۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۹:۲۸
کد خبر: 82517895
T T
۰ نفر
مكرون - لوپن؛ دو فرانسه متضاد در تقابل با یكدیگر

تهران- ایرنا- تبلیغات دور دوم انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه جمعه شب به وقت پاریس پایان یافت تا گام آخر این كارزار برای انتخاب سكاندار آتی كاخ الیزه در پنج سال آینده بین «امانوئل مكرون» میانه رو و «مارین لوپن» از حزب راست افراطی جبهه ملی با دو تفكر متضاد، رقم بخورد.

به گزارش ایرنا، انتخابات پیش روی ریاست جمهوری فرانسه از بسیاری جهات نقطه عطفی در تحولات جهان به ویژه در قاره سبز و اتحادیه اروپا ارزیابی می شود؛ چراكه نتیجه این رقابت كه در نقطه پایانی آن دو نامزد از دو طیف متضاد با تفكرات و برنامه های متفاوت ایستاده اند، چشم انداز سیاسی یكی از قدرتمندرین كشورهای اروپا و به تبع آن آینده سیاسی و اقتصادی این قاره را رقم می زند.
اگر تا دو هفته پیش تضادها بین 11 نامزد دور نخست، تنور انتخاباتی فرانسه را گرم می كرد، اینك اتهاماتی كه لوپن و مكرون به ویژه در آخرین مناظره تلویزیونی به یكدیگر وارد كردند نیز بر گرمای فضای انتخاباتی فرانسه افزوده است؛ مناظره ای كه كارشناسان و رسانه ها از آن به عنوان تلاش برای اعتبارزدایی حریف یاد می كنند.
نكته قابل تامل در این دوئل، جناح بندی های سیاسی پس از مشخص شدن نتایج دور نخست انتخابات است. در این عرصه بسیاری از سیاستمداران، وكیلان، تشكل های مدنی و فعالان عرصه فرهنگ و هنر به جبهه مكرون پیوسته و در طیف سیاسی وی صف آرایی كرده اند و از جامعه رای دهندگان نیز خواسته اند كه از مكرون در دور دوم انتخابات حمایت كنند.
از طرف دیگر افزون بر ۶۰ نهاد غیردولتی نیز با دعوت از شهروندان فرانسوی برای مشاركت در دور دوم این انتخابات كه روز یكشنبه هفت مه (17 اردیبهشت) برگزار می شود، با تببین برخی مولفه ها كه در حقیقت نشانه های بارز كارزار انتخاباتی مكرون هستند، به صورت تلویحی از این نامزد حمایت كرده اند.
اما به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران، مولفه بارز انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه در كنار شكست دو حزب قدرتمند و سنتی جمهوریخواه و سوسیالیست این كشور و ناكامی آنها در جلب اعتماد مردم، حضور دو چهره با تفكراتی به طور كامل متضاد در مرحله پایانی انتخابات است؛ موضوعی كه با شناخت پیشنه و راهبردهای سیاسی هر یك از آنها بیش از پیش تبیین می شود.

***امانوئل مَكرون Emmanuel Macron
مكرون 39 ساله، بانكدار، وزیر سابق اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال در دولت فرانسوا اولاند، جوانترین نامزد انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه و شانس نخست پیروزی در این انتخابات است.
وی كه چهره ای جدید در عرصه سیاست بشمار می رود و سابقه نامزدی در هیچ انتخاباتی نداشته، موسس حزب «در حركت» (En Marche) است؛ حزبی كه سیاست های آن تركیبی از تفكرات فرهنگی سوسیالیست ها و راهبردهای اقتصادی جمهوریخواهان بشمار می رود و فراتر از مرزهای چپ و راست تقسیم بندی می شود.
مكرون هرچند در روزهای اخیر اعلام كرد كه اتحادیه اروپا باید پذیرای تغییراتی باشد، در غیر اینصورت باید با فرگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) مواجه شود، اما به عنوان یكی از طرفداران اتحادیه اروپا شناخته می شود و بیش از دیگر نامزدهای انتخابات این كشور از اتحادیه اروپا حمایت كرده است.
وی سابقه موضع گیری منفی علیه ایران در كارنامه سیاسی خود نداشته است و در سفر حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان به پاریس، وزیر اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه بود و در آن سفر بسیاری از تفاهمنامه های بین دو كشور در حوزه كاری وی طبقه بندی می شد كه در نهایت در راستای منافع هر دو كشور ارزیابی می شود.
مكرون درمواجه با مسلمانان نیز، علیه سیاست های تبعیض آمیز در مورد جمعیت مسلمانان فرانسه سخنرانی و اعلام كرده است كه «هیچ دینی مشكل فرانسه نیست» و از طرف دیگر با انتقاد از عملكرد كشورش در استعمار الجزایر، این اقدام فرانسه را «جنایت علیه بشریت» معرفی كرده است.
مكرون در عرصه اقتصاد، سیاست سوسیال - لیبرال مبتنی بر تجارت و بازار آزاد، كاهش مالیات شركت های بزرگ، كاهش هزینه های عمومی و پزشكی، توسعه انرژی های تجدید پذیر و حمایت از شركت های نوین دیجیتال را دنبال می كند.
این سیاستمدار جوان فرانسه از حامیان اقدام آمریكا در حمله موشكی به سوریه و از منتقدان رئیس جمهوری سوریه بشمار می رود و خوستار كناره گیری بشار اسد از طریق مذاكره است.
كارزار انتخاباتی مكرون خود را قربانی حمله هكرهای روسیه معرفی می كند و مدعی است كه كرملین، مارین لوپن و فرانسوا فیون را به عنوان نامزدهای محبوب خود برگزیده است و در رسانه های بین المللی خود به زبان فرانسه، علیه مكرون تبلیغات و شایعه پراكنی می كند.
بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی ها، تمایل فرانسوی ها برای رای دادن به امانوئل مكرون در دور دوم انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه، حدود 60 درصد تخمین زده می شود.

