۲۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۱۷
کد خبر: 82465333
T T
۰ نفر
جعفری جوزانی: علی معلم سپهسالار سینمای ایران بود

تهران-ایرنا- كارگردان فیلم سینمایی ایران برگر، با اشاره به اینكه هر سپاهی، سرباز، فرمانده و سپهسالار دارد، گفت: مرحوم علی معلم بدون شك سپهسالار سینمای ایران بود.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، مسعود جعفری جوزانی در آیین تشییع علی معلم كه صبح امروز (چهارشنبه) از مقابل خانه سینما برگزار شد، اظهار كرد: معلم معتقد بود كه سینما فقط كلمه نیست، بلكه تصویر در آن اهمیت زیادی دارد، بنابر این سراغ دنیای تصویر ( نام مجله با مدیر مسوولی علی معلم) رفت.
كارگردان مجموعه در چشم باد افزود: علی معلم سپهسالار بود چون برنامه داشت و بر اساس استراتژیی كه در ذهن خود همواره می پروراند، كلیات سینما را ترسیم می كرد.
جعفری جوزانی گفت: معلم برای رسیدن به نگاهش، آدم های خودخواه را آزار می داد و با سرمایه شخصی خود برای سینمای ایران تلاش می كرد.
وی با بیان اینكه او همواره با چنان هیجانی حرف می زد كه تمام وجودش آتش زندگی می شد افزود: علی دورترها را می دید و برای سینمای ایران بسترسازی می كرد. وقتی خبر را شیندم ساعت ها نمی خواستم آن را باور كنم و همواره می پرسیدم چرا علی؟
وی تاكید كرد: علی معلم تاثیرگذارترین آدم اهل سینما در ایران بود كه من می شناختم.
در ادامه این مراسم عزیزالله حاجی مشهدی منتقد پیشكسوت سینما، شعری در وصف علی معلم با مطلع ( ناگهان پر زدی پر كشیدی بی خبر در آخرین روز زمستان بی خبر ) خواند.
جواد طوسی رییس انجمن منتقدان سینما، سخنران بعدی این مراسم بود كه به استقلال عمل علی معلم در زندگی اش اشاره كرد و گفت: او عاشق بی نظیری در سینما و برای سینماگران سرزمین خود همواره مشاور عالی بود.
وی با بیان اینكه او با اهالی سینما رفیق و دوست بود توضیح داد: علی معلم برای همین رفیقان، با اهالی سینما جشن حافظ را برگزار كرد كه بر همین مبنا گاهی تبدیل به یك متتقد می شد كه رفته رفته به یك انزوا می رفت.
طوسی خاطر نشان كرد: معلم باید بیشتر در حوزه فرهنگی به بازی گرفته می شد، اما به قول یكی از دوستان باز درباره یك رفیق دیر فهمیدیم.
این منتقد سینما گفت: علی معلم به حافظ تعلق خاطر بسیاری داشت، بنابراین سخنم را با این مصراع حافظ به پایان می رسانم كه میل رفتن ( ممكن ای دوست دمی با ما باش ).
دیگر سخنران این مراسم سعید راد بود كه به گفته كامران ملكی مجری برنامه از دوستان صمیمی و قدیمی معلم بود كه بیش از 40 سال با او رفاقت كرده بود.
راد، بعد از اینكه پشت تربیون قرار گرفت گفت: من بهترین دوستم را از دست دادم او پر از عشق بود كه با مشقت بسیار از بخش خصوصی، جشن حافظ را راه انداخت.
وی افزود: همواره به این موضوع فكر می كنم كه چرا ما از علی معلم بزرگ و عزیز تقدیر نكردیم!
راد خاطر نشان كرد: دیر می فهمیم چه بزرگی از سینمای ایران را از دست داده ایم.
در ادامه این مراسم حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تسلیت به علی معلم دامغانی و خانواده معلم، گفت: علی معلم دو وجه داشت؛ بخشی در سینما و بخشی در مطبوعات بود.
وی با بیان اینكه او با مجله نامداری كه به سختی آن را حفظ كرد، توانست كار بزرگی كند، افزود: علی معلم یك روزنامه‌نگار مؤلف بود كه سرمایه ای را در مطبوعات بر جا گذاشت كه باید آن را حفظ كنیم.
امید معلم فرزند علی معلم نیز در این مراسم طی سخنانی كوتاه تاكید كرد: با قدرت راه پدرم را ادامه خواهم داد و این چیزی بود كه او همواره از من می خواست.
آذر معماریان همسر زنده یاد علی معلم هم طی سخنانی گفت: من از 19 سالگی با علی معلم زیسته‌ام. ای كاش دوربین فیلمبرداری بود زندگی او را به تصویر می‌كشید. او همه داشته‌های خود را زیر خاك برد.
وی با اشاره به اینكه آنقدر كه باید از داشته هایش استفاده نشد افزود: او عاشق كشورش بود. او شب‌ها تا صبح مطالعه و كار می‌كرد تا شاید كاری اثر بخش برای هنر هفتم كند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز گفت: زمانی كه به منزل علی معلم رفتم جوانانی را دیدم به نام امید معلم و ایمان معلم. بدون ایمان و امید راه به جایی نخواهیم برد، چقدر این نام‌ها معنا بخش زندگی هستند.
وی افزود: علی معلم عاشق زیستن بود او سپیدمو و سپیدپوش و سپیددل بود. او برای من تنها یك سینماگر نبود، او از عالم نظر سخن می‌گفت و تسلط خوبی به حوزه كاری‌اش داشت او تازه آغاز شده و نرفته است، آن هم با وجود خانواده‌اش. سینمای ایران مسیری است برای آینده‌ای پر از امید.

