كرزی: افغانستان را از ظلم و وحشت آمریكائی ها نجات می دهم

كابل - ایرنا - «حامد كرزی» رئیس جمهوری پیشین افغانستان اعلام كرد كه پس از آزمایش مهلك ترین بمب آمریكا در شرق این كشور تصمیم گرفته است به تنهائی در مقابل آمریكا بایستد و كشور خود را از ظلم و وحشت آمریكائی ها نجات دهد.

به گزارش ایرنا، كرزی روز شنبه در نشست حزب «محور ملی» كه در باره خط مرزی «دیورند» برگزار شد، گفت كه از امروز دیگر دولت وحدت ملی را نماینده خود نمی داند؛ زیرا آزمایش بمب آمریكا در خاك افغانستان، توهین به این كشور بود و اگر هیچ فرد دیگری نیز با وی همراه نشود، وی به تنهائی تصمیم خود را عملی خواهد كرد.
حامد كرزی روز جمعه یك روز پس از پرتاب بمب 10 هزار كیلوئی امریكا در ننگرهار نیز در صفحه توتیتر خود آن را به شدت محكوم كرد و گفت كه بر مردم افغانستان است كه در مقابل این اقدامات امریكائی ها در خاك كشور خود بایستند.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان گفت كه این اقدام آمریكا نه تنها بی احترامی به خاك و محیط زیست افغانستان بود، بلكه خطرات و اثرات ناشی از آن، ده ها سال مردم این كشور را متاثر خواهد كرد.
وی تاكید كرد كه آزمایش بزرگترین بمب غیرهسته ای جهان در افغانستان، این خاك را زهراگین كرد و برای ده ها سال دیگر این منطقه غیرقابل زیست شده است.
كرزی گفت كه وی تاكنون 3 بار تصمیم گرفته است كه در مقابل فرد و یا كشوری قیام كند و بار اول در دوران تحصیل در هند بوده كه از 2 دختر هندی شنیده كه شوروی سابق به افغانستان حمله كرده است.
كرزی افزود كه با شنیدن این خبر به افغانستان مراجعت كرده و به مجاهدین پیوسته و برای آزادی كشور خود مبارزه كرده است.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان تصریح كرد «بار دوم هنگامی بود كه از ملا «ربانی» شخص شماره دوم گروه طالبان شنیدم كه گفت كه ما دیگر صاحب این خاك نیستیم و خارجی ها خاك ما را تسخیر كرده اند، من تصمیم گرفتم در مقابل اشغال نامرئی و پنهان پاكستان توسط طالبان با ریش و دستار بایستم و كشورم را نجات دهم و این كار را نیز انجام دادم.»
كرزی ادامه داد «بار سوم نیز هنگامی بوده كه در جریان آزمایش مهلك ترین و خطرناك ترین بمب آمریكا در ننگرهار قرار گرفتم و تصمیم گرفتم تا این كشور را از چنگ ظلم و وحشت آنان نجات دهم.»
این اظهارات رئیس جمهوری پیشین افغانستان با تشویق شدید حاضران در این نشست مواجه شد و شركت كنندگان بارها با كف زدن از سخنان وی استقبال كردند.
وی گفت كه به تنهایی این تصمیم را گرفته و امیدوار است كه افراد و اشخاص دیگر نیز از این تصمیم وی حمایت كنند.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان اضافه كرد كه تصمیم های فردی با حمایت افراد و گروه های دیگر به تصمیم و عزم ملی مبدل خواهد شد.
كرزی گفت كه مردم «شنوار» استان ننگرهار در اولین روز عید به منزل وی آمده و از كوچاندن مردم و خانواده ها به وی خبر داده اند و وی با مقامات دولت وحدت ملی تماس گرفته و از آنان خواسته تا این موضوع را بررسی كنند كه چه كسانی مردم را ناچار به كوچ می كنند.
وی تصریح كرد «من در آن روز به پاكستان مشكوك بودم كه با این اقدامات می خواهند مرز دیورند را تغییر داده و جلو بیاورند.»
كرزی تاكید كرد كه پس از كاربرد مادر بمب ها در افغانستان، دریافته كه آمریكایی ها مردم را از منطقه خود كوچانده اند تا مهلك ترین بمب خود را در افغانستان آزمایش كنند.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان، احتمال داد كه حمله بر بیمارستان 400 تختخوابی ارتش نیز زمینه سازی برای جلوگیری از واكنش مردم نسبت به آزمایش بمب غیرهسته ای امریكا صورت گرفته باشد تا آنان از وحشت داعش از این آزمایش حمایت كنند.
كرزی گفت كه آمریكایی ها این خاك را بی ارزش و بی صاحب دانسته و مهلك ترین بمب خود را در این خاك آزمایش كردند و پرسش های زیادی را در اذهان ایجاد كرده اند.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان گفت كه سوال این است كه آمریكا در این كشور حضور یافته تا با تروریسم مبارزه كند یا با حضور آنان، هر سال تروریسم، وحشت و قتل گسترش یابد.
وی این پرسش ها را مطرح كرد كه چرا چنین می شود؟ آیا آمریكا ناكام است و اگر ناكام است چه كسی وی را ناكام كرده و اگر ناكام نیست چه دسیسه ای در كار است؟
كرزی تاكید كرد كه در مجلس بزرگان موسوم به «لویه جرگه» توضیح داده بود كه چرا «پیمان امنیتی» كابل - واشنگتن را امضاء نكرده است.
وی گفت كه طالبان با هر ظلم و ستمی كه می كنند از مردم افغانستان هستند، اما داعش از كجا است؟ اگر از پاكستان است چرا هنگام ورود آنان، اقدامی نشده و اگر از پاكستان نیامده اند، باید مشخص شود كه از كجا آمده اند و چه كسانی آنان را آورده اند؟
نظامیان آمریكائی شامگاه پنجشنبه گذشته مواضع گروه تروریستی داعش را در دره «مامند» شهرستان «اچین» استان ننگرهار با بمب 10 هزار كیلوئی هدف قرار دادند.
استفاده امریكا از بزرگترین بمب غیرهسته ای جهان واكنش های گسترده ای در محافل سیاسی داخلی و خارجی افغانستان داشته است.
ریاست جمهوری و ریاست اجرائی دولت افغانستان روز جمعه از به كارگیری بزرگترین بمب غیرهسته ای جهان در این كشور حمایت كردند و گفتند كه این حمله با هماهنگی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان صورت گرفته است.
شماری از نمایندگان مجلس نیز با پرتاب این بمب در ننگرهار مخالفت كردند و شماری دیگر آن را برای مبارزه با گروه های تروریستی ضروری دانستند.
آساق*291*1610