۲۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۰۹
کد خبر: 82492461
T T
۰ نفر

چمن ورزشگاه پارس شیراز پس از22 سال سبز شد

۲۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۰۹
کد خبر: 82492461
چمن ورزشگاه پارس شیراز پس از22 سال سبز شد

شیراز- ایرنا- سرانجام پس از 22 سال كش و قوس و انتظار، چمن ورزشگاه پارس شیراز (میانرود) سبز شد .

به گزارش خبرنگار ایرنا، در سال 1374 كه فوتبال فارس حال و روز خوبی داشت،جرقه ساخت یك ورزشگاه بزرگ در شهر شیراز زده شد كه ابتدا قرار بود این ورزشگاه در شهرك صدرا در شمال غرب شیراز ساخته شود اما این امر میسر نشد.
پس از آن بحث ساخت این ورزشگاه به منطقه شهرك گلستان شیراز و جایگاه نمایشگاه كنونی باز هم در غرب شیراز كشیده شد و به رغم كلنگ خوردن در این منطقه،این مكان هم تغییر كرد و كار به منطقه سوم كشیده شد.
در سال 1376 در زمانی كه غلامرضا صحرائیان استاندار وقت فارس بود، این بار نیز احداث این ورزشگاه جدی تر شد و كلنگ ساخت آن در جنوب شهر شیراز و در منطقه ای به نام میانرود برای همیشه به زمین زده شد.
در این سالها آنچه باعث شده كار ساخت این ورزشگاه به تاخیر بیفتد بودجه های كم و عدم تخصیص بموقع آن بوده كه همین امر سبب شد كار ساخت این ورزشگاه طولانی شود و به قول برخی مردم به اثر باستانی تبدیل شود.
به هرحال ساخت این ورزشگاه به صورت لاك پشتی به حركت خود ادامه داد و به رغم اینكه در دولت نهم و دهم، بدون تحریم، نفت ایران با بشكه ای 140 دلار به فروش می رسید متاسفانه بخت یا ورزشگاه میانرود یار نبود.
بر اساس برآورد كاشناسان در دولت نهم و دهم، بودجه ای بالغ بر 60 میلیارد ریال نیاز بود تا این ورزشگاه به اتمام برسد كه این رقم اختصاص یافت اما ساخت ورزشگاه میسر نشد و چند سال هم تمام كارگاه های آن تعطیل شد تا این پروژه با هزینه چندین برابری در دولت تدبیر و امید، كار ادامه ساخت آن به سرعت دنبال شود .
با روی كار آمدن دولت تدبیر وامید و اراده ای كه برای اتمام پروژه های بزرگ كشور بوجود آمد، این امر نصیب ورزشگاه بزرگ شیراز هم شد تا با اختصاص بودجه 540 میلیارد ریالی به انتظار 22 ساله مردم فارس پایان داده شود و قرار است در پایان دولت تدبیر و امید افتتاح شود كه نقش كامیاب مدیر كل ورزش و جوانان فارس را در این اراده نمی توان نادیده گرفت.
ورزشگاه میانرود درحالی به سرانجام می رسد كه فوتبال فارس حال و روز خوبی ندارد و تیم های بزرگ این شهر كه روزگاری در لیگ های مختلف كشور مطرح بودند هم اینك در دسته اول و دسته سوم حضور دارند.
تیم برق شیراز 70 ساله كه چندین سال است در دسته سوم دست و پا می زند و با فانوسی كه در حال سو سو زدن است به حیاتش ادامه می دهد و تیم فجر كه سازنده ترین تیم های ایران بود و چندین بازیكن ملی پوش و مطرح در تیم های بزرگ كشور داشت هم اینك در دسته اول در خطر سقوط به دسته دوم قراردارد و به برادر بزرگترش در شیراز نزدیك تر می شود.
برخی بر این باورند كه این ورزشگاه درست است كه در دوران بد فوتبال فارس افتتاح می شود اما افتتاح این ورزشگاه می تواند رونق دو باره ای به فوتبال فارس بدهد .
مدیركل ورزش و جوانان فارس در این باره به ایرنا گفت:بزرگترین افتخار برای دولت تدبیر و امید است كه به انتظار 22 ساله مردم فارس و حتی كشور پایان می دهد و در پایان این دولت افتتاح می شود.
