به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد رضا بهرامن روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: كشورهای تركیه، ژاپن، هند، چین در بخش معدن كوچك ومتوسط برای همكاری با بخش خصوصی ایران ابراز تمایل كرده اند و در بحث گردش جریان پول هم بخشی از بانك ها فعال شده اند، اما تلاش ها در این زمینه ادامه دارد.
وی تصریح كرد: بحران های جهانی در چهار سال گذشته تمام كشورهای جهان را تحت تاثیر خود قرار داد و جمهوری اسلامی هم از این بحران ها متاثر شد .
رییس خانه معدن اضافه كرد: تشكل های بخش خصوصی از جمله خانه معدن در برطرف سازی مشكلات طرف های خارجی برای همكاری با ایران همواره پیگیری های لازم را انجام می دهد، تا موانع احتمالی رفع شود.
وی گفت: پیش بینی می شود موضوع سرمایه گذاری ژاپن در ایران ظرف 6 ماه آینده در بخش معدن شكل اجرایی به خود گیرد، استفاده از فناوری ایتالیا در معادن نیز نقش مهمی در استخراج، فرآوری و صادرات خواهد داشت .
بهرامن خاطرنشان ساخت: بهره گیری از فناوری روز در واقع هزینه سرمایه گذاری و رقابت در بازارهای بین المللی را برای فعالان معدنی و تجار ایرانی كاهش خواهد داد.
وی افزود: هیات امنا و هیات مدیره خانه معدن براساس تكلیفی كه مشخص كرده اند، در كنار دولت نسبت به روان سازی برای سرمایه گذاری در بخش معدن گام بردارند و خود را مشاور امین در كنار قوای سه گانه قرار دهند.
به گفته بهرامن، بهره برداران، همواره در پرداخت حقوق دولتی معادن با متولی بخش ( اداره های صنعت ومعدن استانی ) مشكلاتی دارند، انتظار می رود كه میزان حقوق دولتی همواره با استخراج واقعی مواد معدنی همخوانی داشته باشد .
مشكلی كه برخی از مودیان مالیاتی با سازمان امور مالیاتی دارند، محاسبه علی الراس مالیاتی است كه پیامد فرار مالیاتی را می تواند بدنبال داشته باشد، اكنون فعالان معدنی نیز معتقدند، پاره ای اوقات شرایط جوی به ویژه در مناطق سردسیر و گرمایش هوا در جنوب مانع از فعالیت استخراج می شود، بنابراین در محاسبه حقوق دولتی، وضعیت متفاوت را وزارت صنعت مورد توجه قرار دهد.
وی موضوع تصویب ماده 54 در چارچوب برنامه ششم توسعه را غیرمترقبه دانست كه مجلس شورای اسلامی مصوب ساخت و ابراز امیدواری كرد این مهم مورد بازنگری قرار گیرد .
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان تصویب قانون برنامه ششم توسعه، دولت را مكلف كردند كه به منظور حمایت، توسعه و ارتقاء جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی در طی سال های اجرایی برنامه، شورای معادن هر استان را بر اساس وظایف و اختیارات تعیین شده تشكیل دهد.
رییس انجمن سنگ آهن ایران پیش از این گفته بود، ماده 54 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر شكل گیری شورای استانی معادن، آنچه كه در مجلس تصویب شد، هیچ كمكی به توسعه بخش معدن نمیكند و موجب عقب ماندگی این بخش خواهد شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 1559 ** 1579** خبرنگار: حسین عضدی فسا** انتشار :مرضیه فاتحی
رئیس خانه معدن :
شركت های معدنی خارجی امروز بدون مانع برای سرمایه گذاری رایزنی می كنند
۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۵۰
کد خبر:
82493628
تهران -ایرنا- رییس خانه معدن، ضمن متفاوت خواندن شرایط همكاری با طرف های خارجی در دوران پساتحریم و برجام ، گفت : شركت های خارجی در بخش معدن از مذاكره هم پرهیز داشتند، اما امروز بدون هیچ مانعی در زمینه های مختلف برای سرمایه گذاری رایزنی می كنند.