***«مارین لوپن» «Marine Le Pen»
این زن سیاستمدارفرانسوی متولد 5 اوت 1968 و نماینده حزب راست افراطی جبهه ملی در این انتخابات است و رسانه ها به دلیل سیاست های عوامگرایی، از وی به عنوان نسخه فرانسوی دونالد ترامپ یاد می كنند؛ لقبی كه با انتقادات اخیر لوپن از حمله موشكی آمریكا به سوریه و حمایت ترامپ از ناتو، كمی رنگ باخته است.
از طرف دیگر، برخی سیاستمداران مدعی هستند كه مارین لوپن همچون «فرانسوا فیون» جمهوریخواه، مورد حمایت كرملین است؛ ادعایی كه توسط لوپن رد می شود.
از دیگر حواشی كه كارزار انتخاباتی وی با آن روبرو است می توان به اتهام لوپن مبنی بر ایجاد مشاغل ساختگی برای چند تن از هم حزبی های خود در پارلمان اروپا و پرداخت حقوق از این نهاد اشاره كرد؛ موضوعی كه عده ای را بر آن داشته است كه درخواست لغو مصونیت سیاسی وی را از پارلمان اروپا خوستار شوند تا بتوانند وی را در داخل كشور تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
لوپن برخلاف پدرش ژان ماری لوپن كه سیاست تندی علیه صهیونیست ها دنبال می كرد، كمتر وارد جدال های چالش برانگیز در این زمینه شده است.
وی تاكنون موضع گیری منفی علیه ایران در كارنامه سیاسی خود نداشته است و پدرش ژان ماری لوپن مواضع متعادلی نسبت به ایران داشت و در آئین رسمی روز ملی ایران حضور می یافت و از این جهت مورد هجمه برخی رسانه ها قرار گرفته بود.
از طرف دیگر این زن سیاستمدار فرانسوی، سابقه سخنرانی های تند علیه مسلمانان را در كارنامه خود دارد و در یك مورد برگزاری آئین نماز جماعت در خیابان های فرانسه را با اشغال این كشور توسط آلمان ها مقایسه كرده است؛ مقایسه ای كه نقطه ای تاریك در كارنامه وی در مواجهه با اقلیت های مذهبی ارزیابی می شود.
در ماه های اخیر نیز وی مخالفت خود را با حجاب اسلامی در مكان های عمومی اعلام كرده است و در سفری كه به لبنان داشت، دیدارش با مفتی اعظم این كشور به دلیل رعایت نكردن حجاب اسلامی، لغو شد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه خواستار تقویت روابط سیاسی با روسیه و جلوگیری از دخالت خارجی علیه دولت سوریه است.
راهبرد انتخاباتی وی بر اساس برنامه ای اقتصادی - اجتماعی استوار و شامل محدود كردن مرزها و مهاجرت، دادن اولویت شغلی به فرانسوی ها است.
وی همچنین منتقد سیاست های ریاضتی است و وعده كاهش سن بازنشستگی به 60 سال را داده است؛ وعده ای كه در مناظره اخیرش با مكرون از آن جهت كه منابع مالی اینچنین طرحی مشخص نیست، به شدت به چالش كشیده شد.
لوپن از نهادهای بین المللی همچون سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) به شدت انتقاد می كند و از مهمترین وعده های انتخاباتی وی می توان به برگزاری همه پرسی برای خروج فرانسه از اتحادیه اروپا (فرگزیت) اشاره كرد.
لوپن را می توان در آن بخش از سیاستمداران فرانسوی تقسیم بندی كرد كه نسبت به دخالت نظامی فرانسه در سوریه و لیبی انتقاد كرده و حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را به مصلحت فرانسه و طرفداری از معارضان این كشور را اقدامی اشتباه ارزیابی كرده است.
بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی ها، تمایل فرانسوی ها برای رای دادن به مارین لوپن در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این كشور حدود 40 درصد است كه در صورت تحقق این شرایط، از راه یافتن به كاخ الیزه بازمی ماند.
اروپام***2090**1590
گزارش از: سعید زارع كندجانی - انتشار: محمد حسن دوستارگان
۰ نفر