تقويت اقتصاد دانش بنيان زيربناي اقتصاد مقاومتي است

اهواز - ايرنا - مديركل دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري تقويت اقتصاد دانش بنيان را اساس و زيربناي اقتصاد مقاومتي بيان كرد و گفت:دانشگاهها و پارك هاي علم و فناوري به عنوان مكمل هم بايد در اين زمينه پيشگام باشند و مهارت آموزي را توسعه دهند.

به گزارش ايرنا خسرو پيري سه شنبه در آئين افتتاح ساختمان جديد پارك علم و فناوري خوزستان در خيابان سقراط غربي اهواز افزود: توسعه كارآفريني و ميدان دادن به جوانان تحصيل كرده مي تواند به ايجاد اشتغال مولد و حتي صادرات فراورده هاي علمي به خارج منجر شود.
وي ضرورت همگرايي بيشتر بين دانشگاههاي و پارك هاي علم و فناوري با هدف توسعه اقتصاد دانش بنيان و رشد صنعت را مورد تاكيد قرار داد و افزود: پارك بدون دانشگاه و دانشگاه بدون پارك راه به جايي نمي برند.
پيري بيان كرد:صنعت ما به نوآوري نياز دارد تا بتواند در عرصه جهاني رقابت كند كه اين موضوع بدون پيوند دانشگاه با صنعت محقق نمي شود.
مديركل دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري اولويت بندي ها و شناخت مزيت هاي نسبي هر استان را از وظايف پارك هاي علم و فناوري بيان كرد و افزود: در استان خوزستان مزيت هايي همچون نفت و گاز ، پتروشيمي و كشاورزي در كنار دسترسي به بازار عراق وجود دارد كه بايد در اين زمينه كار كرد تا فرصت هاي اقتصادي جديدي براي كشور و اشتغال جوانان منطقه ايجاد شود.

* پايان نامه ها بدون استفاده
اين مقام وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري با انتقاد از پايان نامه هايي كه در قفسه هاي دانشگاهها بدون استفاده مانده، گفت: بايد از اين پايان نامه ها استفاده و از اتلاف سرمايه هاي علمي كشور جلوگيري كرد.
وي گفت: توليد علم در كشور بالاست ولي هنوز در عرصه هاي مورد نياز جامعه وارد نشده و اين يك نقص است.
پيري گفت:متاسفانه پايان نامه ها با زحمات زياد تهيه مي شود ولي جامعه علمي و صنعتي ما از آن نفعي نمي برند.
وي ضرورت حمايت معنوي و زيرساختي بيشتر از پارك هاي علم و فناوري را مورد تاكيد قرار داد و افزود: بايد فرايند كارها و خروجي ها به يك جهت باشد و از جزيره اي عمل كردن اجتناب شود.
مديركل دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه در دنياي امروزي فناوري خيلي پيشرفت كرده و ما نيز بايد حركت خود را در اين زمينه شتاب بخشيم افزود: بايد تعاملات بين المللي را در زمينه فناوري بيشتر تا عقب ماندگي هاي علمي خود را جبران كنيم.

* نهادهاي علمي و دانشگاهي محور توسعه كشور
پيري گفت: نهادهاي علمي ، دانشگاهي و پارك هاي علم و فناوري و پژوهشي محور توسعه و زيربناي اقتصاد مقاومتي هستند و بدون آن هيچ اتفاقي نخواهد افتاد.
وي با بيان اينكه همه دانشگاهها بر اساس ماموريت جديد خود در برنامه ششم توسعه حركت خواهند كرد گفت: پارك هاي علم و فناوري هر استان نيز بر اساس فرصت ها و مزيت هاي نسبي كه از آن برخوردار هستند حركت مي كنند.
مديركل دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري ، وظيفه اصلي وزارتخانه متبوع را سياست گذاري ، برنامه ريزي و ارزيابي بيان كرد.
بنا به اين گزارش ساختمان جديد پارك علم و فناوري در پنج طبقه و با هزينه اي بالغ بر 9 ميليارد ريال نوسازي و مورد بهره برداري قرار گرفته است.
همچنين در آئيني با حضور مديركل دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري ، مركز رشد واحدهاي فناور كشاورزي خوزستان به همت پارك علم و فناوري استان واقع در مجموعه مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي خوزستان افتتاح شد.
پارك علم و فناوري خوزستان فعاليت رسمي خود را از تيرماه 1388با كسب مجوز از وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري به عنوان پارك دانشگاهي و وابسته به دانشگاه شهيد چمران اهواز شروع كرد.هدف از تاسيس اين پارك دستيابي به جايگاه نخست اقتصاد دانش بنيان در غرب جنوب غرب كشور ف حمايت از تاسيس و توسعه شركت ها و موسسات دانش بنيان ، كمك به تجاري سازي يافته هاي پژوهشي و تسهيل دانش بري صنايع موجود بوده است.
اين پارك در مهرماه 1390 از دانشگاه شهدي چمران اهواز منفك شد و در سال 1392 اولين رديف بودجه به پارك خوزستان اختصاص داده شد.
اين مجموعه تاكنون به عنوان بالاترين نهاد حمايتي از فناوري هاي دانش بنيان در حال فعاليت است و يكي از 18مرجع منطقه اي مالكيت فكري در كشور است كه از اختراعات به صورت بلاعوض حمايت مي كند.
6065/6002
خبرنگار:محمدرضا بنوره**انتشاردهنده : كبري آقازري