به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عباسعلی كدخدایی روز یكشنبه در حاشیه مراسم افتتاح رسمی ستاد مركزی هیات نظارت بر انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و میان دورهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال كه صبح امروز رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ثبت نام جمع كثیری از مردم در انتخابات ریاست جمهوری و این كه شورای نگهبان رجل سیاسی را تعریف نكرده است، اظهار داشت: طبق بند 9 اصل 110 قانون اساسی تشخیص صلاحیت ها بر عهده شورای نگهبان است و بر اساس اصل 115 نیز تشخیص صلاحیت ها بر عهده این شورا بوده و این نظر گذشته و امروز ما است.
وی افزود: در گذشته كه دوستان مجلس اقداماتی انجام دادند از نظر شورای نگهبان تداخل در وظایف این شورا بوده و اعضا با آن مخالفت كرده اند كه به استناد بند 9 اصل 110 قانون اساسی بوده است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح كرد: انتظار ما این بود كه بعد از ابلاغ سیاست های كلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب، دولت و مجلس همت می كردند و مقررات و مصوبات لازم را در این زمینه تنظیم می كردند كه البته بخشی از آن بر عهده شورای نگهبان بوده است.
كدخدایی ادامه داد: شورای نگهبان همیشه در جلسات خود درهنگام بررسی صلاحیت ها شرایط را مد نظر قرار داده است و مقررات جزئی تر بر عهده دوستان ما در مجلس و دولت بوده است.
وی ابراز امیدواری كرد: بعد از انتخابات این كار انجام شود كه البته باید بپذیریم همه قصور داشته ایم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به این سوال كه شورای نگهبان مصادیق رجل سیاسی را طبق سیاست های كلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در زمینه انتخابات مشخص نكرده است، اظهار داشت: ما در دور گذشته انتخابات آئین نامه ای را مورد بررسی و تصویب كرده بودیم و این آئین نامه به عنوان دستور العملی مبنا قرار گرفته است و در این دوره هم بر اساس همین آئین نامه بررسی صلاحیت ها را آغاز كرده ایم.
به گزارش ایرنا، علی لاریجانی رئیس مجلس درابتدای جلسه علنی امروز مجلس درمورد تعریف رجل سیاسی اظهارداشت: قانون اساسی شرایطی را برای نامزدهای ریاست جمهوری تعیین كرده است، جدای از ایرانی الاصل و متدین بودن، چند ویژگی دیگر نیز اعلام شده است؛ اول این كه نامزد، مدیر و مدبر بوده و جزو رجال سیاسی و مذهبی باشد.
وی تصریح كرد: بحثی در رسانه ها مبنی بر اینكه چرا قانون در این زمینه شفاف نیست، وجود دارد كه آیت الله مكارم شیرازی نیز بیاناتی داشتند كه چرا طوری شده است گاهی افراد برای ثبت نام می آیند و وقتی از آنها سوال می شود آیا شما شرایط را دارید، می گویند ما می دانیم شرایط را نداریم اما برای اینكه هیجان را حس كنیم، آمده ایم.
رئیس مجلس با تاكید بر این كه این وهن انتخابات ریاست جمهوری است، افزود: اما باید این نكته را متذكر شوم كه مشكل به مجلس وارد نیست و ما در این زمینه قانون مفصلی را تصویب كردیم كه شرایط مدیر و مدبر بودن و رجال سیاسی تعیین شد.
لاریجانی با بیان این كه مجلس شورای اسلامی در دوره قبل قانون مفصلی در این زمینه نوشته و به شورای نگهبان داد، اظهار داشت: اما شورای نگهبان آن را رد كرد و استدلال شان این بود كه این تشخیص بر عهده شورای نگهبان است و حتی آیت الله جنتی به من گفتند كه من همه این را قبول دارم اما ما این قانون را به صورت آیین نامه در شورای نگهبان تصویب می كنیم چون شورای نگهبان طبق قانون اساسی مسئول این كار است اما متاسفانه این كار را هم انجام نداده است.
**بررسی صلاحیت ها آغاز شده است
سخنگوی شورای نگهبان همچنین به آغاز به كار ستاد مركزی هیات نظارت بر انتخابات اشاره كرد و گفت: بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان آغاز شده و استعلامات به این شورا رسیده است.
كدخدایی با بیان این كه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت های داوطلبان امروز تشكیل جلسه داد، افزود: تشكیل آتی روز چهارشنبه برگزار می شود.
وی با تشریح روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تصریح كرد: براساس قانون پنج روز برای اعلام صلاحیت ها زمان وجود دارد كه پنج روز دیگر می توان آن را استمهال كرد.
سیام ** 9103 ** 1336 خبرنگار: حمید شهریاری**انتشار:مهرنوش خانزائی
تهران - ایرنا - سخنگوی شورای نگهبان گفت: در تعریف جزئیات رجل سیاسی همه قصور داشته ایم و امیدواریم بعد از انتخابات 96 دولت و مجلس در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.