به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، الیاس حضرتی عصر دوشنبه در نخستین نشست مسئولان و نمایندگان مجلس با نشریات دانشجویی در باغ موزه نگارستان افزود: به عنوان كسی كه هم این دوران و هم دوران قبل را تجربه و درك كرده می گویم بهترین دوران رسانه و مطبوعات در دولت فعلی رقم خورد.
وی توضیح داد: چرا كه الان آزادی بیان وجود دارد و رسانه های هر حزب و جناحی مختار به بیان مطالب هستند.
این فعال رسانه ای خاطر نشان كرد: در هیچ دولتی به اندازه این دوره همكاری بین وزارت ارشاد، شورای امنیت و سایر نهادها وجود نداشته بجز موارد خاص كه بجای خودش طبق قانون مطبوعات و كشور رسیدگی شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه محدودیت قائل شدن برای یك نفر برغم داشتن انواع بودجه صحیح نیست، تاكید كرد: راهی جز حركت آرام، نداریم.
حضرتی خاطرنشان كرد: سال 91 و قبل از آمدن دولت یازدهم، كار به جایی رسید كه افراد به چاپخانه ها مراجعه و مطالب كه قرار بود چاپ شود را چك میكردند یا عكس مرحوم هاشمی را هم اجازه چاپ نمی دادند.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد با اشاره به بهبود فضای كنونی و رشد شكوفایی رسانه ها در این دولت گفت: اینك در عرصه ای فعالیت داریم كه بجای هفتهای 40 شكایت الان این شكایتها به یكی كاهش یافته است.
حضرتی با تاكید بر رعایت قانون و پرهیز از قانونشكنی،تصریح كرد: نباید با اعتقادات مردم بازی كرد و آنها را به سخره گرفت. نباید به كسانی كه دنبال تعطیلی مطبوعات هستند، میدان داد.
وی گفت: به عنوان نماینده و عضو كمیسیون فرهنگی مجلس به تك تك وزیران در ارتباط با مسائل و مشكلات نشریات دانشجویی نامه نوشتم.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد در ادامه در پاسخ به سوال یك دانشجو مبنی براینكه دادگستری برای او به دلیل نام بردن از رییس دولت اصلاحات در نشریه دانشجویی احضاریه فرستاده، اظهار داشت: سه احضاریه هم روی میز من است اما قبلا ودر یك مقطع پنجاه و شش احضاریه از دولت دهم، قوه قضاییه و سایر نهادها دریافت كردم.
حضرتی در ادامه به الزام وجود امنیت و آزادی در فضای دانشگاه و نشریات دانشگاهی اشاره كرد و اظهار داشت: اگر امروز از كمبود فضای امن و آزاد برای نشریات دانشجویی صحبت میكنیم، به این دلیل است كه همان عده میگویند دانشجو غیرقابل اعتماد است. اما واقعیت این است كه این قشر دانشجوست كه حریت و آزادگی را به جامعه تزریق میكند و تورهای روزمرگی را پاره میكند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینكه نباید تهدید و ارعاب و نگاه از بالا بر سر نشریات دانشجویی وجود داشته باشد، اظهار داشت: گردش آزاد اطلاعات برای اقشار مختلف جامعه اعم از توده، معلمان، كارگران و خصوصا نخبگان و دانشجویان باید محقق شود.
حضرتی ادامه داد: نشریات و از جمله نشریات دانشجویی نیاز به بگیر و ببند ندارند مگر اینكه مخل امنیت كشور باشند. مصادیق امنیت هم روشن است ولی برخی بسط سلیقهای به آن میدهند.
این نمایند مجلس به فعالیتهای مطبوعاتی خود اشاره و یادآور شد: به جرات میگویم سختترین و پر چالشترین كارها را رسانه به دوش دارد.
وی گفت: با بد سلیقگی و فشار از سوی آنهایی كه از گردش آزاد اطلاعات ترس دارند، مواجه هستیم.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس در مورد اهمیت مشخص كردن خط قرمزها گفت: پیشنهاد دادم خط قرمزها را مشخص كنید حتی اصول دین هم پنج مورد مشخص است. افزودن به سلیقه اشخاص و مدیران خط قرمز نیست. توقیف یك نشریه، كشتن افرادی است كه از آن تغذیه آگاهی و اطلاعاتی میشوند.
این فعال رسانه ادامه داد: تذكر دادن اشكالی ندارد، مخصوصا اینكه سرعت كار در رسانه و مطبوعات بالاست و احتمال اشتباهات سهوی وجود دارد. خود صدور مجوز نشریه دانشجویی داستان دارد، خوشبختانه در دولت تدبیر و امید، در مدت پنج ماه تكلیف صدور مجوز یك نشریه روشن میشود و فرد بلاتكلیف نمیماند.
