به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بیكاری را مهمترین چالش پیش روی اقتصاد كشور برشمرد و افزود: باید با بسیج عمومی و با استفاده از همه امكانات و ظرفیت های كشور، در جهت اشتغال زایی و حل مشكل بیكاری گام برداریم.
وی با یادآوری اینكه قرار بود برای سال 96 هدفی كمی در ایجاد اشتغال تعیین كنیم، خاطر نشان كرد: در قانون برنامه ششم توسعه، میزان اشتغال زایی سالانه 950 هزار شغل تعیین شده كه لازم است برای دستیابی به این هدف، الزامات و منابع مورد نیاز آن تحقق یابد؛ البته دولت خود را مكلف به تحقق این هدف كمی می داند و برای تحقق آن با تمام توان تلاش خواهد كرد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: برای ایجاد 950 هزار فرصت شغلی در سال نیازمند 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هستیم كه این منابع باید از طریق سرمایه گذاری خارجی، بودجه دولت، منابع صندوق توسعه ملی، منابع بانكی و منابع و سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین شود.
جهانگیری با تاكید بر اینكه اجرای برنامه های اشتغال زایی و تامین منابع، نیازمند اصلاحات سیاستی و الزامات اساسی است كه باید برای رسیدن به اهداف مورد نظر، به این الزامات توجه ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: اشتغال زایی نتیجه برنامه ریزی روشن و دقیق مبتنی بر ظرفیت های اقتصادی كشور است و ارائه برنامه های غیرواقعی و تعیین اهداف غیرقابل تحقق در زمینه اشتغال از كسی پذیرفتنی نیست.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی كه از سوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تدوین و در این جلسه به آن پرداخته شد، اظهار داشت: برنامه ای كه گزارش آن ارائه شد، طرحی دقیق و مبتنی بر ظرفیت های بخش های مختلف است كه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اجرای این طرح موافق است.
جهانگیری در عین حال تاكید كرد: اما لازم است در جلسه ای با عضویت دستگاه های مرتبط، اصلاحات سیاستی، مصوبات و الزامات مورد نیاز اجرای این طرح بررسی و نهایی شود.
وی همچنین با بیان اینكه متاسفانه در برخی استان های كشور نرخ بیكاری بالاتر از سایر استان ها است، افزود: باید در اجرای برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی، استان هایی كه میزان بیكاری در آنها به نقطه بحران رسیده است، در اولویت قرار گیرند تا شاهد حل مشكل بیكاری در این استان ها باشیم.
**برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه در خصوص برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی توضیحاتی ارائه كرد و گفت: این برنامه مبتنی بر واقعیت ها و ظرفیت های اجتماعی، نیروی انسانی و اقتصادی كشور تدوین شده و طرحی جامع است كه برای تدوین آن مطالعات گسترده ای انجام شده است.
علی ربیعی افزود: البته علاوه بر این برنامه، ظرفیت های قابل برنامه ریزی دیگری نیز در كشور وجود دارد كه می تواند به عنوان طرح های تكمیلی به این برنامه افزوده شود.
وی افزود: برای حل مشكل بیكاری نیازمند تدوین سیاست های ثبات شغل هستیم و این وزارتخانه برای هر رسته شغلی یك بسته جامع در جهت بهبود فضای كسب و كار ارائه خواهد كرد و موضوع كارورزی بعنوان یكی از راهكارهای اشتغال زایی هم اكنون در سه استان كشور به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه كشور نیز در این نشست موضوع اشتغال را یكی از مباحث مهم برنامه ششم توسعه و از موضوعات مورد توجه دولت عنوان كرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه آمادگی دارد برای تامین منابع مورد نیاز جهت ایجاد فرصت های شغلی براساس قانون برنامه ششم توسعه گام بردارد.
نماینده وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه گزارشی از جزئیات برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی ارائه كرد و به تشریح پیش بینی فرصت های شغلی در فعالیت های مرتبط با نهادهای حمایتی، بخش های مختلف اقتصادی و سایر حوزه ها پرداخت.
در این جلسه كه وزرای امور اقتصادی و دارایی، جهاد كشاورزی، نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس سازمان امور اداری و استخدامی كشور، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، رییس كل بانك مركزی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ی ملی و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، پس از بحث و تبادل نظر و ارائه دیدگاه ها و نظرات مختلف در خصوص برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی كه ازسوی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی ارائه شد، مقرر شد كارگروهی متشكل از نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و دستگاه های مرتبط مصوبات و پیشنهادات مورد نیاز اجرای برنامه ویژه اشتغال و تقسیم كار ملی را مورد بررسی قرار دهند و اصلاحات سیاستی و الزامات مورد نیاز آن را تعیین كنند.
سیام*9254**1429
خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار:محسن طاهرزاده
جهانگیری: متعهد به ایجاد 950 هزار شغلیم/ارائه برنامه های غیرواقعی در زمینه اشتغال پذیرفتنی نیست
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۱۱
کد خبر:
82521290
تهران- ایرنا- رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه برنامه های غیرواقعی و تعیین اهداف محقق نشدنی در زمینه اشتغال را پذیرفته ندانست و گفت: دولت خود را متعهد به تحقق هدف كمی برنامه ششم توسعه مبنی بر ایجاد سالانه 950 هزار شغل می داند.