به گزارش ایرنا، «آكی هیتو» مرداد ماه سال گذشته در یك پیام ویدیویی 10 دقیقه ای كه از تلویزیون این كشور پخش شد، از تاثیرات ناشی از سالخوردگی در عملكرد خود در سلطنت سخن گفته بود.
پیشتر برخی منابع خبری ژاپنی اعلام كرده بودند كه بیان این سخنان نشان دهنده آن است كه امپراتور 82 ساله این كشور قصد دارد قبل از ناتوانی در انجام وظایفش، از سمت خود كناره گیری كند كه این خبر بلافاصله توسط آژانس سلطنتی امپراتور تكذیب شد.
اما برآیند نشست كمیته رایزنی مربوط به كناره گیری زودهنگام امپراتور ژاپن نشان می دهد كه امپراتور ژاپن می تواند از قدرت كناره گیری كند كه البته دولت باید مساله را در اختیار پارلمان هم قرار دهد تا قانون مربوط به این موضوع تدوین شود.
طبق قوانین كنونی ژاپن، امكان كنارهگیری امپراتور وجود ندارد و در قانون اساسی این كشور نیز هیچ بندی به موضوع استعفای امپراتوری نپرداخته است، به همین خاطر اتخاذ چنین تصمیمی نیازمند تغییر در قانون است.
روزنامه «ژاپن تایمز» امروز نوشت: دولت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به طور حتم لایحه ای را در این باره تنظیم خواهد كرد كه احتمالا در ماه آینده میلادی در اختیار پارلمان قرار می گیرد.
بنا به این گزارش، نشست پارلمان از روز ۱۹ ماه می (29 اردیبهشت ماه) آغاز و تا ۱۸ ژوئن ادامه خواهد یافت و یكی از مسایل كاری هم رای گیری در باره لایحه بركناری امپراتور خواهد بود.
در صورتی كه چنین اتفاقی رخ دهد این اولین بار در دوران امپراتوری ژاپن در دو قرن گذشته است كه چنین لایحه ای تنظیم و امپراتور به شكل زودهنگام از قدرت كنار می رود.
كمیته رایزنی كه دولت ژاپن برای كناره گیری امپراتور از تاج و تخت تشكیل داده بود این تصمیم را در چهاردهمین نشست خود گرفته و پیشنهادهای نهایی مربوط را نیز را در اختیار دولت قرار داده است.
برخی رسانه های ژاپنی از جمله تارنمای نیكی، پیشتر اعلام كرده بودند مسیر كناره گیری امپراتور «آكی هیتو» از قدرت در حال هموار شدن است و «نارو هیتو» ولیعهد ۵۶ ساله در سال ۲۰۱۹ میلادی جانشین وی می شود.
مساله كناره گیری امپراتور از قدرت بسیار حساس است و برخی نگران هستند كه این كار باعث فروپاشی خاندان سلطنتی در ژاپن شود كه یك نماد ملی محسوب می شود.
از سال 1817 میلادی به بعد هیچ امپراتوری در ژاپن كناره گیری نكرده و «آكی هیتو» یكصد و بیست و پنجمین امپراتور ژاپن از خاندان «یاماتو» است.
او سال ۱۹۸۹ پس از مرگ پدرش «هیرو هیتو» جانشین وی شد. ژاپن در دوران پدر «آكی هیتو» وارد جنگ جهانی دوم شد و پس از روی كار آمدنش تلاش زیادی كرد تا التیامی بر دردهای ناشی از این جنگ باشد.
بر اساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته توسط «كیودو نیوز» 85.7 درصد مردم ژاپن خواستار تغییر اساسمی در قوانین سلطنتی هستند.
آساق**231*1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - كمیته رایزنی مربوط به كناره گیری زودهنگام امپراتور ژاپن پس از بررسی های انجام شده، در نشست امروز (شنبه) خود با خروج «آكی هیتو» 82 ساله از قدرت موافقت كرد و آن را به اطلاع دولت رساند.