به گزارش خبرنگار ایرنا، علی مویدی روز یكشنبه در نخستین نشست خبری در سال ٩٦ با اشاره به سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: در بحث مقابله با مواد مخدر و مسدود كردن مرز به دلیل همجواری با افغانستان و پاكستان توفیقات خوبی را در سال گذشته داشتیم به گونه ای كه پارسال ، 705 تن انواع مواد مخدر در مرزهای كشور كشف شد.
مویدی گفت: این میزان كشف شده از مواد مخدر رشد 14 درصدی را نشان می دهد و حاكی از این مطلب است كه مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در امر مقابله با مواد مخدر و اعتیاد، همچنان با مافیای مواد مخدر در حال جنگ هستند و یك لحظه غفلت نمی كنند.
مویدی همچنین به ساماندهی معتادان متجاهر توسط دستگاه های مقابله ای و همكار با ستاد مبارزه با مواد مخدر هم اشاره كرد و گفت: در سال 95 در بحث درمان شاهد حركت جدیدی بودیم در بحث معتادان متجاهر 40 هزار معتاد متجاهر را ساماندهی كردیم و در پایان سال در 12 استان طرح جدیدی را طراحی كردیم.
وی اظهار كرد:همكاران ما در دستگاه های مقابله ای، همچنین در ایام نوروز توانستند 16 هزار و 300 معتاد متجاهر و هشت هزار خرده فروش را ساماندهی كردند.
سردار مویدی درباره جمع آوری معتادان متجاهر در محله هرندی و پراكندگی ین معتادان در همه شهر و به ویژه در حاشیه اتوبان ها اظهار كرد: پدیده ای كه ما در سطح كشور با آن رو به رو هستیم منحصربه ایران نیست و در خیلی از كشورها و در پایتخت های آنها هم معتاد متجاهر وجود دارد اما این باعث نمی شود ما معتادان را در سطح شهر رها كنیم.
قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان كرد: رویكرد ما ساماندهی این افراد است و ما هر چقدر به آخر سال ۹۵ نزدیك شدیم نظم و رسیدگی به معتادان متجاهر هم بهتر و بیشتر می شد .
وی ادامه داد: اوج این همدلی در ایام نوروز بود كه بخش اعظمی از نقاط آلوده پاكسازی شدند و در زمان حاضر بیش از 20 هزار معتاد متجاهر در حال نگهداری هستند كه این رقم در طول سه سال گذشته بی نظیر بوده است.
وی درباره هزینه نگهداری معتاد متجاهر نیز اظهار كرد: هزینه نگهداری معتادان متجاهر بسیار سر سام آور است قانون می گوید یك معتاد باید سه ماه نگهداری شود تا خانواده ، مسئولیت او را بپذیرد .
وی معتادان را به دو گروه تقسیم كرد و گفت: یك گروه از معتادان با پای خودشان به كمپ مراجعه می كند، دسته دوم هم از سوی خانواده طرد می شوند و در خیابان بسر می برند كه به آنان معتاد متجاهر می گویند كه اگر خانواده بعد از ترك اعتیاد مسئولیت معتاد را برعهده بگیرد ، آن فرد از نظر ما دیگر موردی ندارد و متجاهر نیست.
مویدی همچنین افزود: 30 درصد از كسانی كه به عنوان معتاد متجاهر دستگیر شده اند سابقه سرقت داشته اند . وقتی ۱۶ هزار معتاد را ساماندهی كردیم در برخی از شهرها سرقت مهار شد ؛لذا ساماندهی معتادان متجاهر بخش اعظمی از مشكلات ما را برطرف كرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دستگیری سرشاخه توزیع شیشه و كشف ۷۰ كیلو گرم شیشه از مخفیگاه او گفت : این فرد در فرودگاه امام خمینی(ره) شناسایی شد و جزو قاچاق چیان تحت نظر برای مدت طولانی بود و با دستگیری او اتفاق مهمی در امر مبارزه با قاچاق فروشان رخ داد .
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از سخنانش به معضل دیگری اشاره كرد و گفت: متاسفانه به لحاظ عدم همكاری كشورهایی كه در افغانستان مستقر هستند ما امروز هیچ گونه رفتاری كه نشان بدهد در افغانستان بحث كشت خشاش در حال مهار و یا توقف است، نمی بینیم .
مویدی افزود: به لحاظ نزولات آسمانی در سال ۹۶ می توانیم بر اساس اطلاعات دریافتی، شاهد ركورد تولید مواد مخدر در افغانستان باشیم كه جهان را در بحث مواد مخدر با یك بحث جدی روبه رو می كند.
