به گزارش ايرنا از وزارت ورزش و جوانان، موضوع مبارزه با فساد در ورزش از همان روزهاي آغازين كار اين وزارتخانه شروع شد و براي تحقق شعار دولت مبني بر پاك كردن محيط هاي ورزشي از هر گونه فساد اقدامات موثري صورت گرفت.
بي ترديد يكي از مظاهر فساد در هر بخشي مربوط به مباحث مالي است. هر كجا كه پاي پول و مباحث مالي در ميان باشد و از سويي كنترل و نظارت قاعده مند و قانوني وجود نداشته باشد، بي ترديد پايه هاي فساد شكل مي گيرد.
وزارت ورزش و جوانان براي پيشگيري از فساد، تخلف و يا سهل انگاري هاي مالي در حوزه ورزش و همچنين كنترل و نظارت مستمر بر فعاليت هاي اقتصادي اين حوزه اقدامات اثر گذار و ماندگاري در طول دوره 4 ساله اول دولت تدبير و اميد انجام داده است.
اجراي طرح اصلاح نظام مالي فدراسيون هاي ورزشي و ايجاد انضباط اقتصادي، عدالت بودجه اي و شفاف سازي مالي به ويژه در حوزه قراردادهاي ورزش حرفه اي، دو اقدام مهم وزارت ورزش و جوانان در حوزه مالي بوده است.
مي دانيم كه فساد جنبه هاي مختلفي دارد و در هر بخش و حوزه اي كه كنترل و نظارت مدون و مستمري وجود نداشته باشد، امكان بروز فساد وجود خواهد داشت. در اين جهت يكي ديگر از اقدامات وزارت ورزش و جوانان ايجاد سامانه فرآيند تصويب و نظارت بر اعزام هاي برون مرزي كاروان هاي ورزشي است تا از وقوع فساد، تخلف و سهل انگاري در موضوعات مختلف جلوگيري شود.
حتي با وجود سامانه هاي نظارتي و كنترلي اگر سيستم بازرسي هوشيار و كاملي وجود نداشته باشد باز هم فساد مي تواند بروز پيدا كند. در اين جهت نيز وزارت ورزش و جوانان اقدامات قابل توجهي انجام داده كه از جمله آن مي توان به بازرسي از ادارات كل ورزش و جوانان استان ها، ادارات شهرستان ها، هيات هاي ورزشي سراسر كشور و همچنين بازرسي از فدراسيون هاي ورزشي در بخش ها و شاخص هاي مختلف اشاره كرد.
كار بازرسي فقط به زير مجموعه هاي وزارت ورزش و جوانان ختم نشده و هر جا كه موضوع ورزش با مردم و جوانان ارتباط دارد و سلامت بدني و يا فرهنگ و اخلاقي ملت را تهديد مي كند، وزارت ورزش و جوانان بر اساس وظايفي كه در قبال سلامت آحاد جامعه دارد، ورود كرده و با اقدامات خود سعي در پيشگيري و مبارزه با فساد در محيط هاي ورزشي كرده است.
بازرسي بيش از 42 هزار باشگاه ورزشي كشور و پلمپ 1570 باشگاه ورزشي متخلف كه در آنجا داروها و مكمل هاي غير مجاز نگهداري و يا به ورزشكاران تجويز مي شد، از اقدامات وزارت ورزش و جوانان در جهت حفاظت از سلامت مردم و مبارزه با دوپينگ بوده است.
مجموعه اين اقدامات و برخورد با باشگاه هاي متخلف و همچنين افزايش تعداد نمونه گيري هاي دوپينگ در سه سال و نيم گذشته، به گواه آمار و ارقام موجب كاهش محسوس تخلفات و فساد در حوزه ورزش شده است.
اين اقدامات از اين جهت كه به زندگي كردن سالم جوانان و مردم كمك مي كند و با ايجاد سامانه هاي مرتبط، براي دوره هاي بعدي نيز ماندگار خواهد بود بسيار ارزشمند و از آن جهت كه به شعار دولت تدبير و اميد مبني بر اين كه محيط ورزش مقدس است و بايد از هرگونه فسادي پاك شود، جامه عمل مي پوشاند، بسيار قابل توجه و اعتنا است.
براي آگاهي اخبار ورزش ايران و جهان با كانال ورزشي ايرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شويد.
ورزشي * 1528 *1379
خبرنگار: حسن تميمي، انتشار دهنده: هادي افتخاري
كارنامه وزارت ورزش و جوانان دولت تدبير و اميد «بخش سوم»
مبارزه با فساد و پاك كردن محيط هاي ورزشي
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۲۳
کد خبر:
82509509
تهران - ايرنا - يكي از وعده هاي دولت تدبير و اميد مبارزه با فساد و تخلف در محيط هاي ورزشي بود كه وزارت ورزش و جوانان با ايجاد سامانه هاي كنترلي و نظارت و همچنين بازرسي هاي مستمر، اقدام هاي موثري در اين زمينه انجام داده كه منجر به كاهش قابل توجه تخلفات و فساد در سال هاي اخير شده است.