۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82501997
T T
۰ نفر

سایه تروریسم بر انتخابات فرانسه

۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82501997
سایه تروریسم بر انتخابات فرانسه

تهران - ایرنا - مجموعه حملات تروریستی كه فرانسه در سال ها و ماههای اخیر شاهد آن بوده، منجر شده است كه امروز بزرگترین كشور اتحادیه اروپا، انتخابات ریاست جمهوری خود را زیر سایه تروریسم و خشونت برگزار كند.

به گزارش ایرنا، جمهوری فرانسه در شرایطی فردا (یكشنبه) دور نخست انتخابات 2017 ریاست جمهوری را برگزار می كند كه شهروندان این كشور، پنج شنبه شب گذشته (31 فروردین)، بار دیگر شاهد حمله ای تروریستی در خیابان شانزه لیزه واقع در قلب پاریس بودند.
همانگونه كه پیش بینی می شد، این حادثه خونبار كه به كشته شدن یك پلیس و زخمی شدن دو پلیس دیگر منتهی شد، بار دیگر سوال در خصوص امنیت انتخابات پیش رو را به بحث داغ نامزدهای انتخاباتی، رسانه ها و رای دهندگان فرانسوی تبدیل كرد.
اگر تا پیش از این، وقوع حمله های تروریستی نوامبر ۲۰۱۵، حمله به مجله شارلی ابدو و حمله تروریستی جشن روز ملی فرانسه، اقداماتی پیش بینی نشده بود كه منجر به حاكمیت وضعیت اضطراری در این كشور شد، حمله اخیر در پی تهدیدهای گروه تروریستی داعش صورت گرفته است و می توان آن را اقدامی پیش بینی شده برای نیروهای امنیتی ارزیابی كرد.
به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران مسایل سیاسی، شاید مهمترین نتیجه حمله یاد شده، تقویت جایگاه احزاب افراطی همچون جبهه ملی به رهبری «مارین لوپن» در این انتخابات باشد؛ موضوعی كه حتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا نیز در مصاحبه های اخیر خود به آن اشاره كرده است.
به نظر می رسد لوپن كه از ابتدا كارزار انتخاباتی خود را با مستمسك قراردادن شرایط امنیتی فرانسه و با شعارهای ضد مهاجرتی و دینی اداره می كرد، پس از حمله تروریستی شانزه لیزه، هیزمی جدید برای آتش كارزار انتخاباتی خود یافته است تا از این رهگذر تمایل رای دهندگان بیشتری به ویژه آنان كه خواستار امنیت بیشتر در جامعه هستند را جلب كند.
در همین ارتباط لوپن در یك سخنرانی پس از حادثه شانزه لیزه، مدعی شد كه «در مدت 10 سال حكومت چپ ها و راست ها بر كشورمان، همه چیز را از دست دادیم.»
هرچند باید اذعان كرد كه علاوه بر لوپن عوامگرا كه از این فرصت برای گسترش تفكرات افراطی خود بهره برد؛ «امانوئل مَكرون» میانه رو از حزب «در حركت» و «فرانسوا فیون» جمهوریخواه نیز راهبرد خود برای جلوگیری از تكرار این شرایط را در چارچوب های جدید و قویتری مطرح و از طرح امنیتی خود به شدت دفاع كردند.
در همین ارتباط فیون كه این روزها همچنان گرفتار اتهام های مالی مبنی بر ایجاد مشاغل ساختگی برای همسر و فرزندانش است، اعلام كرده كه آماده مبارزه با تروریسم با «دست آهنین» است.
هرچند اظهارات اخیر لوپن و فیون در خصوص امنیت فرانسه، واكنش «برنارد كازانوو» نخست وزیر این كشور را به همراه داشت كه گفته است: سخنان فیون و لوپن بیش از حد تفرقه برانگیز است.
در طرف دیگر میدان رقابت های انتخاباتی، «امانوئل مكرون» كه با تفاوتی اندك پیشتاز نظرسنجی ها شناخته می شود، در حالی كه وعده «نبرد بی امان» برای امنیت فرانسه را می داد، گفته است: آماده اطمینان بخشیدن در خصوص نقش اصلی رئیس جمهوری است كه از فرانسه محافظت كند.
پس از حادثه شانزه لیزه كه اغلب نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تلاش كردند از فرصت پیش آمده برای تبلیغ دیدگاه های خود در حوزه امنیت بهره ببرند، «ژان لوك ملانشون»ازحزب «فرانسه نافرمان» خوستار خونسردی دیگر نامزدها در مواجهه با این حادثه و خودداری از بحث و جدل های خشن و عوامگرایانه شده است.
تبدیل شدن بحث امنیت به محوری ترین موضوع دومین مناظره همزمان 11 نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه كه در این دور به صورت سوال و جواب از نامزدها برگزار شد، نشان از اهمیت این مقوله در جامعه رای دهندگان فرانسوی و تاثیر آن در انتخابات پیش رو دارد.
به نظر می رسد در شرایطی كه مردم جهان، كشورهای قاره سبز و به ویژه اعضای اتحادیه اروپا چشم خود را به انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه دوخته و نگران پیروزی افراطی ها در این رقابت هستند، وقوع حوادث تروریستی نظیر آنچه در شانزه لیزه رخ داد آنهم در آخرین ساعات مانده به دور نخست رای گیری، می تواند گردونه انتخابات را به نفع سیاستمدارانی همچون لوپن كه شعارهایی به شدت ضد مهاجرتی سرداده است، بگرداند.
اروپام***2090**1590
مترجم: سعید زارع كندجانی- انتشار: محمد حسن دوستارگان
۰ نفر