حیدر علی كامیاب كلانتری ادامه داد: در این دولت همه مسئولان استان و به ویژه افشانی استاندار فارس حمایت خوبی برای تكمیل و به بهره برداری رساندن این ورزشگاه كردند وخوشحالم كه با یك اراده ملی این ورزشگاه بزرگ كه با سازه های خوبی ساخته شده و نمای زیبایی دارد در دولت تدبیر و امید به اتمام می رسد .
وی اضافه كرد: در ابتدای دولت تدبیر و امید مبلغ 240میلیارد ریال برای اتمام این ورزشگاه اختصاص یافت اما از آنجا كه این بودجه برای بهره برداری كامل كفاف نمی داد در سفر معاون رییس جمهوری و رییس برنامه و بودجه به شیراز این مبلغ به 540 میلیارد ریال افزایش یافت و به تصویب رسید.
وی اضافه كرد: این ورزشگاه در زمانی كه مسئولیت اداره كل ورزش و جوانان به اینجانب سپرده شد، حدود 70 در صد پیشرفت فیزیكی داشت كه باحمایت همه جانبه دولت هم اینك نزدیك به 99 در صد پیشرفت دارد و علاوه بر سبزشدن چمن ، پیست تارتان پهن شده ، صندلی ها نصب شده و كار محوطه سازی نیز در حال انجام است .
كامیاب افزود : در ساخت این ورزشگاه كیفیت را فدای سرعت نكرده ایم و بر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی فوتبال ( فیفا ) و تایید كیفی آزمایشگاه های مختلف در حال اتمام است .
وی با بیان این كه ورزشگاه پارس بزرگترین پروژه ورزشی فارس در تاریخ ورزش این استان است، گفت: این ورزشگاه در زمان بهره برداری پس از ورزشگاه های آزادی تهران و نقش جهان اصفهان سومین ورزشگاه 50 هزار نفری ایران لقب می گیرد و امكانات رفاهی و خدماتی مورد نیاز تماشاگران در نظر گرفته شده است.
كامیاب كلانتری افزود: مساحت این ورزشگاه 48 هكتار است و كار و فعالیت عمرانی در این مجموعه تا رسیدن به استاندارد های جهانی تمام نخواهد شد.
وی گفت: این ورزشگاه دارای یك پیست دو و میدانی مجهز است كه در زمان بهره برداری می تواند میزبان رقابت های بین المللی این رشته ورزشی باشد.
مدیركل ورزش و جوانان فارس ادامه داد: سال ها از بنا نهاده شدن سازه های بتونی سالن سرپوشیده دو و میدانی این ورزشگاه می گذرد و با توجه به فرسودگی آن در مقطع كنونی، باید دوباره بازسازی شود.
وی اظهار كرد: بازسازی این سالن سرپوشیده در فاز دوم ساخت ورزشگاه پارس در دستور كار قرار دارد.
مدیر كل ورزش و جوانان فارس در پاسخ به این پرسش كه پس از اینكه این ورزشگاه به بهره برداری رسید چه اقدامی برای داشتن یك تیم لیگ برتری دارید بیان كرد: وضعیت اسف بار فوتبال فارس از چندین سال پیش آغاز شد كه جرقه واگذاری بدون كارشناسی تیم های دولتی در دولت نهم به بخش خصوصی رقم خورد ضمن اینكه این امر نیز بدون حمایت از این بخش بوجود آمد و نتیجه آن هم سقوط فوتبال فارس بود.
وی افزود : فوتبال فارس به نقطه صفر رسیده و برای برون رفت از این وضعیت منتظر پایان رقابت های فوتبال دسته اول و دسته دوم كشور هستم تا تكلیف تیم فجر و تیم برق جدید شیراز مشخص شود و در صورتی كه آنها بتوانند در لیگ دسته یك حاضر شوند یك تیم بسیار قوی با حمایت بخش خصوصی و صنعتگران با توجه به افزایش بودجه ورزش در سال 96 را روانه مسابقات دسته یكم خواهیم كرد .
