به گزارش ايرنا، اين همايش توسط شوراي عالي روابط اقتصادي خارجي تركيه و مؤسسه بين المللي ماليات و مشاوري 'دلويته' در مقر اصلي اين مؤسسه در منطقه ماسلاك استانبول برگزار شد.
بيلگين آيگول رئيس شوراي كاري تركيه و ايران در نهاد روابط اقتصادي خارجي تركيه در اين همايش با اشاره به وجود ذخاير نفتي و معادن مهم در ايران گفت: همكاري ايران و تركيه در جهت تامين رفاه دو كشور و منطقه اهميت بسيار بالايي دارد.
وي حجم مبادلاتي دو كشور ايران و تركيه در اوايل سال هاي 2000 ميلادي را در سطح يك ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: اين رقم هم اكنون به حدود 10 ميليارد دلار رسيده است.
وي با اشاره به فعاليت بيش از 200 سرمايه گذار ترك در ايران بيان كرد: 10 شركت ترك بيش از 10 ميليون دلار در ايران سرمايه گذاري كرده اند.
هامفري هتون مدير عامل مؤسسه بين المللي ماليات و مشاوري دلويته نيز در اين همايش در ارتباط با فرصت ها و چالش هاي سرمايه گذاري در ايران گفت: ما فرصت هايي را كه براي سرمايه گذاري در ايران وجود دارد، رصد مي كنيم و به همين جهت سرمايه گذاران بخش هاي مختلف را براي شناخت بيشتر ايران و سرمايه گذاري در اين كشور گرد هم آورده ايم.
وي بيان كرد: تركيه و ايران از لحاظ اقتصادي بسيار به هم نزديك هستند و مهمترين فرق دو كشور وجود ذخاير عظيم نفت و گاز در ايران است كه به توجه به هم مزر بودن اين دو كشور، تجارت بين آن ها نيز از قدمت بسيار بالايي برخوردار است.
وي مبادلات و نقل انتقال پول از طريق بانك هاي جهاني به ايران را يكي از چالش هاي سرمايه گذاري در ايران دانست و اظهار كرد: هرچند كه با لغو تحريم ها برخي از بانك هاي ايران مجدد وارد سامانه جديد سوئيفت شده اند، اما مشكلات بانكي همچنان موجب دوري سرمايه گذاران از ايران مي شود.
وي مداخله دولت، اقدامات كند ادارات، صادر نكردن مجوز براي خريد اموال غيرمنقول به خارجي ها و همچنين چگونگي قوانين سرمايه گذاري در مناطق ويژه را مي توان از جمله مشكلات سرمايه گذاري در ايران برشمرد.
وي انتخابات پيش روي رياست جمهوري ايران را مقطعي براي سهولت يا سختي هاي سرمايه گذاري در ايران ارزيابي كرد و گفت: البته اين موضوع مختص اين كشور نيست و از سوي ديگر، بزرگي و تنوع اقتصاد ايران مي تواند فرصت بزرگي براي سرمايه گذاري تلقي شود.
فريال مستوفي عضو هيأت نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز در اين نشست با اشاره به حمايت دولت ايران از سرمايه گذاران خارجي در دوران پسا برجام بيان كرد: از زمان امضاي برجام، بيش از 300 الي 400 سرمايه گذار بزرگ خارجي از سراسر جهان به ايران آمده اند و حدود 30 ميليارد دلار از كشورهاي اروپايي، تركيه، چين و ساير كشورها در ايران سرمايه گذاري انجام شده است.
وي بيان كرد: اقصاد ايران نسبت به ساير كشورهاي دارنده ذخاير نفتي، وابستگي كمتري به درآمد نفتي دارد و تحريم ها موجب افزايش خودكفايي ايران در بخش هاي مختلف شده است و به اين لحاظ، دولت در مورد سرمايه گذاري ها از بخش هاي غير نفتي مانند بخش انرژي هاي تجديد پذير نيز حمايت مي كند.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخري
همايش فرصت ها و چالش هاي سرمايه گذاري كارآفرينان تركيه در ايران برگزار شد
۳۱ فروردین ۱۳۹۶، ۲:۲۴
کد خبر:
82499443
آنكارا- ايرنا- همايش بررسي فرصت ها، چالش ها و سختي هاي سرمايه گذاري در ايران براي كارآفرينان و سرمايه گذاران ترك روز چهارشنبه در شهر استانبول برگزار شد.