توسلی زاده: شاهد مشاركت 70 درصدی در انتخابات خواهیم بود/فراهانی:آرای خاكستری در حال كاهش است/صلواتی:تخریب دولت از سوی رقبا انتقاد از نظام است

تهران - ایرنا- سه صاحب نظر مسایل سیاسی روز دوشنبه با شركت در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دیدگاه های خود را درباره مناظره های برگزاری شده انتخابات ریاست جمهوری مطرح كردند.

محمدناصر توسلی زاده نماینده تربت حیدریه در دوره های چهارم ، پنجم و هفتم و نماینده خواف و رشتخوار در دوره دوم مجلس شورای اسلامی ، مهدی فراهانی عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت ایران و فرید صلواتی نویسنده و فعال سیاسی - فرهنگی (تلفنی از اصفهان)در این میزگرد ارزیابی خود را در خصوص دو مناظره تلویزیونی برگزار شده بیان و به سوالات مطرح شده در این خصوص پاسخ دادند.


توسلی زاده :
- نامزدها به دلیل كوتاه بودن زمان تبلیغات نمی توانند برنامه های خود را به مردم ارائه كنند. در دوره های آینده مدت تبلیغات انتخاباتی باید افزایش یابد تا نامزدها بتوانند برنامه های خود را به صورتی جامع مطرح كنند تا نقد لازم صورت بگیرد
- اخلاق، تقوا، ایمان، صداقت طبق قانون اساسی جزو شروط قانونی فردی است كه می خواهد رییس جمهور شود و پریدن نامزدها به یكدیگر برای جلب آرا با این شروط در تضاد است.
- یكی از بركات مشاركت بیشتر مردم در انتخابات این است كه عموم مردم دولت جدیدی را كه با انتخابات روی كار می آید به خود نزدیك تر می دانند.
- نامزد ریاست جمهوری باید وزانت، جا افتادگی و توانمندی لازم را برای قرار گرفتن در جایگاه دوم نظام داشته باشد.
- نامزدها به جای حمله به شخصیت رقیب، باید برنامه های وی را نقد كنند.
- رسانه ملی رسانه غالب روستاها است.
- در انتخابات پیش رو شاهد مشاركت 70 درصد به بالا خواهیم بود در حالی كه این مشاركت در برخی كشورهای غربی كمتر از 50 درصد است.

** فراهانی :
- به خاطر كاهش اعتماد عمومی به صدا و سیما، اثر مناظرات هم در مشاركت حداكثری مردم تقلیل یافته است كه نظرسنجی ها نیز این موضوع را تایید می كند.
- صدا و سیما انحصار خود را از دست داده و مردم به واسطه وجود فضای مجازی و دیگر رسانه ها، از ماه ها قبل از انتخابات تصمیم خود را برای اینكه به چه كسی رای دهند ، گرفته اند
- میزان آرای خاكستری مدام در حال كاهش است و بیشتر شامل طیفی می شود كه چندان اهل مطالعه نیستند.
- سوال های طرح شده در مناظرات كیفیت لازم را ندارد و نامزدها هم به آن پاسخ دقیق نمی دهند .
- مناظرات امسال متاثر از مناظرات سال 92 و تلفیقی از كمپین ترامپ و احمدی نژاد بود و تاكنون چیزی به نام نقد را ندیده ایم.
- برخی فكر می كنند می توانند با روش تهاجمی جلب رای كنند ولی نظرسنجی ها خلاف این را نشان می دهد.
- تقسیم بندی جامعه به 96 و 4 درصد برای امنیت ملی خطرناك است.

** صلواتی :
- اگر سال ها قبل با نامزدی كه مسایل خصوصی زندگی دیگران را مطرح می كرد، برخورد می شد دوباره شاهد تخریب های اینچنینی نبودیم.
- اگر این موج تخریب ها باقی بماند روزی گریبان همه را می گیرد و به قول آیت الله بهشتی آسیاب به نوبت است.
- گویی نامزدهای اصولگرا برای محاكمه روحانی به مناظرات پا گذاشته اند.
- همانطور كه لاریجانی و ناطق نوری به سمت اصلاح طلبان آمدند، ممكن است روزی رییسی و قالیباف هم به این نتیجه برسند.
- جریان حذفی كه از ابتدای انقلاب گریبان ما را گرفته باید جایی متوقف شود و سعه صدر و آستانه تحمل خود را نسبت به افراد مختلف مانند فرزندان برخی شخصیت ها افزایش دهیم .
- روحانی، قالیباف، رییسی و دیگر نامزدها پرورش یافتگان همین نظام و تخریب دولت مستقر به منزله نقد نظام است.
میزگرد*3081**1436*خبرنگار : ناصر غضنفری*انتشار: داو پورصحت*