۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۵۰
کد خبر: 82522909
T T
۰ نفر
مقام مسئول: فناوري روز دنيا زمينه استخراج زغالسنگ را منتفي مي كند

تهران - ايرنا - نايب رييس كميسيون معدن خانه اقتصاد ايران معتقد است: امروز فناوري روز امكان آن را فراهم كرده تا استخراج زغالسنگ منتفي شود، بلكه با سوختن آن در معدن، گاز متان منتقل و مخاطرات آن هم برطرف مي شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «حسن نيك كار اصفهاني» روز سه شنبه در نشستي خبري افزود: بخش زغالسنگ در كشور متولي و تشكيلات انحصاري ندارد و اين مساله مانع به روز سازي و ايمن سازي آن مطابق كشورهاي پيشرفته و فعال در اين بخش شده است.
وي اضافه كرد: جمهوري اسلامي از فناوري روز در زمينه زغالسنگ بهره نمي گيرد و اغلب به روش سنتي استخراج مي كند كه بازدهي آن بسيار پايين است.
آمارها نشان مي دهد؛ ميزان توليد زغالسنگ جهان ساليانه هشت ميليارد تن است و ايران بالغ بر يك ميليون تن توليد دارد .
همچنين 60 درصد انرژي حرارتي در دنيا از زغال تامين مي شود و علاوه برآن سهم برق توليدي از زغالسنگ نيز به رقم 60 درصد مي رسد .
نيك كار اصفهاني خاطرنشان كرد، بررسي ها نشان مي دهد با وجود اينكه انرژي گاز در كشورهاي مختلفي مورد بهره برداري قرار مي گيرد، اما همچنان رويكرد به انرژي زغالسنگ به دليل ارزانتر بودن وجود دارد .
اطلاعات منتشر شده حاكي است، هر تن زغالسنگ امروز به ارزش 210 تا 220 دلار در جهان معامله مي شود، اين درحالي است كه در ايران كارخانه ذوب آهن اصفهان به عنوان مصرف كننده اصلي اين ماده معدني، هر تن را چهار ميليون و 500 هزار ريال(450 هزار تومان) خريداري مي كند .
اين فعال معدني افزود: ايران اكنون يك معدن مكانيزه براي استخراج زغالسنگ دارد كه در طبس ( خراسان جنوبي ) واقع شده و بقيه به روش سنتي استخراج مي كنند.
وي گفت: دولت ها در جهان به معادن زغالسنگ توجه ويژه اي دارند، زيرا اين ماده معدني به عنوان يكي از منابع مهم انرژي و توليد فولاد جايگاه مهمي دارد و ايران بيش از يك ميليارد و 400 ميليون تن ذخيره اكتشافي در اين بخش دارد .
سازمان توسعه ونوسازي معادن وصنايع معدني ايران ( ايميدرو ) پارسال اعلام كرد: براثر انجام عمليات اكتشاف معدني در گستره اي به وسعت 250 هزار كيلومتر مربع، يكي از ذخاير اكتشافي مقدماتي زغالسنگ به ميزان 450 ميليون تن بود .
بررسي ها نشان مي دهد استان مازندران با 50 معدن زغالسنگ بيشترين تعداد معادن اين بخش را دارد و خراسان جنوبي با داشتن 865 ميليون و 482 تن ذخيره بالاترين سهم را با 26 معدن دارد.
به گزارش ايرنا، براثر انفجار ظهر چهارشنبه گذشته ( 13 ارديبهشت ماه ) معدن زمستان يورت شهرستان آزادشهر استان گلستان، تاكنون پيكر 42 تن از معدنكاران زحمتكش به خارج از معدن منتقل شده است.
بر اثر اين حادثه 73 نفر نيز مصدوم شدند كه برخي به صورت سرپايي و يا در مراكز درماني مداوا و چند تن در بيمارستان هاي شرق استان گلستان بستري شده اند.
معدن زمستان يورت در 90 كيلومتري شرق گرگان مركز استان گلستان قرار دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 1559 ** 1561 ** خبرنگار: حسين عضدي فسا ** انتشار : مژگان توانا
۰ نفر