۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۴۲
کد خبر: 82516671
T T
۰ نفر

آبگيري 90 درصد هورالعظيم در صورت همكاري وزارت نفت

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۴۲
کد خبر: 82516671
آبگيري 90 درصد هورالعظيم در صورت همكاري وزارت نفت

اهواز - ايرنا - معاون مطالعات پايه و طرح هاي جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در صورت همكاري وزارت نفت در راستاي رفع موانع، امسال بيش از 90 درصد تالاب هورالعظيم آبگيري مي شود.

به گزارش ايرنا هوشنگ حسوني زاده پنجشنبه در سمينار آموزشي مقابله با سيلاب و ريزگرد، با حضور معصومه ابتكار رئيس سازمان محيط زيست، اظهار كرد: با توجه به اينكه هورالعظيم يكي از كانون هاي ريزگردها معرفي شده آبگيري اين تالاب از سه سال پيش آغاز شده و از سال آبي 92-91 تا كنون سالانه بيش از يك ميليارد مترمكعب آب وارد اين تالاب شده است.
وي افزود: سال 93 ، 64 درصد تالاب هورالعظيم، سال 94 ، 68 درصد و پارسال 76 درصد اين تالاب آبگيري شده و در صورت همكاري وزارت نفت امسال بيش از 90 درصد آن را مي توانيم آبگيري كنيم.

*تدوين نظام نامه سيلاب
حسوني زاده از تدوين 'نظام نامه سيلاب' در خوزستان خبر داد و گفت: پياده سازي اين نظام نامه در دستور كار است.
وي توضيح داد: اين نظامنامه در سه مرحله پيش آگاهي سيل، از زمان پيش آگاهي تا زمان وقوع سيل و بعد از سيل را شامل مي شود كه بيش از 10 ارگان در مديريت سيل دخيل هستند كه در اين نظامنامه نحوه همكاري آنها پيش بيني شده است.
حسوني زاده اظهار كرد: سيل بر اثر عوامل طبيعي رخ مي دهد كه دخالت بشر مي تواند آن را تشديد كند.
وي افزود:طي 25 سال گذشته 57 مورد سيلاب در حوضه رودخانه كارون، 74 مورد در حوضه دز، 35 مورد در حوضه كرخه و 52 مورد در حوضه مارون اتفاق افتاده كه از سال 84 با وقوع خشكسالي در خوزستان و احداث سدهاي مخزني، تعداد سيلاب ها كاهش يافته اما خسارات وارده به تاسيسات زيربنايي و منازل از 15 سال پيش به دليل بي توجهي به حريم رودخانه ها بيشتر شده است.
حسوني زاده مطالعه و اجراي طرح هاي سازه اي و غيرسازه اي مهار سيل و مديريت حوضه آبريز را از راهكارهاي كاهش و پيشگيري از سيلاب عنوان كرد و گفت: تهيه سيستم هشدار سيل، مديريت يكپارچه سدها در زمان سيل و تهيه مدل هاي پيش يابي از اقدامات انجام شده است.
وي اظهار كرد: تمامي حوضه هاي آبريز استان مجهز به ايستگاه هاي هواشناسي و كنترل سيل شده اند كه تجهيزات آنلاين در 70 درصد از اين ايستگاه ها هشدار سيل نصب شده است.

*27 درصد ظرفيت خالي در سدهاي خوزستان
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنين با بيان اينكه امسال 205 ميليمتر بارندگي در خوزستان اتفاق افتاده گفت:ميزان بارندگي نسبت به سال آبي گذشته 48 درصد كاهش و نسبت به متوسط 41 درصد كاهش نشان مي دهد.
وي كمترين ورودي مخازن سدها را در سد جره و مارون عنوان كرد و افزود: 27 درصد از ظرفيت مخازن سدهاي خوزستان هنوز خاليست.
حسوني زاده تصريح كرد:آورد رودخانه مارون 43 درصد كاهش و آورد كارون بزرگ 37 درصد كاهش نشان مي دهد.
به گزارش ايرنا تالاب هورالعظيم در جنوب غربي ترين نقطه كشور، در مرز عراق قرار دارد. يك سوم اين تالاب در ايران و دو سوم آن در عراق است. كارشناسان بر اين باورند كه خشك شدن تالاب هورالعظيم يكي از دلايل ريزگردهاست.
واگذاري هشت هزار هكتار از اراضي اين تالاب در سال 87 براي عمليات اكتشاف و بهره برداري به وزارت نفت و خشك كردن تعمدي اين تالاب، يكي از عوامل تخريب اين تالاب و تشديد پديده ريزگردها در خوزستان بوده است. اما از اواخر سال 94 با وقوع سيلاب در رودخانه كرخه (منبع تغذيه كننده هورالعظيم) آبگيري اين تالاب با بازگشايي دريچه هايي بين جاده هاي موجود در اين تالاب، آغاز شد.
معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و هيات همراه صبح امروز براي شركت در سمينار مقابله با سيلاب و ريزگرد وارد اهواز شد.
بازديد از تالاب هورالعظيم و كانون هاي گرد و غبار در اطراف اهواز، بازديد از فاز دوم طرح آماك (طرح جمع آوري گازهاي همراه نفت)، بازديد از طرح اتمام يافته تصفيه خانه پساب پتروشيمي مارون و طرح اتمام يافته پسماندسوز منطقه ويژه اقتصادي در ماهشهر و نشست با سازمان هاي مردم نهاد و فعالان محيط زيست در سالن شهيد هاشمي استانداري خوزستان از ديگر برنامه هاي سفر ابتكار به خوزستان است.
اين دهمين سفر ابتكار به خوزستان است.
7151/6125 خبرنگار: نادره وائلي زاده **انتشار:سيدبهادر حسيني