** ابوالحسن داودی: خدایا این اتفاق های تلخ را از سر سینمای ایران بردار
ابوالحسن داودی كارگردان و فیلم نامه نویس سینما گفت: سخن گفتنم نمی آید، خدا لطفی كند و این اتفاق های تلخ را از سر سینمای ایران بردارد. خدایا عاجزانه تقاضا می كنم زودتر این سال را به پایان برسان. گاهی مرگ درست سراغ افرادی همچون علی می آید كه سرشار از زندگی است.
وی با بیان اینكه، علی كمال طلب بود، افزود: علی و من 30 سال یكدیگر را می شناختیم، هر دو یك ویژگی داشتیم و آن شهرستانی بودن با تمام ویژگی ها بود. یكی از مهمترین این ویژگی ها عشق به خانواده است. غیرممكن است باور كنم علی معلم مرده است.

** الوند: چند روز مانده و من همچنان بابت این سال نگرانم
سیروس الوند كارگردان سینمای ایران نیز سخنان خود را با این بیت 'به نام آنكه جان را فكرت آموخت- چراغ دل به نور جان برافروخت، آغاز كرد و گفت: این بیتی بود كه علی معلم همیشه در آغاز سخنان خود می خواند.
وی افزود: همه داغدار و عزاداریم، این سال تمام شدنی نیست! سه چهار روز به پایان سال باقی مانده و من همچنان بابت این سال نگران هستم.
الوند با بیان اینكه علی معلم بر جوانان تاثیر بسیار داشت، گفت: امیدوارم جشن حافظ همچنان برگزار شود و ما حس كنیم كه علی همچنان زنده است.

** جهانگیر الماسی: باور نمی كنم
جهانگیر الماسی بازیگر سینما نیز گفت: از اینكه برای وداع با یكی از چهره های جاودان سینما حضور دارید، تشكر می كنم. علی معلم را از دهه 60 می شناسم.
الماسی شعر نویی را كه علی معلم دوست داشت، قرائت كرد.

** علیرضا رییسیان كارگردان سینما نیز گفت: آخرین مراسم یادبودی كه شركت كردم هفت سال پیش برای سیف الله داد بود و حالا پس از هفت سال من و علی به خانه خودمان (خانه سینما) بازگشته ایم، اما كاش جایمان عوض شده بود.
وی ادامه داد: روزی كه علی بود و جشن حافظ را برگزار می كرد تا چه حد حسادت هایی كه از هر سو تیغ پرتاب كردند و روزی كه مجله اش را بستند و باز تنها ماند.
رییسیان ادامه داد: علی ناملایمات را در قضاوت هایش راه نمی داد، اگر كسی به او درشت گفته بود، هنگام قضاوت و رای، می گفت ربطی ندارد و كار این فرد خوب است.
این بازیگر اضافه كرد: علی كسی بود كه واقعا می ارزد همیشه از او یاد كنیم‌. كسی كه همچون سیف الله داد جریان ایجاد كرد.

** هیوا مسیح: مردان بزرگ پس از مرگ تازه شروع می شوند
هیوا مسیح نویسنده، شاعر و منتقد سینما هم اظهار داشت: از علی معلم سخن ‌گفتن توان بزرگی می خواهد، اما می توانم بگویم پس از سالها دوستی و همكاری مردی را یافتم كه هر چه می گفت به آن ایمان داشت. همه كسانی كه او را از نزدیك می شناختند، این را می گفتند.
وی افزود: خداوند هر صد سال یك بار به مردم هر سرزمین مرد و زنی بزرگ هدیه می دهد كه علی معلم یكی از این مردان بود. یك تنه بار اهالی سینمای ایران را به دوش كشید. گرده های علی معلم سینمای ایران، شعر، هنر و فرهنگ این سرزمین زخمی است. مردانی چون علی معلم در این سرزمین تكرار نمی شود. او نهنگی بود كه اقیانوس می خواست گرچه در این حوزچه زیست.
این شاعر گفت: انسان های بزرگ پس از مرگ تازه شروع می شوند علی معلم از همین اینك آغاز شد.
جمشید مشایخی سخنران پایانی این مراسم نیز، گفت: علی زنده است اما باز به شما تسلیت می‌گویم.
در پایان این مراسم پیكر علی معلم بر دوش خانواده، سینماگران و دوستدارانش برای خاكسپاری به سمت بهت زهرا(ص) تشییع شد.
به گزارش ایرنا، مراسم یادبود علی معلم روز جمعه از ساعت 18 تا 19:30 در مسجد جامع شهرك غرب برگزار خواهد شد.
فراهنگ*1085*9246*9012*خبرنگاران: زهرا امیری و علیرضا مرادی**انتشار: جواد دهقانی
۰ نفر