به گزارش ايرنا به نقل از شبكه تلويزيوني فرانس 24، وي بازداشت اخير يك خبرنگار آلماني در تركيه را مغاير با قانون اساسي دانست و آنچه را كه «نابرابري شرايط [تبليغاتي و انتخاباتي]» پيش از همه پرسي قانون اساسي تركيه خواند، نگران كننده تلقي كرد.
صدراعظم آلمان با تاكيد بر اينكه پشت كردن به يكديگر نه تامين كننده منافع تركيه و نه اتحاديه اروپا است، به آنكارا هشدار داد كه به حقوق مدني احترام بگذارد.
مركل با ابراز اميدواري براي شروع مجدد گفت وگو با مقام هاي تركي گفت كه در نشست شنبه آينده سران كشورهاي عضو اتحاديه اروپا درباره سياست هاي آينده اين منطقه در قبال تركيه بحث و گفت و گو خواهد شد.
اختلاف بين آنكارا و برلين از پيش از همه پرسي قانون اساسي تركيه و فعاليت هاي تبليغاتي مرتبط با آن بالا گرفت.
اردوغان پيش از اين همه پرسي كه در نهايت به نتيجه دلخواه وي منتهي شد، برلين را به حمايت از تروريسم متهم كرده و خطاب به مركل گفته بود : چرا شما تروريست ها را در كشور خود پنهان مي كنيد؟
وزير خارجه آلمان هم در آن زمان واكنش تندي نشان داد و گفت كه «اردوغان پا را از گليمش فراتر گذاشته است» و «خط قرمز هاي مشخصي» در روابط سياسي دو كشور وجود دارد كه «نبايد ناديده گرفته شود».
مردم تركيه ماه گذشته با 51.4 درصد راي مثبت، به تغيير 18 بند قانون اساسي اين كشور 'آري' گفتند.
اين تغييرات با الغاي مقام نخست وزيري، افزايش كرسي هاي پارلماني و برخي اصلاحات در هيات عالي قضايي تركيه همراه است و اختيارات بسياري از جمله انتصاب و عزل وزيران، انحلال پارلمان و برگزاري انتخابات زودهنگام را در اختيار رئيس جمهوري قرار مي دهد.
بسياري از كشورهاي اروپايي با اين همه پرسي مخالفت كرده و آن را مانعي براي دمكراسي بر شمرده بودند.
شبس ** 9386 ** 3404** مترجم : مهران معيني جم**انتشاردهنده: محسن اسماعيلي
تهران- ايرنا - «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان روز پنجشنبه در جمع نمايندگان پارلمان اين كشور گفت: روابط تركيه با آلمان و اروپا در پي تحولات هفته هاي گذشته در اين كشور به شدت ضربه ديده است.