** آمار دانش آموزان معتاد نگران كننده نیست
مویدی اظهار كرد: شیوع شناسی در بین دانش آموزان انجام شده است اگر مبادی قانونی اجازه بدهد آمار و اطلاعات درباره آمار اعتیاد دانش اموزان معتاد ارایه می شود.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر در عین حال به این نكته هم اشاره كرد كه آمار دانش اموزان معتاد نگران كننده نیست.
مویدی گفت: تاكید ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 96 ، انجام فعالیت های پیشگیرانه اعتیاد در بین دانش آموزان است. برنامه ای داریم كه با آموزش مربیان، دانش آموزان و خانواده ها ،تولید فكر داشته باشیم تا دانش آموزان با آگاهی از ورود به ورطه اعتیاد جلوگیری كنند.
وی اضافه كرد: این برنامه در حال حاضر در ۱۲ استان در قالب طرح ، اجرا شده است و 2 میلیون دانش آموز ، تحت آموزش قرار گرفته اند و امیدواریم كه برنامه یاد شده در سال ۹۶ بیش از 20 استان را تحت پوشش قرار دهد.
وی همچنین از تدوین كتابی با عنوان پیشگیری اولیه از اعتیاد خبر داد و گفت این كتاب به زودی از سطح ابتدایی تا دبیرستان در مدارس كشور تدریس خواهد شد .
مویدی اظهار كرد:در دوره اول متوسط هم كتابی تدوین شده است كه در بحث توانمند سازی دانش آموزان برای سلامت آنان ، كارهای مبنایی انجام شده است . این كتاب توسط معلمان تدریس می شود .
وی ادامه داد: همچنین كتاب دیگری برای دوره دوم متوسط و دبیرستان تدوین شده است كه می تواند برای این بخش از سنین نوجوانان نقش بسزایی در كاهش ابتلا به اعتیاد داشته باشد .در مقطع دانشگاهی هم در 2 مقطع كاردانی و كارشناسی 2 واحد درسی تنظیم شده است كه به صورت عمومی دانشجویان باید این درس را بگذرانند.
** تخصص استفاده از سگ های مواد یاب بومی سازی شده است
مویدی به سگ های مواد یاب و استفاده از این سگ ها در امر یافتن مواد مخدر هم اشاره كرد و اینكه ستاد، دارای چنین سگ های پرورش یافته ای است و ضمن اینكه سگ های وارداتی را هم خریداری می كند.
قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در یكی از استان های شرقی كشور اقداماتی انجام شده است كه بتوانیم از این سگ ها به صورت تخصصی در كشور استفاده كنیم.
وی یاد آور شد: تخصص استفاده از سگ های مواد یاب در كشور ما بومی سازی شده است و جایگاه خیلی خوبی داریم؛ همچنین بومی سازی در زمینه پرورش سگ ها انجام شده است و ادامه دارد .
**اصلاحاتی در بحث مجازات قاچاقچیان وجود دارد
وی در خصوص اعدام قاچاقچیان هم تاكید كرد: رسانه ها حذف اعدام را رسانه ای نكنند . نه مجلس شورای اسلامی و نه دولت در صدد برچیدن بحث اعدام نیست ؛ بلكه اصلاحاتی در بحث مجازات قاچاقچیان وجود دارد و هیچ وقت اعدام، حذف نمی شود.
وی تصریح كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر با اصلاح قانون اعدام موافق است نه با حذف آن. شرایطی كه برای چند كیلو منجر به اعدام فرد می شود تعیین میشود اگر محقق نشود فرد قاچاقچی اعدام نخواهد شد.
** اعلام زمان دقیق دستری به مواد مخدر كذب محض است
مویدی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دسترسی به مواد مخدر با اعلام زمان دقیق كذب محض است و اصلا این موضوع، قابل مقایسه و اندازه گیری نیست.
وی یاد آور شد:ما در كنار افغانستان هستیم كه تولید كننده مواد مخدر است وعددی كه اعلام می شود تخمینی است .
مویدی خاطرنشان كرد: از نظر تامین تجهیزات مقابله با مواد مخدر، پس از برجام به ما قول های مساعدی دادند و در زمان حاضر ، فضا برای خرید وجود دارد اما باید منابع مالی آن تخصیص یابد.
** گزارش اقدامات ستاد در خصوص خرید و فروش نوزاد در آینده نزدیك
مویدی در خصوص خرید و فروش نوزاد زنان معتاد به ویژه در محله شوش تهران هم اظهاراتی داشت.
