به گزارش ایرنا، در مذاكرات هیات ایرانی با آلكسی لیخاچف مدیرعامل و نیكلای اسپاسكی معاون امور بینالملل شركت دولتی روس اتم، راهكارهای همكاری در حوزه های مرتبط هسته ای بررسی شد.
بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در روسیه امروز (شنبه) اعلام كرد: در جریان مذاكرات توافق شد هیأتهایی از دو كشور برای پیگیری موضوعات مهم به تهران و مسكو سفر كنند.
توافق برجام و اجرای این پیمان سبب شده موانع همكاری های هسته ای دو كشور رفع شود و روسیه طرح های مختلفی را در ایران دست اجرا دارد و همچنین برای توسعه روابط در این بخش ها مذاكره می شود.
ساخت و بهره برداری از واحد اول نیروگاه بوشهر با همكاری روسیه انجام شده است و همچنین واحدهای دوم و سوم هم با مشاركت این كشور و همكاری شركت های ایرانی كلنگ خورده است.
در قرارداد ساخت نیروگاههای هسته ای جدید، سهم مشاركت ایران 10 درصد است و افزون بر آن توافق شده تا پیمانكاران ایرانی هر كار مربوط به پروژه ها كه توان انجام آن را دارند، بر عهده گیرند.
با توجه به این توافق و همچنین مسئولیت اجرای عملیات ساختاری اولیه مانند كارهای ساختمانی نیروگاهها از سوی پیمانكاران داخلی، سهم شركت های ایرانی تا 25 درصد كل كارها را می تواند شامل شود.
روسیه در صنعت ساخت نیروگاه هسته ای یكی از پیشگام ترین ها در جهان است و بیشتر كشورهایی كه در حال ساخت نیروگاه اتمی هستند از جمله چین و هند با روس ها مشاركت دارند.
روس اتم با سهم 40 درصد غنی سازی و 17 درصد تولید سوخت هسته ای جهان، در برگیرنده 260 شركت به عنوان زیر مجموعه و همكار با 400 هزار كارشناس و كارمند در 40 كشور جهان است.
برجام 23 تیر 1394 پس از 20 ماه مذاكرات فشرده و سخت كه از آن به عنوان «مذاكرات قرن» نام برده می شود، بین ایران و كشورهای 1+5 به امضا رسید.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - بهروز كمالوندی سخنگو و معاون امور بین الملل و حقوقی سازمان انرژی اتمی و مقام های بلندپایه شركت دولتی روس اتم برای برگزاری مذاكرات مربوط به همكاری های هسته ای ایران و روسیه در تهران و مسكو توافق كردند.