حضرتی در ادامه با بیان اینكه به وضعیت سفید نرسیدهایم، اظهار داشت: هنوز در وضعیت قرمز هستیم.
حضرتی با تاكید بر اینكه وزیر ضامن اجرای قوانین است، گفت: ما قانون تصویب میكنیم و بر مدیری كه رای اعتماد دادهایم، نظارت میكنیم.
این نماینده مجلس داد: در جلسه با رئیس دولت یازدهم، به وی گفتیم كه تلاش داریم دوباره یك زلزله هشت ریشتری دامنگیر این مردم نشود و علیرغم گلههایی كه از دولت داریم، با تمام توان و با استفاده از ظرفیت اصلاحطلبی سعی میكنیم به عقب برنگردیم.
حضرتی در ادامه با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) به لزوم وجود اندیشهها و نگرشهای متفاوت در جامعه گفت: اتكای امام راحل به یك فرد و حزب خاص نبود. محدود كردن ملت به یك حزب و تفكر و سلیقه خاص مد نظر امام نبود. وقتی عدهای خواستند مراجع و علما كاندیداها را انتخاب و بر آنها نظارت كنند، امام این رویه را بدتر از جدا كردن دین از سیاست و مصداق جدا كردن ملت از سیاست دانستند.
وی افزود: تفكر مقابل میگفت ملت ، تودههای صغیر و یتیمی هستند كه نیازمند سرپرستی هستند و همچون یك معلول ذهنی باید مواظب آنها بود. وقتی هم بحث رای دادن زنان و كاندیدا شدن آنها مطرح شد، عدهای اطلاعیه دادند كه اگر كل مجلس را زنان بگیرند و اگر رئیس مجلس و نخستوزیر زن شود، چه میشود؟ امام همان زمان به آنها تودهنی زد ولی آنها به شكلها و رنگهای مختلف درآمدند. مصیبت ما با این نوع تفكر است.
در بخش دیگری از این نشست، یكی از مدیران نشریات دانشجویی نسبت به دخالت خارج از دانشگاهها در رسیدگی به تخلفات دانشجویی پرسید چه سیاستی از سوی مجلس در این زمینه وجود دارد كه مدیرمسئول روزنامه اعتماد پاسخ داد: ما در یك مبارزه مستمر قرار داریم. جریانی از اینكه همه امور در فضای آزاد شكل بگیرد، واهمه دارند.
حضرتی با بیان اینكه ضمن پیگیری وضعیت نشریات دانشجویی باید ارتباط تنگاتنگ و پیگیری مستمری با دانشجویان داشته باشیم، تصریح كرد: در كنار انتخابات كه بهار سرنوشتساز ماست، باید كمك كنیم در این بیست روز باقی مانده همه دوستان در دانشگاهها فعالیت كنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص انتقاداتی كه نسبت به برخی از روسای دانشگاهها مطرح است، اظهار داشت: بسیاری از مدیران دوران اصلاحات كه هشت سال كار كردند، بعد از دولت اصلاحات خانهنشین شدند.
به گفته حضرتی اینك كه آن افراد دوباره به كار برگشتهاند، براساس تجربه قبلی و برای ماندگاری بیشتر با احتیاط بیشتری كار می كنند ، حتی بعضی از افرادی را سركار میآورند كه روزی خود اینها را خانهنشین كردند و برعكس كسانی كه آنها را از خانه نشینی بیرون آوردند را كنار میگذارند. تعدادی از این مدیران هم دوباره به همان سمت قبلی بازگشتهاند و پله بالاتری برای خود متصور نیستند و میگویند ایام باقیمانده تا بازنشستگی را آهسته و با احتیاط طی كنیم.
نخستین نشست مسئولان دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نشریات دانشجویی روز دوشنبه با حضور محمود صادقی و الیاس حضرتی نمایندگان مجلس دهم و جمعی از مدیران مسئول نشریات دانشجویی و نمایندگان آنها در باغ موزه نگارستان بهارستان برگزار شد.
فراهنگ* 1355* 1823* خبرنگار: علی اكبر قزوینیان * انتشار: طاهره نبی اللهی
الیاس حضرتی:
مطبوعات وحشتناكترین زمان را پیش از دولت یازدهم تجربه كردند
۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۳۶
کد خبر:
82504913
تهران - ایرنا - عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای گفت: وحشتناك ترین، تبعیض آمیزترین و بدترین دوران مطبوعات در دولت های قبل از دولت یازدهم تجربه شد.