به گزارش ایرنا، فاصله طبقاتی در چین بویژه پس از چهار دهه اصلاحات و سیاست درهای باز شدت گرفته و هم اینك به یكی از معضلات بزرگ اجتماعی در این كشور تبدیل شده است.
آكادمی علوم اجتماعی چین در تازه ترین گزارش خود اعلام كرد كه به بخش های مختلفی از این فاصله طبقاتی پرداخته و از آن جمله، به بررسی مسایل مربوط به روستاییان در این زمینه اشاره كرده است.
گزارش پژوهشی این مركز نشان می دهد كه در روستاهای چین علاوه بر آنكه برخی از روستاییان ثروتمند متمول شده اند، افراد فقیر نیز نسبت به قبل فقیرتر شده اند.
این برای روستاهای چین كه نزدیك به ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیون نفر از جمعیت كشور را تحت پوشش می گیرند یك خبر بسیار نگران كننده است.
فاصله طبقاتی بیشتر در روستاهای چین، می تواند معضلات اجتماعی دیگری چون شورش، درگیری، اختلافات بر سر زمین، تقسیم منابع و ثروت و بسیاری از موضوعات دیگر را نیز شامل شود.
این آكادمی همچنین تحقیقاتی انجام داده است كه ثابت می كند فاصله طبقاتی در چین به حد نگران كننده رسیده و درآمد پولدارها همچنان در حال افزایش و بیشتر شدن است.
این گزارش می افزاید: درآمد روستاییان در سال گذشته میلادی به طور میانگین 6.7 درصد بیشتر شده اما مساله اینجاست كه این افزایش شامل حال همه روستاییان نبوده است.
روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ كنگ روز چهارشنبه به نقل از این آكادمی آورده است كه مساله رشد درآمدی پولدارها در روستاهای چین خیلی نگران كننده است.
این تحقیقات در حالی صورت می گیرد كه بنا بر این گزارش، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین گفته است كشورش در سال ۲۰۲۰ به مساله فقر پایان خواهد داد و آن را ریشه كن می كند.
وی یك سال بعد از آنكه در چین قدرت را در اختیار گرفت، در روز 17 اكتبر سال 2014 میلادی - 25 مهرماه سال 1393- این روز را «روز ملی حمایت از فرودستان» نامید و از همه مسوولان اجرایی كشورش خواست ضمن به رسمیت شناختن واقعیتی به نام «فقر»، شناسایی ریشه ای دو مفهوم «فقر جمعی» و «فقر فردی» را در دستور كار قرار دهند.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - آكادمی علوم چین بعد از انجام پاره ای تحقیقات نسبت به آنچه پدیده فاصله طبقاتی شدید در این كشور خوانده است، هشدار داد.