كامیاب بیان كرد : اگر استان فارس در سال جاری سهمیه ای در لیگ دسته اول نداشت با یك برنامه ریزی خوب زمینه حضور یك تیم را از دسته دوم فراهم خواهیم كرد و به مردم فارس قول می دهم ظرف مدت كوتاهی یك تیم در لیگ برتر كشور داشته باشیم.
استاندار فارس هم پیشتر در گفت وگو با ایرنا بیان كرد :این پروژه بزرگ ورزشی بیش از20 سال است قدمت دارد و با میزان اعتبارات ناچیزی كه در گذشته برایش در نطر گرفته شده بود اگر این روند ادامه پیدا می كرد تا سال های زیادی باید منتطر می ماندیم تا به بهره برداری برسد .
سید محمد علی افشانی اضافه كرد : در بازدید سال 94 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه از این ورزشگاه، این تعهد سپرده شد كه اعتبار مورد نیار برای اتمام این پروژه تامین شود و در پایان سال 95 و یا ابتدای سال 96 به بهره برداری برسد .
افشانی ادامه داد : خوشبختانه میزان پیشرفت این ورزشگاه به گونه ای است كه در موعد مقرر افتتاح خواهد شد و تا زمان بهره برداری، به طور مستمر از این ورزشگاه بازدید خواهیم كرد .
استاندار فارس گفت: وظایف مدیران دستگاه های مرتبط با این پروژه مشخص شده و هر كس به تعهدات خود عمل می كند ضمن اینكه به پیمانكار و مشاوران تذكرات لازم داده شده است و امیدوارم در آینده نه چندان دور این ورزشگاه برای استفاده جوانان به بهره برداری برسد و در حالی كه برای اتمام آن كیفیت را فدای سرعت نخواهیم كرد.
افشانی بیان كرد : در سال 94 اعتبار این ورزشگاه 60 میلیارد ریال بود و در سال 95 به 90 میلیارد ریال رسید اما با پیگیری های صورت گرفته این اعتبار به 540 میلیارد ریال افزایش یافت كه بخش قابل ملاحظه ای از این اعتبار اوراق مالی است و اگرچه هنوز نقد نشده اما پیمانكاران اگر طلبكار باشند در نیمه اول سال 96 با آنها تسویه حساب خواهد شد .
وی گفت : این پروژه هم اینك به مراحل نهایی بهره برداری رسیده و بیش از 90 در صد پیشرفت فیزیكی دارد و تلاش می كنیم در سفر رییس جمهوری به شیراز این ورزشگاه افتتاح شود و در غیر این صورت در پایان دولت تدبیر با افتتاح آن به انتظار 22 ساله مردم فارس پایان داده می شود .
سرمربی تیم فجر شهید سپاسی شیراز هم به ایرنا گفت : ورزش فارس در 2 سال گذشته رشد چشمگیری داشته و به دور از انصاف است كه بخواهیم آن را نادیده بگیریم .
غلامحسین پیروانی بیان كرد : فارس در زمینه عمرانی خوب كار كرده و زیر ساخت های مناسب به منظور كشف استعدادهای بیشتر فراهم شده و این بهترین فرصت برای جوانان و نوجوانان است كه خود را نشان دهند .
این پیشكسوت فوتبال كشور ادامه داد : از اینكه قراراست ورزشگاه میانرود شیراز پس از 22 سال در دولت تدبیر و امید به بهره برداری برسد هیچ گاه از ذهن مردم فارس و حتی كشور پاك نمی شود و كار ماندگاری برای این دولت باقی می ماند .
پیروانی با بیان اینكه برای موفقیت لازم است همه همدل باشند گفت : انتخاب شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام فرصت مناسبی است كه می تواند فارس و شهر شیراز را در عرصه بین المللی بیشتر مطرح كند و توفیقات اقتصادی ، فرهنگی ، كردشگری و سیاسی را به دنبال داشته باشد .
پیروانی ضمن تشكر از استاندار فارس و مدیر كل ورزش و جوانان این استان به خاطر فعالیت های حوزه ورزش و كمك به تیم هایی همچون فجر سپاسی گفت : بی انصافی كه بخواهیم خدمات خوب ارائه شده را نادیده بگیریم.
گزارشگر : حمید رضا خلیقی ** انتشار: غلامرضا مالك زاده
7368 /1876