به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی دیواندری» امروز (یكشنبه) در نشست خبری افزود: رویكرد این دوره بررسی روند پیشرفت مبادلات مالی و بانكی یك سال پس از برجام و فرصت های سرمایه گذاری در ایران است.
وی از بلژیك، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، آلمان ، فرانسه و هلند به عنوان كشورهایی یاد كرد كه به این همایش دعوت شده اند.
خبرنگاری از دیواندری درباره مسدود شدن حساب بانكی كاربران ایرانی در انگلیس پرسید كه وی با ابراز بی اطلاعی در زمینه جزئیات آن اظهار داشت: به طور طبیعی بانك های اروپایی سخت گیری هایی را در زمینه گزارشگری مالی و تطبیق با استانداردهای روز بانكداری بین الملل دارند و در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم سخت گیری های بیشتری اعمال می كنند.
**چرایی سخت گیری بانك های اروپایی
رئیس پژوهشكده پولی و بانكی خاطر نشان كرد: ممكن است برخی بانك ها به طور سلیقه ای و یا ناشی از نداشتن شناخت كافی از شرایط، سخت گیری های بیشتری را روی برخی مشتریان اعمال كنند.
وی ادامه داد: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد و البته در این همایش مباحثی از این دست برای رفع موانع از مسیر مراودات تجاری و مالی ایران و كشورهای اروپایی مورد بحث قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، طرح موضوع مسدود شدن حساب بانكی مشتریان ایرانی در انگلیس در حالی در ایران رسانه ای شده است كه محمدرضا مسكریان مدیر عامل بانك بینالمللی پرشیا در لندن در این باره به ایرنا گفت: مشكل جدیدی برای ایرانیان مقیم انگلیس در سیستم بانكی این كشور اروپایی ایجاد نشده است.
وی با اشاره به پیچیدهتر و سختگیرانهتر شدن قوانین مرتبط با جرائم مالی و پولشویی گفت: براساس دستورالعملهایی كه به بانكهای اروپایی دادهشده است، آنها بایستی از 28 ژوئن آینده (7 تیر 96) خود را منطبق با مقررات شماره چهار پولشویی كنند؛ هرچند این مقررات بیشتر آثارش بر روی روابط كارگزاری بانكی است و چندان افراد و اشخاص را در برنمیگیرد.
** ابهام زدایی از نظام مالی ایران دستاورد سه دوره برگزاری همایش
دیواندری درباره نتایج برگزاری سه دوره این همایش را ابهام زدایی از عملكرد نظام مالی ایران دانست كه می تواند به توسعه همكاری های بانكی و مالی ایران با كشورهای اروپایی كمك كند.
رئیس پژوهشكده پولی و بانكی با بیان اینكه این همایش هر سال در دو نوبت یعنی یكبار در ایران و یك بار در هفته مال اروپا در شهر فرانكفورت آلمان برگزار می شود، گفت: در این همایش ها كارشناسان بانكی ایران اطلاعات خود را در زمینه تطبیق با مقررات بین المللی و مبارزه با پولشویی به روز كردند.
وی یادآور شد: برای كشور ما كه نزدیك یك دهه به دلیل تحریم ها تحت هجوم رسانه ای غرب قرار داشت، برگزاری این همایش ها می تواند فضای رسانه ای را نیز به نفع ایران آرام كند.
** مراودات با اروپا باید توسعه یابد
دیواندری بر لزوم توسعه روابط با كشورهای اروپایی تاكید كرد و گفت: با توجه به اینكه در برخی صنایع خاص، تجارت ایران با كشورهای اروپایی انجام می شود و اینكه در سال های قبل یورو جایگزین دلار در مراودات ارزی ایران شده است، توسعه روابط با اروپایی ها نیاز اقتصاد ایران است.
وی یادآور شد: هرچند در دوران تحریم بخشی از مراودات تجاری ایران به سمت آسیا سوق پیدا كرد اما همچنان اروپا سهم بسزایی در تجارت خارجی ایران دارد.
رئیس پژوهشكده پولی و بانكی گفت: در شرایطی كه ذخایر ارزی نیز به یورو نگهداری می شود، ایران به نظام تسویه یورو یعنی تارگت 2 و نیز سیستم مبادله ارزی یورو نیاز دارد ضمن آنكه حتی برای توسعه تجارت با آسیا باید این مراودات ارزی با اروپا تقویت شود.
