال های 90 و 91 را جبران كردیم در حالی كه قیمت نفت خام بسیار كمتر از آن سالها است.
لیلاز یادآور شد: درآمدهای نفتی كشور در سال جاری با وجود آنكه اوج صادرات را تجربه كرد، كمتر از نصف عملكرد سال 1390 است و حتی درآمد نفتی ایران حدود 20 میلیارد دلار از بدترین سال تحریم پایین تر است.
این تحلیلگر مسایل سیاسی و اقتصادی اظهار داشت: خوبی علم اقتصاد در این است كه هر استدلالی باید به آمار و ارقام متكی باشد و در فضای سیاسی نمی توان حرف های اقتصادی را به كرسی نشاند.
وی گفت: خوب است كسری تراز حساب جاری ایران نیز از سوی این پژوهشگران مرور شود كه بر اساس آن كسری بازرگانی خارجی كشور در سال جاری بیش از 30 میلیارد دلار كمتر از سال 1390 است در حالی كه رشد اقتصاد غیرنفتی بیش از سال 90 ثبت شده است.
لیلاز تاكید كرد: این نقدها و نگرانی ها از سوی این پژوهشگران زمانی قابل قبول است كه در سال 90 نیز نسبت به سیاست های وخیم اقتصادی هشدار داده باشند.
وی افزایش تولید ثروت در كشور در سال جاری را از دیگر دستاوردهای اقتصادی دولت یازدهم برشمرد و اظهار داشت: اینكه چه چیز باعث شده این دوستان نگران باشند در حالی كه آمار و اطلاعات از بهبود اوضاع اقتصادی خبر می دهد، پرسشی اساسی است.
لیلاز چنین نامه نگاری هایی را حركتی سیاسی ارزیابی كرد و گفت: از زاویه علم اقتصاد چنین نگرانی هایی بی مورد است.
وی یادآور شد: با توجه به اینكه كشور به سمت برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری پیش می رود، در هفته ها و ماه های آینده شاهد چنین حركت های سیاسی در حوزه اقتصاد باشیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2025*1579*خبرنگار: لیلا جودی** انتشار:مرضیه فاتحی
نقد لیلاز به نامه 40 پژوهشگر اقتصادی به روحانی:
امسال، خسارت های ناشی از سقوط اقتصاد در سال های 90 و 91 جبران شد
۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۵۴
کد خبر:
82465290
تهران - ایرنا - سعید لیلاز تحلیلگر مسایل سیاسی و اقتصادی گفت: ركورد زنی حجم تولید ناخالص داخلی در سال جاری به این معنی است كه تمام خسارت های ناشی از سقوط اقتصاد در سال های 90 و 91 جبران شده است.