وی اظهار كرد: ما از قبل، اخباری را در این زمینه داشتیم بعد از رسانه ای شدن این مبحث از سوی عضو شورای شهر ، 2 تیم مجرب برای شناسایی دیگر مناطق آلوده در شوش اعزام شدند و یك تیم هم موظف به شناسایی افرادی شد كه به عنوان دلال به ترغیب زنان معتاد به بارداری اقدام می كردند.
وی در عین حال به این نكته هم اشاره كرد كه خرید و فروش نوزاد به آن كیفیتی كه در گزارش ها مطرح شد، نبود با این حال كلونی ها در این خصوص مشخص شد و برخوردهای لازم هم صورت گرفت كه در آینده ای نزدیك نتایج برخورد با خرید و فروش نوزاد زنان معتاد به مردم ارایه می شود.
**برخورد با سازندگان قرص لاغری دارای پایه مواد مخدر
مویدی درباره قرص های لاغری كه پایه شیشه و مواد مخدر دارند نیز اظهار كرد:در سال ۹۵ در زمینه برخورد با این معضل، كارهایی انجام دادیم و در سال ۹۶ هم فعالیت ها و برخوردهایی با سازندگان این قرص ها و همچنین آموزش افراد برای جلوگیری از استفاده از قرص های یاد شده را در برنامه داریم .
وی همچنین اضافه كرد: پلیس فتا نیز برای این موضوع برنامه هایی دارد و آن را اجرا می كند.
قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بخش دیگری از سخنانش برگزاری نشست ملی در حوزه مشاركت های مردم با یك هزار سازمان مردم نهاد ، همچنین برپاییی یك نشست بین المللی و نیز نشستی دیگر با حضور 20 كشور همسایه و منطقه را از دیگر اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 95 عنوان كرد.
**تلاش ستاد برای ارایه كارنامه شفاف و بدون ابهام به مردم
مویدی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش كرده است با همفكری اصحاب رسانه، كارنامه ای شفاف و روشن و بدون ابهام به مردم ارایه كند.
وی با اشاره به تاكید مقام معظم رهبری در بخش كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی افزود: یك سال پر كار در سال ۹۵ را پشت سر گذاشتیم سال ۹۵ سالی پر از موفقیت برای ستاد مبارزه با مواد مخدر بود و این موفقیت مرهون ارایه اخبار به صورت بجا به مردم و اطلاع رسانی درست به شهروندان رقم خورد و امیدوارم در سال ۹۶ هم همكاری اصحاب رسانه در بحث مبارزه و پیشگیری از اعتیاد در جامعه همچنان ادامه داشته باشد.
مویدی گفت: در سال ۹۵ رویكرد اجتماعی شدن مواد مخدر را دنبال می كردیم با ایجاد یك دغدغه در بدنه حاكمیت و انتقال آن در بین آحاد جامعه ، تحركی عظیم را بین مردم شاهد بودیم كه باعث فعالیت های خوبی در امر اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر شد و بستر سازی مناسبی برای حضور مردم و مراكز علمی و آزمایشگاعی در امر مبارزه با مواد مخدر را رقم زد.
قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینكه تكیه بر توانمندی های دولتی و حكومتی به ویژه در بحث اعتیاد با وجود گستره آسیب های اجتماعی آن امكان پذیر نیست، گفت: امروزه بحث رویكرد اجتماعی شدن مواد مخدر را در دستور كار خود قرار داده ایم و با بهره مندی از منویات مقام معظم رهبری توانستیم گام های بلندی را برداریم و برای اولین بار بیش از ۴۲ درصد، شاهد افزایش اقدامات پیشگیری در سطوح مختلف جامعه برای كاهش اعتیاد هستیم كه این آمار بی نظیر است.
مویدی گفت: امروز برای همه سطوح جامعه از مهد كودك تا دبیرستان و دانشگاه ، بسته های آموزشی منطبق با استانداردهای بین المللی داریم تا جایی كه رویكرد اجتماعی شدن مواد مخدر به تایید سازمان ملل رسیده است و خوشبختانه به یك بسیج همگانی در امر مبارزه با مواد مخدر رسیده ایم.
اجتمام** ٩١٣٦**1776
خبرنگار: فرزانه جلالیان** انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر خبرداد؛
جمعآوری 14 هزار معتاد در نوروز/ كشف 705 تن مواد مخدر در مرزهای كشور طی سال ٩٥
۲۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۴۷
کد خبر:
82486977
تهران ایرنا-قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر مهم ترین فعالیت های این ستاد را در سال 95 تشریح كرد و گفت: در طول اجرای طرح نوروزی 14 هزار معتاد متجاهر جمعآوری و برخورد با خردهفروشان هم 2 برابر شد.