**محورهای همایش چهارم ایران و اروپا
دیواندری وضعیت كیفی و كمی صنعت بانكی ایران و نظارت بانكی اعم از مقررات گذاری و اجرای استانداردهای بانكی بین المللی را از جمله موضوعاتی برشمرد كه در این همایش مورد بررسی قرار می گیرد.
به گفته دیواندری، اجرای استانداردهای بین المللی در زمینه بانكداری پیش نیاز اتصال مجدد ایران به بانكداری دنیاست، هرچند در زمینه نظارت بر بانك ها و تطبیق با مقررات بین المللی پس از برجام پیشرفت هایی داشته ایم اما هنوز با سطح انتظارات فاصله است.
وی اتصال به سیستم بانكی ایران به نظام بین الملل و توسعه شكبه كارگزاری و شعب بانك های ایرانی در اروپا را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حدود یك سال و نیم پس از برجام، بانك های ایرانی فعالیت خوبی در حوزه بین الملل داشته اند و اقدام هایی را برای جایگزینی شبكه های كارگزاری به جای شیوه های مرسوم در دوره تحریم ها داشته اند كه آخرین آمار آن در این همایش ارایه می شود.
دیواندری مطالبات معوق بانكی و انجماد دارایی آنها را از معضلات نظام بانكی ایران دانست كه در این همایش از تجارب بین المللی برای رفع این مشكلات استفاده می شود.
وی یادآور شد، در این همایش شركت های حسابرسی كه با بانك های مركزی كشورهای اروپایی همكاری می كنند، حضور خواهند یافت كه رهنمودهای آنها در كنار تبیین پیشنهادهای صندوق بین المللی پول و بانك جهانی برای برون رفت نظام بانكی ایران از شرایط كنونی مفید است.
رئیس پژوهشكده پولی و بانكی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) و شفافیت را از دیگر موضوعات مورد بحث در این همایش تجاری و بانكی یاد كرد و گفت: رعایت این استانداردها نیز از پیش نیازهای اتصال مجدد ایران به نظام بین الملل بانكی است كه شفافیت نظام بانكی را ارتقا می دهد؛ در این زمینه بانك مركزی و بانك های ایرانی اقدام هایی را انجام داده اند كه اگر چه با چالش هایی رو به رو بود اما مسیر خود را پیش برده است.
** معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران
دیواندری در ادامه «فرصت های سرمایه گذاری در ایران» را رویكرد دیگر چهارمین همایش تجاری و بانكی ایران و اروپا برشمرد و اظهار داشت: با توجه به دعوت از شركت های مالی و سرمایه گذاری، برگزاری چنین همایشی می تواند در زمینه تامین مالی و سرمایه گذاری توسعه ارتباطات، نفت، گاز و پتروشیمی اثرگذار باشد.
وی بررسی مشكلات مبادلات پولی در حوزه انرژی را از دیگر محورهای این همایش یاد كرد و اظهار داشت: به همین دلیل از مسئولان حوزه انرژی ایران نیز به این همایش دعوت شده است.
رئیس پژوهشكده پولی و بانكی در ادامه یادآور شد: معرفی فرصت های موجود در حوزه مسكن، راه و شهرسازی و رفع مشكلات موجود در زمینه تبادلات بانكی و پرداخت تسهیلات محور دیگر است كه در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
دیواندری، بررسی و توسعه مناسبات بورس، بانك و بیمه، گسترش كارگزاری ها و انجام سرمایه گذاری های مشترك را از دیگر محورهای این همایش برشمرد.
وی یادآور شد كه در این همایش كه در روزهای 9 و 10 اردیبهشت در مركز همایش های صدا و سیما برپا خواهد شد، در مجموع 16 سخنرانی تخصصی و كلیدی از سوی مهمانان خارجی انجام می شود.
به گزارش ایرنا، همایش تجاری و بانكی ایران و اروپا از سال 94 تاكنون همه ساله در دو نوبت برگزار می شود. دوره پیشین این رویداد اقتصادی در پاییز سال گذشته و در هفته مالی اروپا در شهر فرانكفورت آلمان برپا شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام **2025** 1070*1579* خبرنگار: لیلا جودی **انتشار : مرضیه فاتحی
رییس پژوهشكده پولی و بانكی:
نمایندگان 35 بانك، شركت و موسسه مالی اروپایی به تهران می آیند
۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۲۴
کد خبر:
82502882
تهران- ایرنا - رییس پژوهشكده پولی و بانكی از حضور 35 بانك، شركت و موسسه مالی اروپایی در چهارمین همایش تجاری و بانكی ایران - اروپا خبر داد.