۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82490607
T T
۰ نفر
دومین نشست ظریف، لاوروف و ولیدالمعلم در مسكو/ تداوم حل سیاسی بحران سوریه

مسكو - ایرنا - محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و ولیدالمعلم وزیران خارجه ایران، روسیه و سوریه پس از دستاوردهای نخستین نشست سه جانبه آبان ماه سال 95، هفته آینده نیز دومین جلسه مشترك را در مسكو برگزار می كنند.

به گزارش ایرنا، هفتم آبان ماه سال گذشته مسكو میزبان نشست وزیران خارجه سه كشور بود كه در آن همگرایی ها برای حل بحران سوریه تقویت شد، بگونه ای كه یكی از دستاوردهای آن زمینه سازی برای آغاز مذاكرات سوری-سوری در آستانه پایتخت قزاقستان به ابتكار تهران، مسكو و آنكارا است و تاكنون هم چند دور آن برگزار شده است.
مبارزه بی اغماض با تروریسم و تلاش فراگیر برای از سرگیری مذاكرات سوری ژنو كه آن زمان به دلیل كارشكنی برخی كشورهای غربی-عربی حامی گروههای مسلح و تروریستی ضدسوری متوقف شده بود، تاكیدهای سه كشور در این مذاكرات را تشكیل می داد.
نتیجه این نشست، همكاری تهران، مسكو و دمشق در مبارزه با تروریسم در منطقه به ویژه همكاری با سوریه علیه تروریست ها بود.
لاوروف میزبان این نشست گفت: ایران، سوریه و روسیه در مذاكرات سه جانبه گام های لازم را برای مبارزه با تروریسم تعیین كردند.
پس از برگزاری موفق این نشست، وزیران خارجه ایران و روسیه همراه مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه، اول دی ماه اجلاس سه جانبه ای را در مسكو برگزار كردند كه نخستین اقدام عملی آنكارا برای گام گذاشتن در روند حل سیاسی بحران سوریه بود، زیرا تركیه پیش از آن هم موضع گروه كشورهای غربی-عربی ضدسوری به ویژه آمریكا و عربستان سعودی در براندازی حكومت بشار اسد بود.
مذاكرات فشرده و یك روزه این نشست كه با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسكو برگزار شد، یكی از بزرگ ترین دستاوردهای منطقه ای برای حل بحران سوریه را داشت كه به صدور بیانیه مشترك منجر شد.
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه در این نشست گفت: آنكارا، مسكو و تهران برای حل سیاسی بحران سوریه توافق دارند و در این میان، ایران از نقش سازنده ای برخوردار است.
به گزارش ایرنا، در این نشست برای نخستین بار روش سه كشوری با حضور تركیه با هدف تلاش برای حل سیاسی بحران سوریه شكل گرفت.
وزیران خارجه ایران، روسیه و تركیه همچنین بیانیه ای را تصویب كردند كه در برگیرنده مبارزه با داعش و جبهه النصره، فراخوان جهانی برای همكاری علیه تروریسم، حفظ تمامیت ارضی و یكپارچگی سوریه، رد راهكار نظامی برای حل بحران كنونی، اجرای قطعنامه 2254، كمك رسانی فراگیر به سوری ها، لزوم برقراری نظام خروج آزادانه مردم از مناطق درگیری و تحت سلطه تروریست ها و همچنین پشتیبانی از برگزاری مذاكرات سوری-سوری در قزاقستان است.
در چارچوب این راهبرد، آتش بس فراگیر در سوریه از 10 دی ماه 95 به ضمانت سه كشور بانی مذاكرات آستانه برقرار و در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تائید قرار گرفت.
سپس چهارم بهمن ماه نیز شهر آستانه میزبان نخستین نشست و مذاكره مستقیم نمایندگان گروههای مسلح پذیرنده پیمان آتش بس و هیات دولت سوریه در طول حدود شش سال درگیری در این كشور بود.
افزون بر این نشست كه با حضور هیات های ایران، روسیه و تركیه به عنوان بانیان مذاكرات، هیات سازمان ملل، قزاقستان به عنوان میزبان و سفیر آمریكا در جایگاه ناظر برگزار شد، چند دور دیگر نیز مذاكره انجام گرفت.
نتایج مهم این اجلاس، تشكیل كمیته نظارت بر اجرای آتش بس، بررسی موارد نقض و تعیین مقصر، كمیته ساز و كار قانون اساسی و ادامه حل سیاسی بحران سوریه است.
براساس برنامه اعلام شده، اوایل هفته پیش رو نیز مسكو میزبان نشست سه جانبه وزیران خارجه ایران، روسیه و سوریه است تا متكی به دستاوردهای حل سیاسی بحران، مبارزه با تروریسم و جلوگیری از مداخله خارجی تلاش شود.
وزیر امور خارجه ایران نیز با اشاره به سفر قریب الوقوع خود به روسیه، گفت: موضوع مذاكرات همفكری درمورد تحولات سوریه است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ظریف روز چهارشنبه پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی در باره سفر به مسكو، این مطلب را بیان كرد.
وی با بیان اینكه این سفر به دعوت روسیه انجام می شود، ادامه داد كه قرار است جلسه ای سه جانبه متشكل از ایران، روسیه و سوریه در مسكو تشكیل شود.
این مذاكرات از آن رو مهم است كه آمریكا جمعه گذشته در یك اقدام نظامی پایگاه هوایی الشعیرات فعال در مبارزه با تروریسم را هدف موشكباران قرار داد و مسكو، تهران و دمشق نیز آن را تجاوزگری آشكار و تقویت كننده تروریست ها خواندند.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا